Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τα Πρωτοχρονιάτικα Λαχεία της κεντρικής γέφυρας!

Τρίκαλα, 31 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 2.20 το μεσημέρι. Τελευταία μέρα του χρόνου. 

Ο καιρός έχει χαλάσει από τα ξημερώματα. Κάνει πολύ κρύο. Στα βουνά χιονίζει. Λίγη ώρα πριν, έχει πιάσει ψιλόβροχο και οι λαχειοπώληδες στην κεντρική γέφυρα του Ληθαίου ποταμού στο κέντρο των Τρικάλων, ακούγονται να λένε πως φοβούνται ότι θα το γυρίσει σε χιόνι.

Πάνω στην γέφυρα ένα λαχειοπώλης έχει στήσει την πραμάτεια του, πάνω στο κινητό του μαγαζάκι. Το Κρατικό Πρωτοχρονιάτικο βρίσκεται – μέρα που είναι – σε πρώτη θέση. 

Ένας άλλος, «ελεύθερος» λαχειοπώλης, πουλάει τα Πρωτοχρονιάτικα Κρατικά Λαχεία του, στο χέρι, στην είσοδο της γέφυρας,  προσπαθώντας να βρει αγοραστές ανάμεσα και στους περαστικούς, αλλά και στα μηχανάκια και αυτοκίνητα που σταματούν στην διάβαση που συνδέει την γέφυρα με την κεντρική πλατεία. 

Το trikalanews.gr ρωτάει τον λαχειοπώλη που πουλάει τα λαχεία στο χέρι, πόσες ώρες βρίσκεται στο σημείο και αν ο κόσμος αγοράζει λαχεία.   «Κάθε μέρα πουλάω λαχεία πάνω από 8 ώρες. Με λένε Δημήτρη, είμαι από την Αλβανία και έχω έρθει στα Τρίκαλα από το 1992. Όλα τα χρόνια, λαχεία πουλάω, όλο τον χρόνο, όχι μόνο την Πρωτοχρονιά. Πουλάω στα ουζερί και στα καφενεία. Τώρα με το Πρωτοχρονιάτικο έρχομαι και στη γέφυρα. Πάνω κάτω  15 με 20 μέρες. Ο κόσμος δεν αγοράζει όπως παλιά. Ούτε τα Πρωτοχρονιάτικα Κρατικά Λαχεία. Βέβαια σε αυτά έχει πάντα μια ελπίδα ότι μπορεί να κερδίσει τον πρώτο λαχνό» λέει.

Τον ρωτάμε πόσα Κρατικά Πρωτοχρονιάτικα Λαχεία έχει πουλήσει φέτος και εκείνος απαντά: «Περίπου 2000. Φανταστείτε όμως, ότι πριν 6-7 χρόνια πουλούσα τα διπλά και περισσότερα».

Στην ερώτηση εάν είναι ευχαριστημένος από την δουλειά του, σημειώνει: «Το μεροκάματο να βγαίνει και είμαι ευχαριστημένος. Για ένα οχτάωρο έξω στο κρύο, αυτές τις μέρες, βγάζω περίπου 30 ευρώ. Καλά είναι». 

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την απάντηση, ένα μηχανάκι σταματά στην διάβαση πεζών και ο οδηγός του φωνάζει τον λαχειοπώλη για να διαλέξει το παιδί που κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ένα λαχείο.

«Καλή Χρονιά, εύχομαι, σε όλο τον κόσμο. Υγεία να γράψετε ότι εύχεται ο Δημήτρης από την κεντρική γέφυρα και όλα καλά!» λέει απευθυνόμενος στους αναγνώστες του trikalanews.gr ο λαχειοπώλης, την ίδια στιγμή που τείνει το χέρι του να διαλέξει ένα «τυχερό» Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο, ο νεαρός συνοδηγός της μηχανής που έχει σταματήσει.

Ο νεαρός διαλέγει ένα λαχείο, αλλά την ώρα που γυρνάει την πλάτη του ο λαχειοπώλης, ο οδηγός φωνάζει. «Έλα πίσω να το αλλάξουμε. Λήγει στο 9 και δεν μου αρέσει ο αριθμός». 

Ο λαχειοπώλης, πηγαίνει ξανά προς το μέρους τους,  αλλάζει το λαχείο και μετά γυρνά προς το trikalanews.gr και λέει: «Δεν του αρέσει είπε, το 9! Δεν είναι καθόλου καλό να αλλάζεις ένα λαχείο που έρχεται στα χέρια σου». 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή