Η «Θεσσαλική Γη» ενώθηκε με τους απόδημους Θεσσαλούς της Γερμανίας | trikalanews.gr

Η «Θεσσαλική Γη» ενώθηκε με τους απόδημους Θεσσαλούς της Γερμανίας

Ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου «Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» πραγματοποίησε ταξίδι στη Γερμανία με σκοπό να συμμετέχει στην ίδρυση του συνδέσμου Θεσσαλών Επιχειρηματιών καθώς και στο 5ο Φεστιβάλ των Θεσσαλών της Γερμανίας στις 10-13 Απριλίου 2009. Η πορεία του Συλλόγου και η εργασία αυτών που δούλεψαν μέσα από τα εκλεγμένα όργανά του, καθώς και των απλών μελών του , καρποφόρησαν γι άλλη μια φορά. Πέτυχε να στήσει «γέφυρα» με τους ομογενείς Θεσσαλούς, αφού για πρώτη φορά Θεσσαλικός Σύλλογος από την Ελλάδα βρέθηκε στο πλευρό των αποδήμων Θεσσαλών της Γερμανίας, στα πλαίσια Φεστιβάλ.

Η πρόθεση ήταν γνωστή εξ αρχής: «δεν πάμε για τουρισμό, αλλά για τον Ελληνισμό». «Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ» απέδειξε ότι τηρεί, σέβεται και εφαρμόζει με ευλάβεια τα όσα λέει το καταστατικό της που είναι η δημιουργία στενής συνεργασίας με όλους τους Θεσσαλούς, διάδοση και συνέχιση της παράδοσης και επικοινωνία με φορείς, προς όφελος της Θεσσαλίας. Ο σύλλογος πάντα δρα με γνώμονα την ευρύτερη συναίνεση των Θεσσαλών χωρίς τοπικιστικές διακρίσεις και η νέα διοίκηση σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε ότι εργάζεται σκληρά τόσο για τις άριστες σχέσεις όσο και για ένα κοινό Θεσσαλικό όραμα. Στο ταξίδι αυτό που επίσημα είχε ανακοινωθεί από το σύλλογο στην κοπή πίτας, οι διοργανωτές κάλεσαν και άλλους εκπροσώπους Θεσσαλικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Αττική.

Έτσι, σύντομα αγκαλιάστηκε αυτή η προσπάθεια και από πολλούς άλλους .

Για τον ίδιο σκοπό συνταξίδεψαν και παραβρέθηκαν οι εξής:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΙΒΗ ΧΟΛΕΒΑ-ΚΛΙΑΦΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΛΕΙΦΕΡΗ-ΔΑΦΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», ΘΕΜΙΣ ΤΣΙΠΡΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΗΔΟΝΟΧΩΡΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤ.ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ , Κος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΡΑΨΙΜΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ, ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΚ ΤΟΥ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ , ΒΟΥΛΑ ,

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΣΤΑΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.ΘΕ.Μ, ΕΙΡΗΝΗ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΒΑΖΑΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ-ΣΤΡΑΤΙΚΗ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΚΚΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΩΡΑΣ

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΓΗΣ.

Ο θεσμός των θεσσαλικών Φεστιβάλ καθιερώθηκε το 2005 και συνεχίζεται με αμείωτη ενέργεια κι επιτυχία. Τη διοργάνωση ανέλαβαν η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» σε συνεργασία με τον οικοδεσπότη Θεσσαλικό Σύλλογο Σβάινφουρτ. Με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος οι Θεσσαλοί και ιδιαίτερα η Θεσσαλική Νεολαία, αγκάλιασαν το 5ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που ήταν αφιερωμένο στον Έλληνα επιχειρηματία.

Tο Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας και η βουλευτής κ. Ροδούλα Ζήση Μαγνησίας ως εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Ιωάννης Δήμου από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ στην Ευρώπη κ. Γεώργιος Αμαραντίδης και εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας κήρυξε την επίσημη έναρξη του πέμπτου Φεστιβάλ και στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής αποστολής . Άψογη στο ρόλο της οικοδέσποινας στάθηκε η πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Σβαινφουρτ κ. Βασιλική Λασπά , η οποία έσπευσε με τα ζεστά και γεμάτα γλυκύτητα λόγια της να ευχαριστήσει τους πατριώτες της που ήρθαν από Ελλάδα και με ένα παράπονο στα χείλη, αυτό του μετανάστη που περιμένει να γυρίσει πίσω...

Την παράσταση της βραδιάς έκλεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Σβάινφουρτ, Ντύσσελντορφ, Μονάχου, Νυρεμβέργης και της «Θεσσαλικής Γης», που ξεκίνησαν χορεύοντας όλοι μαζί το «μπεράτι» κρατώντας Ελληνικές Σημαίες λέγοντας ένα δυναμικό «παρών» και σ΄ αυτό το φεστιβάλ. Ο Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ενώ τα μέλη της χορευτικής ομάδας βραβεύτηκαν με ένα μετάλλιο της Ομοσπονδίας. Οι πρόεδροι των Θεσσαλικών Συλλόγων κ. Μαρία Θεοχάρη (Νυρεμβέργη), κ. Λάζος Κελεπούρης (Μόναχο), κ. Βασιλική Λασπά (Σβάινφουρτ), κ. Σοφία Μιχαλέ (Ντυσσελντορφ), κ. Σωτήριος Πολύζος (Βισμπάντεν) και κ. Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη (Χαϊδάρι-Αθήνας) χαιρέτισαν το κοινό και έδωσαν ραντεβού στο επόμενο φεστιβάλ του 2010 που προτάθηκε να γίνει στο Μόναχο.

Οι επίσημοι άνοιξαν το χορό και αμέσως ξεκίνησε πραγματικό τρικούβερτο θεσσαλικό ολονύκτιο γλέντι με τη τοπική μουσική ορχήστρα ΑΚΡΟΑΜΑ. Επιστρέφοντας η Πρόεδρος της «Θεσσαλικής γης» Μπακλαβά-Στρατίκη Μαρία μετέφερε την πεποίθηση του Δ.Σ. και είπε χαρακτηριστικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ, αλλά κυρίως στα παιδιά των μεταναστών που ακόμη και με τις «φθαρμένες» από το χρόνο παραδοσιακές φορεσιές τους, απέδειξαν ότι είναι άξιοι πρεσβευτές της πατρίδας.

Διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν τελειώνει στα γεωγραφικά της σύνορα, φτάνει εκεί που ζει και ο τελευταίος Έλληνας της διασποράς. Πήγαμε για τους Θεσσαλούς αλλά αγκαλιαστήκαμε από κάθε Έλληνα που ζούσε εκεί. Ήταν μεγάλη η χαρά και η τιμή, που είχαμε κοντά μας και τον Αντιπρόεδρο των Ηπειρωτών Χαϊδαρίου Βαγγέλη Βαζάκα και τον Πρόεδρο Πελοποννησίων, Γιάννη Αλεξόπουλο. Έτσι νοιώθαμε ότι δεν ήταν μόνο πανθεσσαλική υπόθεση, αλλά συνάμα Χαϊδαριώτικη και συλλογική, τρόπων τινά!

Ήταν τιμή και χρέος μας να διοργανώσουμε αυτό το ταξίδι, όντας μέλη της Παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων. Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν στην πραγματοποίησή του, τους εκλεκτούς φίλους Θεσσαλούς και μη Θεσσαλούς που συνταξίδεψαν μαζί μας , το Δήμο Χαϊδαρίου που συνέδραμε ως προς την μετακίνησή μας από και προς το αεροδρόμιο, αλλά και με τα βιβλία - δώρα που μας διέθεσε για τους απόδημους, το Σεργιάνι Καρδίτσας για τις στολές που μας διέθεσε, καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο ΕΜΙΤ TRAVEL στο Χαϊδάρι, με υπεύθυνη την Κα Παναγιώτα Σταύρου που μας βοήθησε στο να υπερπηδήσουμε την όποια δυσκολία, πριν και κατά τη διάρκεια αυτού. Θα μας μείνει αξέχαστη!»Επιχειρείν

Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.

Δημοφιλέστερα

εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και υπόλοιπη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2019. Οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διεργασίες και

-----Μετέωρα----

Μετέωρα για Όλους: «Τα Μετέωρα εγκυμονούν σκάνδαλο μεγαλύτερο

Η Κίνηση Πολιτών «Μετέωρα για Όλους», τοποθετείται με δελτίο

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, Τάκης Παζαΐτη

​Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Αγαπητοί Δημότες, Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επανεκλογή

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης