Μπορούμε να στηρίξουμε την έκθεση «Αγάπης Φώς» και την «Κιβωτό του Κόσμου» | trikalanews.gr

Μπορούμε να στηρίξουμε την έκθεση «Αγάπης Φώς» και την «Κιβωτό του Κόσμου»

«Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα».

 «Αγάπης Φώς» είναι ο τίτλος της έκθεσης που ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ στο Μουσείο Τσιτσάνη, στην καινούργια, μικρή αίθουσα, στο κτίριο του παλιού Διοικητηρίου των Φυλακών και διοργανώθηκε  από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων με σκοπό, όλα τα έσοδα  να διατεθούν αποκλειστικά και μόνο στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Με το σύνθημα:  Νοιάζομαι και Συμμετέχω - Στηρίζω την «Κιβωτό του Κόσμου», ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων απευθύνεται στους Τρικαλινούς και Τρικαλινές, καλώντας τους να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του να στηρίξει φέτος τα Χριστούγεννα τον εθελοντικό μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου».

Η έκθεση θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά, 10 π.μ – 2 μ.μ  και  6.30 μ.μ – 9.30 μ.μ.

 42 καλλιτέχνες θα εκθέσουν  μικρά έργα ζωγραφικής, κοσμήματα, εικαστικές κατασκευές, είδη διακόσμησης, χριστουγεννιάτικα στολίδια και χειροτεχνίες.

•    Αποκλειστική δήλωση στο trikalanews.gr της προέδρου του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων:  «Θα είναι ντροπή να μείνουν απούλητα έργα»

 «Αυτή η προσπάθεια αν δεν ανταποκριθεί ο κόσμος, δεν θα έχει κανένα απολύτως νόημα. Το νόημα θα το δώσει ο κόσμος αγοράζοντας έργα και στηρίζοντας  με αυτά τα χρήματα την «Κιβωτό του Κόσμου». Θα είναι ντροπή να μείνουν απούλητα έργα και να τα πάρουμε πίσω.

Οι τιμές φροντίσαμε να μην είναι εξευτελιστικές, γιατί ούτε η Τέχνη, ούτε ο σκοπός έχει τέτοιο χαρακτήρα,  θα είναι όμως πολύ προσβάσιμες, ξεκινώντας από 5 ευρώ», είπε η κ. Μαρία Ζιάκα.

•    Οι παράμετροι του Νοιάζομαι και Αγαπώ

Οφείλουμε να σημειώσουμε, δυο σημαντικούς παραμέτρους σε αυτή την προσπάθεια που θα ξεκινήσει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στην πόλη των Τρικάλων:

α) Κιβωτός Αγάπης πέρα από όρια και φραγμούς χρώματος και θρησκείας

Η  «Κιβωτός του Κόσμου», συγκαταλέχθηκε φέτος στους νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη από την Ελλάδα. Ένα βραβείο που δίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ομάδες και ανθρώπους, που σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και Ανθρωπιστικές Αξίες, προσφέρουν κοινωνικό έργο.

 Ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, πήρε ο ίδιος την δύναμη και δημιούργησε την «Κιβωτό του Κόσμου», όπου από το 1998 στέκεται στο πλευρό των ανυπεράσπιστων μικρών παιδιών – που βιώνουν κακοποίηση, παραμέληση, εγκατάλειψη, δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης, βρίσκονται χωρίς ιατρική φροντίδα κα – και εκείνο που πραγματικά χρειάζονται,  πάνω απ΄ όλα, ακόμα και πάνω και από το φαγητό και τη στέγη, είναι μια ζεστή αγκαλιά και αγάπη, η οποία τους προσφέρεται στα σπίτια που έχει κατορθώσει και έχει δημιουργήσει η «Κιβωτός του Κόσμου».

Έτσι υπάρχει το κεντρικό σπίτι στην Αθήνα, στον Κολωνό, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας και  3 σπίτια σε αγροτικές περιοχές. Στο νησί της Χίου, στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, ένα ακριτικό χωριό σε απόσταση 67 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, χτισμένο σε υψόμετρο 750 μ. στο όρος Μπόζοβο και στο Διμήνι Βόλου. Στα σπίτια στις αγροτικές περιοχές, λειτουργεί και «Αγροτικό Σχολείο», μαθαίνοντας στα παιδιά όλες τις αγροτικές και πτηνοτροφικές εργασίες, παράλληλα με το σχολείο τους.

Από το σπίτι στο Διμήνι του Βόλου, θα έρθουν στα Τρίκαλα και στην έκθεση «Αγάπης Φως», τα παιδιά μαζί με τους παιδαγωγούς τους, στις 15 Δεκεμβρίου και για αυτό ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων  προετοιμάζεται να τα υποδεχθεί με μια καλόγουστη μικρή μουσική εκδήλωση.

Τα παιδιά που διαβιούν στα σπίτια της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν υποστεί με διάφορους τρόπους το πολύ άσχημο πρόσωπο της κοινωνίας και των ανθρώπων και στα σπίτια αυτά φροντίζονται – κατόπιν Εισαγγελικής Απόφασης Ανηλίκων – από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους, παραμελημένα παιδιά ανεξαρτήτως πατρίδας,  χρώματος, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων. Το παιδί, και η αγάπη όπως την διδάσκει το Ευαγγέλιο,  πάνω από οποιονδήποτε κοινωνικό φραγμό!

Τα σπίτια της Κιβωτού, δεν θυμίζουν σε τίποτα ιδρυματικούς χώρους και στηρίζονται από παιδαγωγούς και φροντιστές, λειτουργώντας ως μια μεγάλη, δεμένη οικογένεια. Σημαντικό να σημειωθεί το γεγονός, ότι κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι, όταν αυτό γίνεται εφικτό και υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί, αυτό να μην απομακρύνεται από την οικογένεια, αλλά να στηρίζεται η οικογένεια από την Κιβωτό για να έχει την ικανότητα να φροντίσει το παιδί. Έτσι, η Κιβωτός, εκτός από τα σπίτια που διατηρεί, φροντίζει και εκτός αυτών, πολλές μονογονεϊκές οικογένειες.

β) Ο  Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων με τις κοινωνικές ευαισθησίες.

Το Δ.Σ και τα μέλη  του  Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων,  στηρίζουν τα τελευταία χρόνια με επιμονή και συνέπεια, ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως: το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2012, την Παιδιατρική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων το 2014, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» το 2016, το Τμήμα Καρκινοπαθών του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων το 2018.

 Μια ακόμη κοινωνική ανησυχία που έγινε δράση για τον Σύλλογο, είναι το πρόγραμμα εθελοντικής παρέμβασης στα Σχολεία των Τρικάλων, με προσφορά έργων των μελών του Συλλόγου και την δημιουργία τοιχογραφιών για να ομορφύνουν οι τοίχοι των σχολείων. Ένα πρόγραμμα το οποίο εκτελείται από το 2015 μέχρι σήμερα. Επιχειρείν

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Lifting προσώπου – Αισθητικός βελονισμός

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικός Παθολόγος
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου

Δημοφιλέστερα

Βουλευτές Τρικάλων: Τρεις  παίζουν κλαρίνο  και  ένας  χορεύει

Βουλευτές Τρικάλων: Τρεις παίζουν κλαρίνο και ένας

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός. Κάτι περισσότερο

Αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνήθειες στα Τρίκαλα λόγω των γυρισμάτων ιταλοαμερικανικής ταινίας

​Αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνήθειες στα Τρίκαλα λόγω των

Με μικρές αλλαγές στις κυκλοφοριακές και οδηγικές μας συνήθειες

-----Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων-----

Προσωπική υπόθεση πλέον το ΓΝΤ για τον διοικητή Δημήτρη

Γροθιά στην …διαφθορά με κερδισμένο το Γενικό Νοσοκομείο

---Κεράκια κεριά----

Απεβίωσε Τρικαλινός ιερέας στη Γερμανία

Σε ηλικία 73 ετών «έφυγε» από τη ζωή, ο πατέρας Ιωάννης Μανώλης,

Κόπηκε η πίτα του Παρθένη

Κόπηκε η πίτα του Παρθένη

Τεράστια επιτυχία είχε η κοπή πίτας του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Ομαλά συνεχίζονται τα γυρίσματα της ιταλοαμερικανικής ταινίας «BorntobeMurdered»

​Ομαλά συνεχίζονται τα γυρίσματα της ιταλοαμερικανικής ταινίας

Χωρίς προβλήματα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν σήμερα τα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης