Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων κόβει την πίτα του

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, θα κόψουν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, στις 12.15 το μεσημέρι, στην Δωροθέα Σχολή (επί της οδού Στρατηγού Σαράφη). 
 
Υπενθυμίζουμε, ότι λόγω των δεσμών που διατηρεί ο Σύλλογος  Φίλων Μουσικής Τρικάλων, με την Κρατική Ορχήστρα  Αθηνών (ΚΟΑ), η πόλη των Τρικάλων  είναι  μια από τις τρεις  πόλεις της Ελλάδας  που επιλέχθηκαν να  παρουσιαστεί το πρόγραμμα  της ΚΟΑ: «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά». 
 
Η μεγάλη συναυλία με έργα κλασικής μουσικής, ερμηνευμένα από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του περιζήτητου διεθνώς,  μαέστρου Λεωνίδα Καβάκου, θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
 
• Η σημαντική προσφορά του Συλλόγου προς την πόλη των Τρικάλων 
 
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με πρωτοβουλία μιας ομάδας πολιτών που πιστεύουν ότι η μουσική  έχει την δύναμη  να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων, μέσα από την συναισθηματική και ψυχολογική επιρροή της στον άνθρωπο. 
Στόχοι του συλλόγου είναι να προσφέρει  στα μέλη του και στην πόλη των Τρικάλων,  μουσικές απολαύσεις όλων των ειδών της μουσικής – όχι μόνο κλασικής μουσικής – και να βοηθήσει στην ανύψωση της μουσικής Παιδείας στα Τρίκαλα.
 
Για αυτό τον λόγο, από το β΄ εξάμηνο του 2012, ο σύλλογος, ίδρυσε την Νεανική Ορχήστρα  Δωματίου Τρικάλων, από την οποία και «γεννήθηκε» λίγο μετά, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων, από τις ελάχιστες συμφωνικές ορχήστρες νέων στην Ελλάδα, που δεν δημιουργήθηκαν από κρατικό, αυτοδιοικητικόή άλλο δημόσιο φορέα. 
 
Τα μέλη της Συμφωνικής  Ορχήστρας  Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ), δεν είναι μόνο από τα Τρίκαλα, αλλά και από άλλους Νομούς της Θεσσαλίας. Στην ΣΟΝΤ μπορούν να γίνουν μέλη –  κατόπιν ακροάσεων –  όσοι  μαθητές μουσικής ή νέοι μουσικοί, το επιθυμήσουν, τόσο από τα Τρίκαλα, όσο και από τους γύρω από τα Τρίκαλα νομούς. 
 
Μαέστρος της ΣΟΝΤ είναι ο Δημήτρης Κτιστάκης και οι πρόβες της ορχήστρας  γίνονται στην Δωροθέα Σχολή στα Τρίκαλα. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή