Οι ήρωες που μένουν στην χώρα και την τιμούν | trikalanews.gr

Οι ήρωες που μένουν στην χώρα και την τιμούν

Φιναλίστ στο Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ο Τρικαλινός Παναγιώτης Καρακίτσιος.

Η  Geomiso, η εταιρεία που αναπτύσσει, εμπορεύεται και υποστηρίζει το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού για μηχανικούς, που ιδρύθηκε το 2017 από τον Τρικαλινό (από την Μεσοχώρα Τρικάλων) πολιτικό μηχανικό και ερευνητή Παναγιώτη Καρακίτσιο,  στους 15 φιναλίστ του κορυφαίου θεσμού Envolve Award Greece 2018.

Η Ελλάδα που αξίζει, η Ελλάδα που αντιστέκεται.
Η Ελλάδα που επιμένει και δίνει ελπίδα για να μην πεθάνει η χώρα.


Δύσκολος ο πόλεμος να είσαι αριστούχος, να έχεις στα χέρια σου μια βόμβα μεγατόνων για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας, να είσαι Έλληνας, να είσαι νέος και εσύ και όλη σου η ομάδα και να αποφασίζεις – ως επιλογή, όχι ως ανάγκη γιατί δεν έχεις που αλλού να πας – να μην λιποτακτήσεις και να μείνεις να κυνηγήσεις το όνειρό σου, με ήθος, τιμιότητα και σεβασμό, στην Ελλάδα,. Στην πατρίδα που σε γέννησε, σε γαλούχησε, σε σπούδασε από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο, μέχρι το Πανεπιστήμιο και τις μεταπτυχιακές σπουδές σου.

Θέλει αρετή και τόλμη, να ελπίζεις σε μια χώρα που συνήθως κατασπαράζει ή κόβει τα φτερά στα άξια παιδιά της.

•    Και τα Τρίκαλα τιμήθηκαν σήμερα

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του κορυφαίου Διαγωνισμού Ελληνικής Επιχειρηματικότητας Envolve Award Greece 2018 (πρώην Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας) και στους 15 φιναλίστ βρίσκεται και η Geomiso, του 31χρονου πολιτικού μηχανικού και ερευνητή, Τρικαλινού, Παναγιώτη Καρακίτσιου.  

Στον Διαγωνισμό Envolve Award Greece 2018  λαμβάνουν μέρος όσες νεοφυείς επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας, όπως της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ICT), Ψηφιακών και Πληροφοριακών Υπηρεσιών, Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Τουρισμού και Μεταφορών.

Η έμπειρη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από πολύπειρα στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, κατέληξε στους τελικούς υποψηφίους έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία επιλογής, καθώς το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν ιδιαιτέρως υψηλό.

•    Ποια είναι η παγκόσμια πρωτιά της Geomiso και γιατί βρίσκεται στους φιναλίστ του κορυφαίου Διαγωνισμού  Ελληνικής Επιχειρηματικότητας

Το Geomiso είναι το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού. Η εταιρεία αναπτύσσει, εμπορεύεται και υποστηρίζει λογισμικό για μηχανικούς, αποτέλεσμα εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο χρησιμοποιείται τόσο για να σχεδιαστεί ένα προϊόν όσο και για να προσομοιωθεί και να προβλεφθεί η συμπεριφορά του σε πραγματικές συνθήκες, χωρίς να απαιτείται δημιουργία δοκιμαστικού προϊόντος ή εκτέλεση δοκιμών αντοχής.

Πρόκειται για το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού, το οποίο ενσωματώνει σε μία ενιαία λύση τις τεχνολογίες σχεδιασμού και τεχνικής μελέτης μέσω υπολογιστή (CAD & CAE), με αποτέλεσμα να ενδυναμώνει τους μηχανικούς στην εξαγωγή αποτελεσμάτων με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα, καθώς και χωρίς γεωμετρικά σφάλματα.

•    Αποκλειστική δήλωση στο trikalanews.gr του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου της Geomiso

 Ο κ. Παναγιώτης Καρακίτσιος λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φιναλίστ του Envolve Award Greece 2018, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr .

 «Η απόφασή μας να μείνουμε και να στηρίξουμε τη χώρα μας επιβεβαιώνεται ημέρα με την ημέρα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία μας Geomiso αξιολογήθηκε ως μία από τις 15 καλύτερες μεταξύ ενός μεγάλου πλήθους εταιρειών πανελλαδικά στο πλαίσιο του κορυφαίου θεσμού Envolve Award Greece. Το γεγονός αυτό αποτελεί την καλύτερη δικαίωση του πολυετούς μας αγώνα για εφαρμοσμένη έρευνα και καινοτομία κόντρα στις κυρίαρχες τάσεις για μετανάστευση Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, έναν αγώνα τον οποίο δεν θα είχαμε κερδίσει χωρίς την αριστεία, την ομαδικότητα, το κοινό πάθος για προγραμματισμό και το κοινό όραμα για το πρώτο διεθνώς λογισμικό ισογεωμετρικής ανάλυσης και τριδιάστατου σχεδιασμού.»

Στην ερώτηση του trikalanews.gr γιατί αξίζει να μένουν τα σπουδαία μυαλά στην χώρα και να μην την εγκαταλείπουν, ο κ. Π. Καρακίτσιος, απάντησε:

«Γιατί απλά αυτά τα μυαλά, αυτοί οι νέοι άνθρωποι με πάθος, με ζήλο, με όνειρο, με όραμα και όρεξη για δουλειά, θα κατορθώσουν να σπάσουν όλες τις αντιξοότητες και τελικά αυτοί θα δείξουν σε όλους τον δρόμο προς την έξοδο από την κρίση!

Εύχομαι ακόμη περισσότεροι νέοι Έλληνες επιστήμονες να επιλέξουν να μείνουν στη χώρα μας και η Ελλάδα με τη σειρά της να στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απόφασή τους αυτή. Έχουν ανάγκη οι άνθρωποι που αξίζουν να ακούνε μια καλή κουβέντα. Αυτή είναι η δύναμή τους που θα απογειώσει το όνειρο της χώρας για καλύτερες μέρες».Επιχειρείν

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.

Δημοφιλέστερα

Σήμερα το βράδυ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε επί της οδού Κονδύλη, γνωστός Τρικαλινός ιδιοκτήτης καφέ, ηλικίας 51 ετών.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός Τρικαλινός ιδιοκτήτης

Σήμερα το βράδυ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή μέσα στο κατάστημα που

Έλεγχος ρομπότ-σερβιτόρων από άτομα με αναπηρίες σε ιαπωνική καφετέρια

Έλεγχος ρομπότ-σερβιτόρων από άτομα με αναπηρίες σε ιαπωνική

Μια καφετέρια με ρομποτικούς σερβιτόρους, οι οποίοι ελέγχονται

tnewsgroup

Ψεύδεστε ασυστόλως, κ. διοικητά μας, κρίνοντας εξ ιδίων τα

Διάχυτη ανασφάλεια διακατέχει, όπως ακούσαμε κι εμείς και όλα τα

Διοικητής και διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διοικητής και διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων σε

Όσο και αν το αρνείται, ο κ. Δημήτρης Παρθένης, διοικητής του

​Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για Τρικαλινό

​Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για Τρικαλινό

Πολύ καλά Χριστούγεννα θα κάνει συμπολίτης μας Τρικαλινός που

Φρούριο της πόλης μας

Επιτέλους το Φρούριο της πόλης μας θα γίνει ορατό

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα στον τοπικό τύπο πως το

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης