Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δεύτερη δημόσια διαβούλευση για τις μετακινήσεις στα Τρίκαλα

Με μια δεύτερη δημόσια συνεδρίαση, συνέχεια της πρώτης, που πραγματοποιήθηκε πριν 4 μήνες, ο Δήμος Τρικκαίων διαβουλεύεται με τους πολίτες. Και ζητά να μάθει τις απόψεις τους για το θέμα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην πόλη, αλλά και τις δράσεις αναβάθμισης του τοπικού δικτύου αστικών μετακινήσεων. Η σχετική συνεδρίαση ονομάζεται «Δεύτερη θεματική διαβούλευση για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Τρικκαίων» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 στις 18:00.
 
Το ΣΒΑΚ είναι ο γενικός άξονας, πάνω στον οποίον εντάσσονται οι επί μέρους δράσεις για το κυκλοφοριακό και την κινητικότητα στα Τρίκαλα. Ετσι ο Δήμος επιχειρεί να προδιαγράψει το γενικό πλαίσιο, ώστε να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.  Ηδη, εξάλλου, έχει πραγματοποιηθεί και έρευνα σε συμπολίτες, στην οποία καταγράφεται η άποψή τους επί συγκεκριμένα θεμάτων.
 
Στη διαβούλευση καλούνται όλοι οι ενεργοί φορείς, που θα μπορούν να συζητούν και να συνδιαμορφώνουν το μέλλον των Τρικάλων, σε επίπεδο κινητικότητας και κυκλοφοριακού.
 
Στη συνάντηση θα μετάσχουν: Δήμος Τρικκαίων – Ομάδα Έργου του ΣΒΑΚ, Δίκτυο Φορέων για το ΣΒΑΚ του Δ. Τρικκαίων, Εμπειρογνώμονες του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., Lever Α.Ε. – Σύμβουλος του Δήμου.
 
Στη δεύτερη αυτή διαβούλευση, το δίκτυο φορέων της τοπικής κοινωνίας θα συζητήσει:  
 
• Συνοπτική παρουσίαση των περιεχομένων της διαβούλευσης και της μέχρι στιγμής εξέλιξης του ΣΒΑΚ
• Παρουσίαση επικαιροποιημένων αποτελεσμάτων αξιολόγησης υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας
• Παρουσίαση αποτελεσμάτων 1ης Θεματικής Διαβούλευσης και εργαλείου αξιολόγησης του συστήματος κινητικότητας της πόλης
(η ανάλυση θα γίνει από εμπειρογνώμονες του Τμ. Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. και την εταιρεία Lever Α.Ε)
 
Ακολουθούν τοποθετήσεις των φορέων επί των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων.
 
Τέλος, θα γίνει παρουσίαση των υπό διαμόρφωση μελλοντικών σεναρίων κινητικότητας  – Τοποθετήσεις φορέων και συνδιαμόρφωση τελικών σεναρίων  
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή