Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο καθένας μας μπορεί να σώσει μια ζωή

Εκδήλωση παρουσίασης ΚΑΡΠΑ στο Δημαρχείο Τρικάλων

Με σύνθημα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν να σώσουν μια ζωή» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Τρικάλων εκδήλωση παρουσίασης της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) που συνδιοργάνωσαν το Παράρτημα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.

Εκείνο που τονίστηκε ακόμη μια φορά είναι η σημασία της έγκαιρης αντιμετώπισης από οποιονδήποτε πολίτη στα πρώτα λίγα λεπτά περιστατικών καρδιακής ανακοπής με την κατάλληλη βεβαίως ενημέρωση και κυρίως με απλές κινήσεις που εθελόντριες παρουσίασαν στο (όχι πολυπληθές) Τρικαλινό κοινό που τις παρακολούθησε.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων κ. Μιχάλης Λάππας και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Ντίνος Μπάρδας, η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Νικολέτα Μπρουζούκη και εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Ακολούθησε επίδειξη τεχνικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από εθελόντριες και εθελοντές την οποία παρακολούθησαν τόσο οι διοργανωτές όσο και οι Τρικαλινοί διερχόμενοι.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς που είναι η 16η Οκτωβρίου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή