Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Τιμήθηκε στον Κλεινοβό ο Γρηγόρης Λιακατάς

Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Σαρακατσάνου Κλεινοβίτη στρατηγού Γρηγόρη Λιακατά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στον Κλεινοβό Τρικάλων, από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Τρικάλων "Τα Κονάκια", υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων και του Δήμου Μετεώρων, σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Αιτωλικιωτών  Αττικής "Λιακατάς" και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κλεινοβού.

Ο Γρηγόρης Λιακατας με τους Σαρακατσαναίους και μη συντρόφους του προσέφεραν ηρωικά τη ζωή τους κατά την προάσπιση του Μεσολογγίου στις 28/2/1928 στο νησάκι Ντολμά της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κλεινοβίτη κα. Χρυσή Γραβάνη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιάνας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Μετεώρων κι ο πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων "Τα Κονάκια"  κ. Στέφανος Μπέης.

Για την ηρωική ζωή και τη δράση του Γρηγόρη Λιακατά με μίλησαν ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Κατσαρός κι η πρόεδρος του Συνδέσμου Αιτωλικιωτών Αττικής κα Μάγδα Βέλτσικα.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής και παιδαγωγού χορού κ. Ιωάννη Κώτη.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κλεινοβού.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή