Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 2ο Σ.Δ.Ε Τρικάλων και η Ρομποτική

Το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Φυλακών Τρικάλων συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Τρικάλων το οποίο διεξήχθη στις 4/12/2018 στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕ.Λ .

Οι εκπαιδευόμενοι δέχτηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ και εργάστηκαν με μεγάλο ζήλο. Με την καθοδήγηση του Υπευθύνου ΚΕ.ΠΛΗΝΕ.Τ. Τρικάλων κου Λεωνίδα Μποντίλα, ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο μας, ήρθαν σε επαφή με τη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου ρομποτικής LEGO MindStorms EV3. Αρχικά συναρμολογήθηκε το ρομποτικό όχημα και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία προγραμματισμού του στην αντίστοιχη πλατφόρμα, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το έργο που παρουσιάστηκε ήταν πίστα αγώνων F1, συγκεκριμένα η πίστα της Μαλαισίας στην Κουάλα Λουμπούρ. Η πίστα, διαστάσεων 2.00 x 1.40 m, ήταν από πλαστικό ύφασμα στο οποίο ζωγραφίστηκε η διαδρομή με μαύρο χρώμα καθώς και χώροι πρασίνου και τοποθετήθηκαν δέντρα και θεατές κατασκευασμένα από χαρτόνι. Το ρομπότ ακολούθησε την προγραμματιζόμενη διαδρομή, παρέκαμπτε το εμπόδιο που τοποθετήθηκε, μετά συνέχισε την πορεία του, ενώ στη γραμμή του τέρματος έκανε ελιγμούς παρκαρίσματος. Η επίδειξη ολοκληρώθηκε με μια εντυπωσιακή κίνηση του ρομποτικού οχήματος, μια γρήγορη στροφή 180 μοιρών και κατάληξη με μεγάλη ταχύτητα στο σημείο της πίστας όπου αναγραφόταν το όνομα του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Μποντίλα Λεωνίδα, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του 2ου Σ.Δ.Ε. κα Τρικαλιώτη Αθανασία, τη Διευθύντρια του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων κα Λύτσιου Μαρία, την εκπαιδεύτρια Πολιτισμικής και Εικαστικής Αγωγής κα Μπρέντα Μαρία καθώς και όλους του συναδέλφους του 2ου Σ.Δ.Ε.

Η Συντονίστρια Καθηγήτρια Πληροφορικής
Δημοπούλου Ζώη

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή