Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Δώστε στέγη στη Χορωδία του Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας

Η 45μελή Χορωδία Μικτών Φωνών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας, η οποία στα 28 χρόνια λειτουργίας της έχει στο ενεργητικό της εκτός από διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις –  εκπροσωπώντας την Κέρκυρα στο εξωτερικό –  συνεργασίες ως χορός σε θεατρικές παραστάσεις, αγνοήθηκε επιδεικτικά από μεγάλο και ιστορικό Ωδείο των Τρικάλων, όταν ο μαέστρος της Κερκυραϊκής Χορωδίας, ζήτησε να κάνει δωρεάν μια συναυλία στα Τρίκαλα.

Η σπουδαία Χορωδία Μικτών Φωνών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας, που θα λάβει μέρος στο 36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, έναν θεσμό πρότυπου επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ όχι μόνο της χώρας μας, θα βρεθεί στην πόλη των Τρικάλων στις 30 Νοεμβρίου, με δικά της έξοδα μετακίνησης και διαμονής, μια μέρα μετά την παρουσίασή της στην Καρδίτσα. Εκείνο το οποίο επιθυμεί, είναι να βρεθεί ένας χώρος για τα τραγουδήσει δωρεάν στην πόλη του Τσιτσάνη.

«Η Χορωδία μας επέλεξε να τραγουδήσει και στα Τρίκαλα, επιστρέφοντας από το Διεθνές Φεστιβάλ της Καρδίτσας. Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του λαϊκού μας τραγουδιού, εκεί που το παραδοσιακό στοιχείο και το αρχοντικό, συναντά αρμονικά το νέο, το καινοτόμο, το λειτουργικό και το καλαίσθητο. Πατρίδα του Ασκληπιού και του Τσιτσάνη, γιατρών των σωμάτων και των ψυχών μας» δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr ο μαέστρος της κ. Περικλής Παπαδόπουλος.

Το trikalanews.gr ακούγοντας αυτά τα λόγια από τον μαέστρο της Χορωδίας Μικτών Φωνών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας – και μη μπορώντας να κατανοήσει την επιδεικτική αγνόηση από μεγάλο Ωδείο των Τρικάλων, ενός τέτοιου σημαντικού πυρήνα πολιτισμού που θα περάσει από την μουσική πόλη του Ληθαίου ποταμού –  ήρθε σε επαφή με την μαέστρο της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων κ. Ελένη Ζιάκα, όπου και πρότεινε, την συνεργασία των δυο Χορωδιών σε μια ξεχωριστή συναυλία στην αίθουσα Δημήτρης Καβράκος του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, με είσοδο, ελεύθερη.

Με την ελπίδα ότι ο Δήμος Τρικκαίων θα αντιληφθεί την ευκαιρία που του προσφέρεται εντελώς δωρεάν και με την ευχή, να μπορέσουν  οι φιλόξενοι Χορωδοί της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με ένα σπουδαίο χορωδιακό σύνολο της Κέρκυρας, αναμένουμε την ανακοίνωση της μουσικής σύμπραξης Τρικάλων-Κέρκυρας.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα που επιθυμεί να παρουσιάσει η Χορωδία Μικτών Φωνών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας στα Τρίκαλα, αφορά διάφορες μουσικά εποχές και στυλ, συνδυάζοντας ξενόγλωσσο και ελληνικό ρεπερτόριο, με έμφαση στους Έλληνες δημιουργούς και την παραδοσιακή μουσική της Κέρκυρας.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή