Μπορούμε να στηρίξουμε την έκθεση «Αγάπης Φώς» και την «Κιβωτό του Κόσμου» | trikalanews.gr

Μπορούμε να στηρίξουμε την έκθεση «Αγάπης Φώς» και την «Κιβωτό του Κόσμου»

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

 «Αγάπης Φώς» είναι ο τίτλος της έκθεσης που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ στο Μουσείο Τσιτσάνη, στην καινούργια, μικρή αίθουσα, στο κτίριο του παλιού Διοικητηρίου των Φυλακών και διοργανώθηκε  από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων με σκοπό, όλα τα έσοδα  να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Με το σύνθημα:  Νοιάζομαι και Συμμετέχω - Στηρίζω την «Κιβωτό του Κόσμου», ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων απευθύνεται στους Τρικαλινούς και Τρικαλινές, καλώντας τους να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του να στηρίξει φέτος τα Χριστούγεννα τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Η έκθεση θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, 10 π.μ – 2 μ.μ  και  6.30 μ.μ – 9.30 μ.μ.

 42 καλλιτέχνες θα εκθέσουν  μικρά έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, εικαστικές κατασκευές, είδη διακόσμησης, χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροτεχνίες.

•    Αποκλειστική δήλωση στο trikalanews.gr της προέδρου του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων:  «Θα είναι ντροπή να μείνουν απούλητα έργα»

 «Αυτή η προσπάθεια αν δεν ανταποκριθεί ο κόσμος, δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα. Το νόημα θα το δώσει ο κόσμος αγοράζοντας έργα και στηρίζοντας  με αυτά τα χρήματα την «Κιβωτό του Κόσμου». Θα είναι ντροπή να μείνουν απούλητα έργα και να τα πάρουμε πίσω.

Οι τιμές φροντίσαμε να μην είναι εξευτελιστικές, γιατί ούτε η Τέχνη, ούτε ο σκοπός έχει τέτοιο χαρακτήρα,  θα είναι όμως πολύ προσβάσιμες, ξεκινώντας από 5 ευρώ», είπε η κ. Μαρία Ζιάκα.

•    Οι παράμετροι του Νοιάζομαι και Αγαπώ

Οφείλουμε να σημειώσουμε, δυο σημαντικούς παραμέτρους σε αυτή την προσπάθεια που θα ξεκινήσει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στην πόλη των Τρικάλων:

α) Κιβωτός Αγάπης πέρα από όρια και φραγμούς χρώματος και θρησκείας

Η  «Κιβωτός του Κόσμου», συγκαταλέχθηκε φέτος στους νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη από την Ελλάδα. Ένα βραβείο που δίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ομάδες και ανθρώπους, που σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Ανθρωπιστικές Αξίες, προσφέρουν κοινωνικό έργο.

 Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, πήρε ο ίδιος την δύναμη και δημιούργησε την «Κιβωτό του Κόσμου», όπου από το 1998 στέκεται στο πλευρό των ανυπεράσπιστων μικρών παιδιών – που βιώνουν κακοποίηση, παραμέληση, εγκατάλειψη, δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης, βρίσκονται χωρίς ιατρική φροντίδα κα – και εκείνο που πραγματικά χρειάζονται,  πάνω απ΄ όλα, ακόμα και πάνω και από το φαγητό και τη στέγη, είναι μια ζεστή αγκαλιά και αγάπη, η οποία τους προσφέρεται στα σπίτια που έχει κατορθώσει και έχει δημιουργήσει η «Κιβωτός του Κόσμου».

Έτσι υπάρχει το κεντρικό σπίτι στην Αθήνα, στον Κολωνό, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας και  3 σπίτια σε αγροτικές περιοχές. Στο νησί της Χίου, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, ένα ακριτικό χωριό σε απόσταση 67 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, χτισμένο σε υψόμετρο 750 μ. στο όρος Μπόζοβο και στο Διμήνι Βόλου. Στα σπίτια στις αγροτικές περιοχές, λειτουργεί και «Αγροτικό Σχολείο», μαθαίνοντας στα παιδιά όλες τις αγροτικές και πτηνοτροφικές εργασίες, παράλληλα με το σχολείο τους.

Από το σπίτι στο Διμήνι του Βόλου, θα έρθουν στα Τρίκαλα και στην έκθεση «Αγάπης Φως», τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς τους, στις 15 Δεκεμβρίου και για αυτό ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων  προετοιμάζεται να τα υποδεχθεί με μια καλόγουστη μικρή μουσική εκδήλωση.

Τα παιδιά που διαβιούν στα σπίτια της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν υποστεί με διάφορους τρόπους το πολύ άσχημο πρόσωπο της κοινωνίας και των ανθρώπων και στα σπίτια αυτά φροντίζονται – κατόπιν Εισαγγελικής Απόφασης Ανηλίκων – από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους, παραμελημένα παιδιά ανεξαρτήτως πατρίδας,  χρώματος, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων. Το παιδί, και η αγάπη όπως την διδάσκει το Ευαγγέλιο,  πάνω από οποιονδήποτε κοινωνικό φραγμό!

Τα σπίτια της Κιβωτού, δεν θυμίζουν σε τίποτα ιδρυματικούς χώρους και στηρίζονται από παιδαγωγούς και φροντιστές, λειτουργώντας ως μια μεγάλη, δεμένη οικογένεια. Σημαντικό να σημειωθεί το γεγονός, ότι κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι, όταν αυτό γίνεται εφικτό και υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί, αυτό να μην απομακρύνεται από την οικογένεια, αλλά να στηρίζεται η οικογένεια από την Κιβωτό για να έχει την ικανότητα να φροντίσει το παιδί. Έτσι, η Κιβωτός, εκτός από τα σπίτια που διατηρεί, φροντίζει και εκτός αυτών, πολλές μονογονεϊκές οικογένειες.

β) Ο  Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων με τις κοινωνικές ευαισθησίες.

Το Δ.Σ και τα μέλη  του  Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων,  στηρίζουν τα τελευταία χρόνια με επιμονή και συνέπεια, ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως: το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2012, την Παιδιατρική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων το 2014, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» το 2016, το Τμήμα Καρκινοπαθών του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων το 2018.

 Μια ακόμη κοινωνική ανησυχία που έγινε δράση για τον Σύλλογο, είναι το πρόγραμμα εθελοντικής παρέμβασης στα Σχολεία των Τρικάλων, με προσφορά έργων των μελών του Συλλόγου και την δημιουργία τοιχογραφιών για να ομορφύνουν οι τοίχοι των σχολείων. Ένα πρόγραμμα το οποίο εκτελείται από το 2015 μέχρι σήμερα. Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης