Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτική εκδρομή του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων σε Ναύπλιο, Ύδρα, Σπέτσες και Επίδαυρο

Στα πλαίσια Πολιτιστικού Προγράμματος με τίτλο: «Ομορφιές της Ελλάδας: Νησιά Ιονίου – Πελοπόννησος – Θεσσαλία» και με υπεύθυνους και συνοδούς καθηγητές και διοργανωτές τους Νάσια Βαλκανιώτη (Γερμανικής Γλώσσας), Λίλια Τόγια (Φιλόλογο) και Σωτήρη Ρίζο (Φιλόλογο), οι συμμετέχοντες μαθητές της Γ' τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν από τις 11έως και τις 13 Απριλίου 2019 το Ναύπλιο, την Ύδρα, τις Σπέτσες και τη μαγευτική Επίδαυρο!

Την πρώτη ημέρα αρχικά απόλαυσαν το θέαμα του Ισθμού της Κορίνθου με την εντυπωσιακή Διώρυγα.Στη συνέχεια έφτασαν στο Ναύπλιο και αρχικά ξεναγήθηκαν στο Κάστρο του Παλαμηδίου, όπου είδαν, μεταξύ άλλων, τον χώρο όπου φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μετά περιηγήθηκαν μαζί με τον ξεναγό τους στο  κέντρο του Ναυπλίου, όπου έμαθαν πολλά για ιστορικά κτίρια, πλατείες, εκκλησίες και άλλα μέρη της πόλης με βιωματικό τρόπο.  Το πιο εντυπωσιακό σημείο της ξενάγησης ήταν αυτό της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα. Στο τέλος της ξενάγησης οδηγήθηκαν στην παραλία της πόλης, όπου απόλαυσαν τη θέα προς το Μπούρτζι και έμαθαν πολλά για την ιστορία του. Η βραδινή έξοδος συμπεριέλαβε μία απολαυστική βόλτα στο Ναύπλιο!

Την επόμενη ημέρα η ομάδα έκανε ολοήμερη κρουαζιέρα στην Ύδρα και τις Σπέτσες, στα πιο γραφικά νησιά του Αργοσαρωνικού. Τόσο οι συμμετέχοντες μαθητές όσο και οι καθηγητές εντυπωσιάστηκαν από τα χρώματα, την ατμόσφαιρα και τη μαγεία των δύο νησιών. Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τους συμμετέχοντες ήταν η βόλτα στα σοκάκια της Ύδρας με τα μαγαζάκια και τις γραφικές ταβέρνες, ενώ στις Σπέτσες τους συνεπήρε η επίσκεψη και η ξενάγηση στο Μουσείο της Μπουμπουλίνας!

Την τελευταία ημέρα οι συμμετέχοντες έκαναν βόλτα στα σοκάκια του Ναυπλίου, αφού πρώτα επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, στον περίγυρο και στο εσωτερικό του θεάτρου. Η ατμόσφαιρα μέσα στο Αρχαίο Θέατρο ήταν πραγματικά συναρπαστική! Μαθητές και καθηγητές καθηλώθηκαν από τη μαγεία του χώρου, ειδικά όταν ανέβηκαν στο πιο ψηλό σημείο του θεάτρου, ενώ μέλη της ομάδας βρίσκονταν στο κέντρο της σκηνής και μιλούσαν στους επάνω ακροατές. Μία αξέχαστη εμπειρία για όλους!

Οι υπεύθυνοι καθηγητές θέλουν να συγχαρούν ιδιαιτέρως τις μαθήτριες της Γ' τάξης Μπατατέγα Αριστέα,  Νταλούκα Εύα, Σουφλάκη Αγγελική, Στεργίου Αποστολία, Τζίκα Μαρία και Τρέλλη Μάρα για τις προκαταρκτικές εργασίες που ετοίμασαν για όλα τα μέρη που επισκέφτηκαν οι συμμετέχοντες του προγράμματος. Επίσης συγχαίρουν τους  μαθητέςΓεωργιάδη Χριστόφορο, Ματζάνα Νίκο και Μαυρομάτη Χρήστο για τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξαν για το πρόγραμμα, με τις οποίες θα γίνει ειδική έκθεση φωτογραφίας στο σχολείο μας. Εκτός αυτών συγχαίρουν όλους εκείνους τους μαθητές και τις μαθήτριες που εργάζονται για το πρόγραμμα και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μετά τις διακοπές τους Πάσχα, αλλά και για το ήθος που επέδειξαν καθ΄όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Τέλος εύχονται στους συμμετέχοντες μαθητές να παίρνουν και στο μέλλον μέρος σε τέτοιου είδους προγράμματα, που τους δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματικά γνώσεις, οι οποίες εντυπώνονται για πάντα στο μυαλό τους και τους γεμίζουν εμπειρίες ζωής!

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή