Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στην Ισπανία το 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων

Στη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας βρέθηκε το 1ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, όπου πραγματοποιήθηκε 2η συνάντηση των εταιρικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «S-O-S Sustainour Souls», στο οποίο συμμετέχουν και  το Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, το IES Terradο Xallas από τη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας, το Istitutod’ Istruzione Secondaria Superiore “Augusto Righi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLII Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας και το Liceum de Arte “Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2019.

 Το πρόγραμμα αφορά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και τη δημιουργία ενός μαθησιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, με τη χρήση των κατάλληλων διδακτικών μεθόδων και κυρίως υπαίθριων δραστηριοτήτων και εργαστηρίων. Έξι μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων μετέβησαν στην ισπανική πόλη, ώστε να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνάντησης, που είχε ως θέματην αντιμετώπιση της περιορισμένης επαφής των μαθητών με το φυσικό περιβάλλον και των διαταραχών που αυτή προκαλεί.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, κυρίως στην όμορφη φύση της Γαλικίας: τον ποταμό Σάγιας, την παλιά πόλη του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO,  το Έζαρο και το Finisterre. Με επιτόπια έρευνα και τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων, χαρτογράφησαν διαδρομές και κατέγραψαν είδη της χλωρίδας και πετρώματα. Στα εργαστήρια του σχολείου σχεδίασαν και δημιούργησαν βίντεο σχετικά με την επαφή με τη φύση και τη διαφορετική αντιμετώπισή της στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στην ισπανική ύπαιθρο, ήθη και έθιμα των ντόπιων κατοίκων και να γευτούν παραδοσιακές συνταγές.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές Αποστόλου Χρήστος, Γκουρμπαλιώτης Βαγγέλης, Ζησόπουλος Δημήτρης, Κουτσάγιας Ευγένιος, Τσιβίκης Δημήτρης και Τσιοπελάκος Δημήτρης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Βλαχογιάννης Γιώργος και Φαλαγκάρα Θεοδώρα.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στον Τάραντα της Ιταλίας τον επόμενο μήνα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή