Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαθητικό Συνέδριο χωρίς μαθητές ή φλερτ Δημάρχου με την ιδιωτική εκπαίδευση;

Προχθές, Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στην διάρκεια του ρεπορτάζ που πραγματοποιούσε το trikalanews.gr στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, κατά την διεξαγωγή του  9ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνέδριου ενάντια στο κάπνισμα, απευθύναμε στον Δήμαρχο Τρικκαίων,  την ερώτηση: Τι λάθος έγινε κ. Δήμαρχε και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων, δεν συμπεριλαμβάνονταν στο πρωταρχικό δελτίο Τύπου, στους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου και χρειάστηκε να βγει δεύτερο για να τις αναφέρει;  
 
O κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, απάντησε: «Κανένα λάθος δεν έγινε. Μάλιστα βγάλατε και ένα δημοσίευμα χωρίς να ρωτήσετε εμάς. Το Ίδρυμα Μπεχράκη και ο Δήμος Τρικκαίων αποφάσισαν από πέρσι να κάνουν ένα Συνέδριο. Η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια απλά έδωσαν την άδεια στα σχολεία να έρθουν. Κάκιστα έβγαλαν αυτή την κάκιστη ανακοίνωση, δεν είχαν κανέναν λόγο να βγάλουν ανακοίνωση».
 
Στην εύλογη ερώτηση του trikalanews.gr αν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί Μαθητικό Συνέδριο χωρίς μαθητές, ο κ. Δήμαρχος, απάντησε: 
 
«Προφανώς όχι.  Ποια ήταν όμως, ακριβώς,  η συνδρομή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας; Δεν θα τα έφερναν τα σχολεία; Ας μην τα έφερναν!». 
 
 Μέσα στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» που πραγματοποιούνταν το Συνέδριο με τίτλο: «Παιδεία για ένα Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» , βρίσκονταν περισσότεροι από 450 μαθητές και μαθήτριες και των δυο βαθμίδων Δημόσιας Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) καθώς και εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τα παιδιά, τα οποία κατά ομάδες, παρουσίαζαν διαδοχικά στην σκηνή,  τις μουσικοθεατρικές, αντικαπνιστικές τους δράσεις, τις οποίες είχαν εκπονήσει στα σχολεία, σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατά του καπνίσματος. 
 
• Μήπως ο Δήμος Τρικκαίων φλερτάρει την Ιδιωτική Εκπαίδευση; 
 
Σύμφωνα με τον Νόμο, κανένα σχολείο Δημόσιας Εκπαίδευσης και των δυο Βαθμίδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας), δεν μπορεί να μετακινήσει τους μαθητές του σε ώρα μαθημάτων, αν πρώτα δεν πάρει την έγκριση από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Δηλαδή, απαιτείται  η έγκριση των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  για την μετακίνηση μαθητών από τα Δημόσια Σχολεία. 
 
Το ίδιο όμως,  δεν ισχύει για τα Δημοτικά Ιδιωτικά Σχολεία, όπως είπε στο trikalanews.gr ο  προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Γιώργος Κωνσταντάκος.  Για την μετακίνηση των μαθητών τους, σε αντίστοιχο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο,  για παράδειγμα,  όπως ο ίδιος είπε,  δεν απαιτείται από το Νόμο η έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά απλά, η ενημέρωσή της.   
 
Υπενθυμίζουμε, ότι στο 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο ενάντια στο κάπνισμα που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην πόλη μας,  συμμετείχαν:  4 Δημόσια σχολεία της Πρωτοβάθμιας και 8 Δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Καθώς και το γεγονός ότι, συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, εκτός φυσικά του Δήμου  Τρικκαίων και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού,  ήταν:  το Ερευνητικό Εργαστήριο  George D. Behrakis, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος και η  Οργάνωση Smoke Free Greece. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή