Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε σύσκεψη

Σε έκτακτη σύσκεψη κάλεσε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημήτρης Παρθένης,  το Δ.Σ του Νοσοκομείου, όλους τους βουλευτές του Νομού , κυβερνητικούς και μη, καθώς και το Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων.

Στην σύσκεψη  με θέμα: «Η λειτουργία της  Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων», «ξέχασε» να καλέσει τον γιατρό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας!  

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Χρήστο Ζήση, επιμελητή Α/ειδικό παθολόγο και γιατρό της Μονάδας, στην ερώτηση που του θέσαμε, να ερμηνεύσει το γεγονός της αγνόησής του από τον διοικητή, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr «Ο κ. Παρθένης είδε ότι χάνει τη μάχη και κάλεσε έκτακτη σύσκεψη. Εμένα δεν με κάλεσε γιατί είμαι από τους λίγους που δεν σκύβω το κεφάλι. Με έχει στοχοποιήσει από την πρώτη στιγμή της θητείας του. Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς στην Μονάδα, από το 2007, γνωρίζω καλύτερα από όλους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο. Ο Σύλλογος Πασχόντων επιμένει να κληθώ, αλλά αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του  Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων, κ. Κώστας Τσόγιας, δήλωσε στο trikalanews.gr σχετικά με το θέμα: «Κάπως έπρεπε να εκτονωθεί η ένταση η οποία προκλήθηκε από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ στα οποία εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Μονάδα. Είπαμε δεν κάνουμε πίσω και το κατάλαβε ο διοικητής. Για αυτό κάλεσε την σύσκεψη. Είναι όμως αδιανόητο να μην έχει κληθεί ο γιατρός της Μονάδας. Μόνο εκείνος μπορεί να μιλήσει μετά λόγου γνώσεως για την Μονάδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Η σύσκεψη είχε κληθεί για σήμερα, Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου,  ώρα 12 το μεσημέρι, αλλά αναβλήθηκε και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου την ίδια ώρα, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

•    Πρώτη συνάντηση Παρθένη – Συλλόγου Πασχόντων, αλλά αποδυναμωμένη

Η σύσκεψη της Δευτέρας, θα αποτελέσει ουσιαστικά,  την πρώτη ενέργεια διαλόγου του Διοικητή και του Δ.Σ του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων, με τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Τρικάλων. Ανάλογη συνάντηση δεν έχει γίνει – από τότε που ανέλαβε καθήκοντα διοικητή ο κ. Δ. Παρθένης –  παρά μόνο μια φορά στο πόδι, έξω από το γραφείο του, τον Νοέμβριο του 2016, όταν ο Σύλλογος Πασχόντων τον επισκέφθηκε για να ζητήσει ραντεβού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της παραμονής του γιατρού στη Μονάδα και όχι της απομάκρυνσής του όπως προετοίμαζε ο διοικητής, με την αλλαγή της θέσης του παθολόγου με  αιματολόγο.

Στην ερώτηση του trikalanews.gr προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, κ. Κώστα Τσόγια, αν ο σύλλογος θεωρεί ότι με την απουσία του γιατρού, ουσιαστικά ο κ. Δ. Παρθένης, επιχειρεί να πραγματοποιήσει μια αποδυναμωμένη σύσκεψη, απάντησε: «Είναι γνωστές οι τακτικές του κ. διοικητή για διάσπαση. Επιχειρεί να ανοίξει ρήγμα αλλά εμείς έχουμε αρραγές μέτωπο. Για μας δεν θα είναι η τελευταία κίνηση που θα κάνουμε σε αυτό το Δ.Σ. Αν δεν βρούμε ανταπόκριση θα συνεχίσουμε τον αγώνα και ο γιατρός θα είναι στο πλευρό μας και εμείς στο πλευρό του γιατρού. Δεν γίνεται να διασπαστούμε».

Κλείνοντας, ο κ. Κ. Τσόγιας, τόνισε με νόημα:  «Είμαστε υποχρεωμένοι να παρευρεθούμε στη συνάντηση για να μην μας πουν εκ των υστέρων, εμείς σας καλέσαμε, αλλά δεν παρευρεθήκατε. Επειδή θα είναι και οι βουλευτές μπροστά, ο διοικητής, θα αναγκαστεί να ακούσει και να μην προσπαθήσει να μονοπωλήσει τη συζήτηση. Έτσι, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε κι εμείς και θα πούμε αυτά που πρέπει. Δεν ξέρω κατά πόσο θα εισακουστούμε».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή