Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συζήτηση για την ισότητα του Δημάρχου Τρικκαίων με την υφυπουργό Μαρ. Χρυσοβελώνη

Θέματα ισότητας των φύλων και δύο αιτήματα του Δήμου Τρικκαίων, συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη στον Δήμαρχο, Δημήτρη Παπαστεργίου, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου 2019. Η επίσκεψή της αφορούσε στο προωθούμενο νομοσχέδιο – πλαίσιο του υπουργείο με τίτλο «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας». Ένα τμήμα του οποίου αφορά στην ενίσχυση των δράσεων για την ισότητα, όχι απλώς με διοικητικό τρόπο στις εκλογές – όπως αυτές για αυτοδιοίκηση του ερχόμενου Μαΐου – αλλά και γενικότερα, στην καθημερινή ζωή. Ειδικά όμως για τις εκλογές, έγινε συζήτηση και για τις πρόνοιες του νομοσχεδίου σε σχέση με τις επερχόμενες αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση βάσει του «Κλεισθένη». 

Σε αυτό το σημείο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε πόσο σημαντικό είναι οι πολίτες να εμπιστεύονται τις γυναίκες, υπενθυμίζοντας, πόσες έχουν διατελέσει αντιδήμαρχοι επί Δημαρχίας του. Προέτρεψε, μάλιστα, τις ίδιες τις γυναίκεςνα ψηφίζουν γυναίκες. Παρούσης της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παν. Δριτσέλη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππα, των αντιδημάρχων κ.κ. Αλεστά, Ψύχου, Ρόμπου, της τ. αντιδημάρχου κ. Λεβέντη, συζητήθηκαν εκτενέστερα ενεργές πολιτικές σε ζητήματα ισότητας. Παρέστησαν επίσης, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλας και ο γραμματέας του Δήμου Τρικκαίων κ. Θωμάς Παπασίκας. 

Εξάλλου λίγο νωρίτερα, η κ. Χρυσοβελώνη είχε επισκεφθεί το Κέντρο Συμβουλευτικής κατά της βίας εναντίον Γυναικών του Δήμου Τρικκαίων. Εκεί, εκτός του ότι ενημερώθηκε για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά και δράση του Κέντρου, από τον αντιδήμαρχο κ. Ψύχο και τις εργαζόμενες σε αυτό, επεφύλασσε και μία θετική ανακοίνωση: βάσει του νόμου, όλα τα Κέντρα Συμβουλευτικής θα χρηματοδοτούνται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης, έγινε ενημέρωση και για νέες δυνατότητες σε σχέση με τη συνεργασία του Κέντρου με φορείς του κράτους. Κατατέθηκε, δε, πρόταση του κ. Ψύχου, να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης Ξενώνα για Κακοποιημένες Γυναίκες στα Τρίκαλα. Κάτι που η υφυπουργός αντιμετώπισα πολύ θετικά. Στη συνέχεια, η κ. Χρυσοβελώνη, μαζί με γυναίκες εκλεγμένες στην Αυτοδιοίκηση στα Τρίκαλα (τις κ. Λεβέντη, Αλεστά, Σιάφη) και τη βουλευτίνα κ. Δριτσέλη, συζήτησαν για θέματα διαχείρισης και οικονομίας, με εκπρόσωπο του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ασπροκκλησιάς.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή