Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός σαν… ζωγραφιά

Στον Τρικαλινό εκδότη Γεώργιο Χολέβα οφείλουμε εκτός των άλλων και την πρώτη (επιχρωματισμένη) καρτ ποστάλ του Σιδηροδρομικού Σταθμού Τρικάλων που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’20.

Η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Βόλος και η σύνδεσή της με το τότε δίκτυο των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας έδωσε μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον Νομό Τρικάλων και γενικότερα στην Δυτική Θεσσαλία. Επιπλέον, τα κτίρια των Σιδηροδρομικών Σταθμών προκάλεσαν σταδιακά και το ενδιαφέρον των φωτογράφων της εποχής και αποτέλεσαν σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πόσο μάλλον ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Τρικάλων, με το περίτεχνα κατασκευασμένο κτίριό του, που (ευτυχώς) εξακολουθεί – έστω και με τις αναγκαίες αναπαλαιώσεις του – να διασώζεται μέχρι και σήμερα.

Στην φωτογραφία που λήφθηκε από εσωτερική του πλευρά απαθανατίζονται ο τότε Σταθμάρχης (στο μέσον), ο Αστυφύλακας (στα δεξιά) και ένας πολίτης (επιβάτης;) στα αριστερά, την ώρα που βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας έχει σταθμεύσει στις σιδηροδρομικές ράγες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή