Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελίες και αναστάτωση από γιατρούς στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων

Σύμφωνα με καταγγελίες που έκανε στο trikalanews.gr o αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, παθολόγος,  Άγγελος Ζορμπάς, μεγάλη αναστάτωση έχει επέλθει στο Νοσοκομείο από την Παρασκευή 31 Μαΐου, όταν άρχισαν να εκτελούνται εργασίες μετατροπών σε χώρους του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την αλλαγή χρήσης των χώρων.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές αυτές είναι:

Α) Στις  κεντρικές αναμονές του δευτέρου, τρίτου και τέταρτου ορόφου  – συμπεριλαμβάνοντας και τις κοινόχρηστες τουαλέτες των γυναικών των χώρων αυτών  –  δημιουργούνται  με γυψοσανίδες τρεις  χώροι γραφείων για τους «Νέους Χειρουργούς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η υπ. αριθμ. απόφαση 294 της 10ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Τ. της 28ης  Μαρτίου 2019.

Β) Προωθείται – με την υπ. αριθμ. απόφαση 273 της 10ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Τ. της 28ης Μαρτίου 2019 – η μετακίνηση της Οφθαλμολογικής Κλινικής από τον τέταρτο στον πρώτο όροφο και συγκεκριμένα στο χώρο των κοιτώνων των γιατρών, παρά την κατηγορηματική αντίρρηση του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής κ. Ιωάννη Ρεμπάμπη.  

Γ) Επακόλουθο της μετακίνησης της Οφθαλμολογικής Κλινικής στο χώρο των κοιτώνων των γιατρών, είναι, να πάψουν να υφίστανται οι μέχρι σήμερα κοιτώνες των γιατρών και να μεταφερθούν σε χώρους εντός των Κλινικών.
Δ) Επιπρόσθετα, δημιουργείται με γυψοσανίδα κοιτώνας εφημερευόντων γιατρών, σε μικρή εσοχή του διαδρόμου στον πρώτο όροφο, δίπλα από το Αναισθησιολογικό Τμήμα.

Για τις εργασίες που ήδη έχουν αρχίσει να εκτελούνται,  όπως φαίνεται  μέσα από το φωτορεπορτάζ του trikanalenews.gr , έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Αστυνομία  από τον κ. Άγγελο Ζομπά,  για τυχόν πολεοδομικές  παραβάσεις, έλλειψη άδειας μικρής κλίμακας και γενικότερα αν οι εργασίες  γίνονται με τεχνικές μελέτες, ώστε να μπορούν να πληρούν τις προδιαγραφές καταλληλότητας.
 

  • Καταγγελία Α. Ζορμπά –  Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ τις επόμενες μέρες θα προβεί σε όλες τις συνδικαλιστικές και νόμιμες ενέργειες
     

«Έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στο Νοσοκομείο. Υπάρχει αντίθεση όλων των γιατρών του Συλλόγου μας (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Τρικάλων- Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ )  και των Διευθυντών από όλες τις Κλινικές. Ο Διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής κ. Ιωάννης Ρεμπάμπης, έχει κατηγορηματική αντίρρηση μετακίνησης της Κλινικής.

Οι γιατροί προτίθενται να προβούν σε όλες τις απαραίτητες  και νόμιμες ενέργειες, αλλά και παραστάσεις  στο Επιστημονικό Συμβούλιο και το Δ.Σ του Νοσοκομείου, από το οποίο θα ζητήσουμε να ανακληθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ για τις αλλαγές χρήσης των χώρων  και να συζητηθούν εκ νέου τα πολύ σοβαρά αυτά θέματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Οι αποφάσεις υπογράφτηκαν από τα μέλη του Δ.Σ, κ.κ.  Γιώργο Καπέλο, Σταυρούλα Κόσυβα και δυστυχώς τις έχει υπογράψει και ο εκπρόσωπός μας  κ. Σπυρίδωνας  Περίφανος.

Όλα τα όργανα που έχω συζητήσει μαζί τους είναι αντίθετοι με τις αποφάσεις του Δ.Σ να αλλάξει η χρήση χώρων στο Νοσοκομείο, καθώς και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας ο οποίος  έχει αναλάβει χρέη προσωρινού διοικητή στο Γ.Ν.Τ.  κ. Δημήτρης Πλατογιάννης.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Τρικάλων (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ)  θα εκδώσει ανακοίνωση μέχρι την προσεχή Τρίτη  για όλο αυτό το ανοσιούργημα και το καταστροφικό έργο που γίνεται στο Νοσοκομείο Τρικάλων και οι γιατροί θα προβούν σε όλες τις συνδικαλιστικές ενέργειες»  κατήγγειλε στο trikalanews.gr ο κ. Άγγελος Ζορμπάς και συνεχίζοντας, κατέληξε:

 «Που θα κοιμόμαστε οι εφημερεύοντες γιατροί στο Νοσοκομείο; Σε κελιά χωρίς νιπτήρες να πλένουμε τα χέρια μας και χωρίς τουαλέτες; Είναι χώροι αυτοί; Αν ήταν χώροι για γιατρούς, θα προβλέπονταν από την αρχική κατασκευή του Νοσοκομείου. Κάναμε μια ολόκληρη φασαρία το 2008 και εμείς οι γιατροί ήμασταν που προτείναμε τον χώρο που στεγάζονται  οι κοιτώνες των γιατρών σήμερα, ο οποίος παλιά προορίζονταν για βιβλιοθήκη και χώρο αναψυχής . Έτσι με δικές μας παρεμβάσεις, μετατρέψαμε τον χώρο αυτό, σε κοιτώνες. Αλλά για χώρο Κλινικής και ειδικότερα Οφθαλμολογικής δεν μπορεί να γίνει.

Όσο αφορά την Οφθαλμολογική Κλινική δεν συζητάμε καν για την μετακίνησή της, η οποία  προβλέφθηκε προφανώς να χρησιμοποιηθεί για την Πλαστική Χειρουργική ή άλλα χειρουργικά περιστατικά,  αγγειοχειρουργικά όταν θα έρχονταν εδώ  ο τέως διοικητής κ. Δ. Παρθένης και για αυτό φεύγοντας  άφησε πίσω του ανθρώπους για να ενεργοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Σχετικά με τα τρία ιατρεία που δημιουργούνται στους χώρους αναμονής του δεύτερου, τρίτου και τέταρτου ορόφου, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με την ανακατασκευή μέρους του ισογείου του παλιού Νοσοκομείου, το οποίο και ανακατασκευάζεται. Αν βέβαια  λειτουργήσουν ποτέ.

Η τεχνική υπηρεσία λέει έχουμε μια εντολή, αλλά σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ οφείλει να την αναστείλει. Έκανα ήδη καταγγελία στην Αστυνομία για διερεύνηση, αν δηλαδή όλες αυτές οι αλλαγές χρήσης χώρων στο Γ.Ν.Τ. έχουν από πίσω κάποιες τεχνικές μελέτες ώστε να μπορούν να πληρούν στοιχειωδώς τις προδιαγραφές τόσο για την Οφθαλμολογική Κλινική, όσο και για ιατρεία, αλλά και για κοιτώνες».
 

  • Δήλωση  Σπυρίδωνα Περίφανου, εκπροσώπου των γιατρών στο Δ.Σ του Γ.Ν.Τ
     

Σε επικοινωνία που είχε το trikalanews.gr με τον κ. Σπυρίδωνα Περίφανο,  σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου , δήλωσε:  

«Ναι, συμμετείχα σε αυτές τις αποφάσεις. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δ. Παρθένης,  μας είχε εξασφαλίσει την συναίνεση της Οφθαλμολογικής Κλινικής  και ότι οι εγκαταστάσεις για τους κοιτώνες των γιατρών θα ήταν σε καλύτερη θέση και οι συνθήκες πολύ καλύτερες από τις υπάρχουσες.

Δεν μας είχε πει ακριβώς το σχέδιό του, ούτε ήμασταν τόσο σίγουροι ότι θα προχωρήσει τόσο γρήγορα. Εκείνο που είχα προτείνει είναι, σε κάθε Κλινική να υπάρχει ένας χώρος για να μπορεί ο εφημερεύον ιατρός να κατακλίνεται. Ο κ. Παρθένης όμως πήρε και άλλους χώρους για να κάνει το σχέδιό του, το οποίο φυσικά εμείς δεν το γνωρίζαμε σε όλη του την έκταση. Αυτό δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες. Θεωρώ ότι έκανα λάθος και θα προσπαθήσω να το αποκαταστήσω.

Κατόπιν καταγγελιών συναδέλφων μου  και αυτοψίας στους χώρους, διαπίστωσα ότι οι χώροι δεν αποτελούν δωμάτια-κοιτώνες ιατρών, αλλά κελιά για τα οποία είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην συνέχιση δημιουργίας τους. Την Τρίτη το πρωί, θα καταθέσω αίτημα στο Δ.Σ του Νοσοκομείου για πάγωμα όλων των ενεργειών μέχρι ανασχεδιασμού της συγκεκριμένης διαδικασίας».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή