Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων για δεύτερη φορά στο Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;»

Στο μαθητικό φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ;» συμμετείχε, για δεύτερη χρονιά, το Σάββατο 16 Μαρτίου το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, που συνδιοργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. 260 μαθητές και μαθήτριες από 9 σχολεία των Τρικάλων και της Καρδίτσας παρουσίασαν δρώμενα παραστατικών τεχνών και εκθέσεις. 

Οι μαθητές του 1ου τμήματος της Α΄ τάξης συνεργάστηκαν με τους πρόσφυγες μαθητές του τμήματος υποδοχής που λειτουργεί στο 1ο ΕΠΑΛ, καθώς και με την καθηγήτριά τους κα. Δώρα Φαλαγκάρα,για τη διερεύνηση θεμελιωδών ερωτημάτων, όπως «Ποιος είμαι εγώ;», «Ποιος είναι ο άλλος;», «Από πού ερχόμαστε;», «Πού συναντιόμαστε;», και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους καλλιτεχνικά σε κολάζ, με τίτλο «Το σπίτι μου είναι και σπίτι σου» και «Τι μας ενώνει;». 

Ακόμη, οι μαθητές κατασκεύασαν, με τη βοήθεια της κ. Μαρία Τάχου και της κ. Αντωνέλλας Χήρα, δύο κούκλες από εφημερίδα, τον Δώρο και τη Λάουρα, δύο ανθρώπους από διαφορετικούς κόσμους, που συναντήθηκαν τυχαία, χάρη στη μουσική και τον χορό.

Τα προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων συνεχίζονται με νέες δράσεις που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή