Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διεκδικεί με σθένος τον Παναγιώτη Ντιντή η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Τα εύσημα σε όλα τα Τρίκαλα έδωσε με την ανακοίνωση από μικροφώνου ο Αρχιμουσικός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχης Γεώργιος Τσιλιμπάρης, όταν είπε μπροστά στο κατάμεστο υπαίθριο θέατρο του Φρουρίου την περασμένη Πέμπτη, 13 Ιουνίου – κατά την διάρκεια της συναυλίας που έδωσε η Μπάντα στα Τρίκαλα –  ότι εκείνος ως Αρχιμουσικός της αλλά και η Μπάντα, διεκδικούν με σθένος, να παραμείνει στους κόλπους της  ο Τρικαλινός  μουσικός Παναγιώτης Ντιντής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναγιώτης Ντιντής, όπως ήδη το trikalanews.gr έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ, διανύει την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό και ταυτόχρονα είναι μέλος της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού από τον Δεκέμβριο του 2018.

Όπως επίσης με σχετικό ρεπορτάζ, το trikalanews.gr έκανε γνωστό πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας της 13ης Ιουνίου 2019 στο Φρούριο, ο Παναγιώτης Ντιντής, είχε κάνει τις ενοργανώσεις σε πολλά μουσικά κομμάτια που ακούστηκαν στην συναυλία, καθώς ο ίδιος ο Αρχιμουσικός της Μπάντας του είχε εμπιστευθεί να κάνει.

Όπως είναι γνωστό, ο Παναγιώτης Ντινής, είναι ο νεαρός μουσικός  που στα 21 του χρόνια, συνέθεσε το Ναυτικό Εμβατήριο «Υποβρύχιο Παπανικολής» –  για το θρυλικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού, το ενδοξότερο ελληνικό υποβρύχιο που έδρασε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και  για το οποίο δεν είχε γραφτεί ποτέ Εμβατήριο – το οποίο δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό. Για την προσφορά του, τιμήθηκε από τον Αρχηγό του  Στόλου, στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.
 

  •  «Κόσμημα ο Παναγιώτης  Ντιντής για την Μπάντα. Κάνουμε πολλές ενέργειες να τον κρατήσουμε»
     

Ο Αρχιμουσικός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχης  Γεώργιος Τσιλιμπάρης, διακόπτοντας την συναυλία, είπε την Πέμπτη το βράδυ:

«Θα είμαι σύντομος.  Έχουμε την χαρά να έχουμε στην Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, το εκλεκτό μέλος , που τιμά με την παρουσία του την Μπάντα, πραγματικό κόσμημα για την Μπάντα, τον  δικό σας, Παναγιώτη Ντιντή.

Δεν σας κρύβουμε, ότι κάνουμε πολλές ενέργειες να τον κρατήσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει»  και αστειευόμενος, συμπλήρωσε:

«Θα αρχίσουν οι προσφορές».

«Ειλικρινά, είναι ένα εξαιρετικό παιδί και σπουδαίος μουσικός. Οι περισσότερες διασκευές των μουσικών κομματιών αυτής της συναυλίας, είναι από τον Παναγιώτη. Τον εμπιστεύτηκα. Τον καμαρώνουμε και να τον καμαρώνετε», υπογράμμισε κλείνοντας την σύντομη αναφορά του στο πρόσωπο και το μουσικό χάρισμα  του Παναγιώτη Ντιντή, ο κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης και ακολούθως τον κάλεσε να σηκωθεί όρθιος.

Το κατάμεστο υπαίθριο θέατρο, καταχειροκρότησε τόσο τον νεαρό Τρικαλινό μουσικό – ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και με ταπεινότητα υποκλίθηκε –  όσο και τον κ. Γ. Τσιλιμπάρη. Μάλιστα, το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, διέκοψε τρεις  φορές την παραπάνω ανακοίνωση του Αρχιμουσικού της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

 Μια όταν χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Ντιντή «κόσμημα  για την Μπάντα», μια όταν είπε ότι η Μπάντα κάνει προσπάθειες να  τον κρατήσει στους κόλπους της  και μετά τη στρατιωτική του θητεία και μια όταν είπε ότι οι περισσότερες διασκευές των μουσικών κομματιών της συναυλίας ήταν δικές του.

Ομολογουμένως, οι διασκευές που ακούστηκαν στην συναυλία «Ραντεβού με τα sixties», σε τραγούδια της δεκαετίας του 1960 από την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ήταν άριστες. Ο γεμάτος ήχος που προσέφεραν – άψογα εκτελεσμένος από τους μουσικούς της Μπάντας , μαρτυρούσε αφενός το ευφυές μουσικό ταλέντο του Παναγιώτη Ντιντή που έγραψε αρκετές από  τις ενοργανώσεις, αφετέρου, την σημαντικότητα των μουσικών που απαρτίζουν την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Μεταξύ των τραγουδιών της συναυλίας  που ο Αρχιμουσικός της Μπάντας εμπιστεύτηκε στον Παναγιώτη Ντιντή να γράψει τις ενοργανώσεις, ήταν:  «Στην Ντισκοτέκ», «Το Κορίτσι του Μάη», «Ο Τρόπος», « Ο Αλέξης», «Τρέμει η Καρδία μου», «Τρικυμία στην Καρδία», κ.α.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή