Κύριε διοικητά μας, αυτό που ξέρατε άλλαξε | trikalanews.gr

Κύριε διοικητά μας, αυτό που ξέρατε άλλαξε

Ο υπερ-γενικός γραμματέας  του Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος, στέλνει μέσω του trikalanews.gr μήνυμα στον  διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δ. Παρθένη:  «Αυτό που ήξερες έχει αλλάξει»…

Την πήρε πίσω χθες ο κ. Γ. Γιαννόπουλος την οδηγία-βόμβα που είχε δώσει στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δ. Παρθένη, σύμφωνα με την οποία – όπως αποκλειστικά δημοσίευσε το trikalanews.gr – στο ρεπορτάζ της 21ης Νοεμβρίου, με τίτλο: Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας κινδυνεύει από βόμβα που έπεσε στη σύσκεψη του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων – επρόκειτο  να γίνουν συγχωνεύσεις  των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας με τις Αιματολογικές-Ογκολογικές Κλινικές, σε πιλοτικό πρόγραμμα σύστασης των νέων Οργανισμών των Νοσοκομείων, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα. Μέσω αυτού, θα στοιβάζονταν όχι μόνο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά σε όλη τη χώρα, ασθενείς με διαφορετικά προβλήματα υγείας σε συγχωνευμένες κλινικές. Κάτι που εκτός όλων των άλλων, θα έπληττε και το Κοινωνικό Δικαίωμα στην Υγεία, το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 21 παράγραφο 3 του Συντάγματος.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του κ. Δ. Παρθένη στην ανοιχτή σύσκεψη του Νοσοκομείου της 19ης Νοεμβρίου: «Πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Τρικάλων ακολουθήθηκε μια νέα  διαδικασία σε όλη την Ελλάδα  για την σύσταση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου,  κατόπιν  εισηγητικής πρότασης του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, που  ακολουθεί όλες τις παγκόσμιες οδηγίες που βάζει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η Ευρώπη»!

•    Αποκλειστικές δηλώσεις στο trikalanews.gr της προέδρου του ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α και της αντιπροέδρου της  Ε.Ο.ΘΑ

Μ. Αγγελοπούλου: «Δεν ξέρουμε τι έγινε στο Υπουργείο, αλλά πλέον αυτή η οδηγία έπαψε να υφίσταται. Αυτό που ήξερε ο κ. Παρθένης έχει αλλάξει»

Β. Μυρίλλα: «Η οδηγία έπαψε να ισχύει πριν μια εβδομάδα από όσο μας είπε ο γενικός γραμματέας του  Υπουργείου Υγείας»

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία – Θαλασσαιμία -(ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α)  κ. Μαρία Αγγελοπούλου, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr για το θέμα:«Ενημερώστε  τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ότι δεν ισχύει πλέον αυτή η οδηγία που πήρε από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για τις συγχωνεύσεις των Μονάδων Μεσογειακής Αναιμίας στις Αιματολογικές-Ογκολογικές Κλινικές.  

 Αυτό που ήξερε ο κ. Παρθένης έχει αλλάξει. Αυτό είπε στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, χθες Παρασκευή,  30/11/2018, ο ίδιος ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας  κ. Γ. Γιαννόπουλος, όταν  πήγαμε και τον συναντήσαμε προσωπικά,  για θέματα που μας αφορούν  και μεταξύ άλλων του αναφέραμε και τα προβλήματα με τον νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Τρικάλων,  έτσι όπως μας τα μετέφερε ο κ. Κώστας Τσόγιας πρόεδρος του Συλλόγου Πασχόντων Ν. Τρικάλων.  Μπροστά βρίσκονταν και η  αντιπρόεδρος της Ελληνική Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) κ. Μυρίλλα Βάνα, η οποία είναι και η γενική γραμματέας του ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α»  και συνεχίζοντας η πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α  είπε: «Δεν ξέρουμε τι έγινε στο Υπουργείο, αλλά πλέον αυτή η οδηγία που επικαλέστηκε ο κ. Δ. Παρθένης στην ανοιχτή σύσκεψη, έπαψε να υφίσταται γιατί έχει αναθεωρήσει το Υπουργείο. Συγχωνεύσεις δεν θα γίνουν και οι Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας θα είναι αυτοτελή τμήματα».

Από την μεριά της, η κ. Μυρίλλα Βάνα, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ) και γενική γραμματέας του ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr : «Αρχικά είχε ειπωθεί  από όσα μας είπαν και μάθαμε ότι έγιναν στα Τρίκαλα στην ανοιχτή σύσκεψη, ότι οι Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, θα συγχωνεύονταν στις Αιματολογικές Κλινικές.   Κανένας άλλος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία δεν μας είχε ανακοινώσει μια τέτοια είδηση! Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο να προετοιμάζεται για κανένα Δημόσιο Νοσοκομείο! Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας μας διαβεβαίωσε χθες, ότι οι Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας, θα είναι αυτόνομα Τμήματα. Προφανώς όταν  είπε ο διοικητής στα Τρίκαλα για συγχωνεύσεις, γνώριζε ακόμη κάποιο  πρώτο σχεδιασμό. Η οδηγία – άρα ο σχεδιασμός αυτός -  έπαψε να ισχύει πριν μια εβδομάδα από όσο μας είπε ο γενικός γραμματέας του  Υπουργείου Υγείας.

Την απόσυρση αυτής της οδηγίας  μου ανέθεσαν να την ανακοινώσω στον κ. Παρθένη, καθώς στο παρελθόν είχα συνομιλήσει μαζί του, αλλά δεν νομίζω ότι είναι της αρμοδιότητάς μου να τον ενημερώσω για ένα τέτοιο θέμα που αφορά το Υπουργείο. Ενημερώστε εσείς. Σίγουρα παίζει ρόλο όταν ακούγεται κάτι από την μεριά των ΜΜΕ».

•    Ο Υπερ-Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γ. Γιαννόπουλος με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, έχει μετατραπεί από γραμματέας σε υπερ-γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, μετά τις αυξημένες αρμοδιότητες μεταξύ των οποίων και η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού που του εκχώρησε ο ίδιος ο υπουργός. Η απόφαση μάλιστα ελήφθη για «την ανάγκη εύρυθμης και αποδοτικής λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου και την ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών» και σύμφωνα με αυτή, ο κ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, προΐσταται, αμέσως μετά τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό, όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου και των Μονάδων του Ε.Σ.Υ.

Με  αυτές τις αρμοδιότητες έδωσε την οδηγία στον διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων για τον σχεδιασμό του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου Τρικάλων – πειραματόζωο Νοσοκομείο της χώρας; -  και με αυτές τις αρμοδιότητες, την απέσυρε τελικά…Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.

Δημοφιλέστερα

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι για έναν έφηβο, Αλβανικής

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

-----στεφανι κηδεια----

​Καλό ταξίδι Μάριε

Αγαπημένο μας παιδί Μάριε

Αυτοδυναμία ΝΔ προβλέπει ο Μικέλης Χατζηγάκης

Αυτοδυναμία ΝΔ προβλέπει ο Μικέλης Χατζηγάκης

«Η ΝΔ θα επιτύχει αυτοδυναμία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα χέρια των πολιτών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα χέρια των πολιτών

Πανθεσσαλικό προσκλητήριο από το Νίκο Τσιλιμίγκα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης