Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Στις 18 τ’ Απρίλη του 1944, η μεγάλη θυσία των πέντε ΕΠΟΝΙΤΩΝ στα Τρίκαλα

Το χαρακτηριστικό της σημερινής επετείου των 5 ΕΠΟΝΙΤΩΝ, αποτέλεσε η απουσία των Τοπικών Αρχών, ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, άσχετα και ανεξάρτητα αν εκπροσωπήθηκε από αντιδήμαρχο του Δήμου Τρικκαίων. Η επέτειος γίνεται κάθε χρόνο μια αφορά και αυτό σημαίνει ότι οι αρχές του τόπου έχουν ένα χρόνο μπροστά τους να ρυθμίσουν τις οποιεσδήποτε ανειλημμένες ή μη δουλειές τους, ακόμα και τις προεκλογικές τους.

προετοιμασίες, όπως ταίριασε για το έτος 2019. Πώς δηλαδή στα τηλεοπτικά κανάλια τρέχουν; Λίγα λεπτά της ώρας δεν άξιζαν αυτά τα παιδάκια να τα τιμήσουν με την παρουσία τους;  Θυμίζουμε μόνο ότι οι θυσίες των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα και γενικότερα όλων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης- ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΕΠΟΝ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων, τη λευτεριά των ελλήνων την οφείλουν σε αυτούς και οι τοπικοί άρχοντες, οφείλουν να δίνουν π α ρ ό ν  με την παρουσία τους πέρα και πάνω από οποιαδήποτε …υποχρέωση.

Επίσης χαρακτηριστικό της ημέρας η παρουσία των μαθητών της 3ης  Δημοτικού και των δασκάλων τους που έδωσαν, με τις απαγγελίες τους και με αντιστασιακά τραγούδια, ξεχωριστώ τό-νο στην ημέρα μνήμης των αθάνατων ΕΠΟΝιτών. Θερμά συγχαρητήρια που με την παρουσία τους θέρμαναν λίγο τη γύμνια αυτής της χρονιάς. Αιωνία η μνήμη τους.

Τρίκαλα 18 τ’ Απρίλη 2019.

Βάιος Φασούλας αδελφός του ΕΠΟΝίτη Κώστα Στεργιόπουλου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή