Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όσα συνέβησαν στις βραβεύσεις «Θέλω τη Γυναίκα Ψηλά»

Πραγματοποιήθηκε, σε ξενοδοχείο των Τρικάλων, με αφορμή την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η βράβευση 12 γυναικών, εκ των οποίων οι 11 είναι Τρικαλινές και η 1, η οποία  εκλέχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς, μπορεί να μην είναι Τρικαλινή, όπως δήλωσε όμως η ίδια κατά την βράβευσή της, τα Τρίκαλα είναι πλέον, η «πατρίδα» της.

Η βράβευση, η οποία είχε τον τίτλο: «Θέλω την Γυναίκα Ψηλά», έγινε, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
 

  • Φιλοδοξίες για διπλό Θεσμό – Πρόλογος με αυτοπαρουσίαση των εμπνευστριών της εκδήλωσης

Η εκδήλωση  άρχισε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας από εκείνη που είχε αναγγελθεί, σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως  από  γυναίκες.  Αρκετός  κόσμος  έμεινε  όρθιος  καθώς  δεν  υπήρχαν καθίσματα για να καθίσει. 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο  κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, ο οποίος έχει αναλάβει πρόσφατα, καθήκοντα συμβούλου δημοσίων σχέσεων στη γραμματεία οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στα Τρίκαλα και φιλοδοξεί, αφενός να γίνει όχι απλά ένας ετήσιος θεσμός της πόλης των Τρικάλων, αλλά από την επόμενη χρονιά, ένας διπλός ετήσιος θεσμός, με βραβεύσεις όχι μόνο γυναικών των Τρικάλων, αλλά γυναικών απ΄ όλη την Ελλάδα. 

Οι βλέψεις  προς αυτή την πραγμάτωση, όπως ανέφερε, είναι η προβολή της πόλης και η επισκεψιμότητα που θα αποκτήσουν  τα Τρίκαλα. Μάλιστα, οι πρώτες επιτυχείς συζητήσεις για  την  «γέννηση» του Πανελληνίου Θεσμού, όπως ειπώθηκε, έχουν ήδη γίνει  με το Επιμελητήριο Αθηνών, το οποίο έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον. 

Ακολούθως ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης  κάλεσε  τις  εμπνεύστριες  της βράβευσης – κ.κ. Κορίνα Λιούτα, πρόεδρο του φορέα κοινωνικής υποστήριξης «ΘΕΛΩ» και της ακαδημίας εθελοντισμού, Βίκυ Παπαγεωργοπούλου, εκδότρια του περιοδικού WHO is WHO «Γυναίκες Ηγέτες» και Αλεξάνδρα Τάμπου, διευθύντρια του περιοδικού «TrikalaIdees» –   στη  σκηνή,  για να  αυτοπαρουσιαστούν  και  να  παρουσιάσουν  το  σκεπτικό της εκδήλωσης  – την επιβράβευση της γυναικείας ηγεσίας – η  καθεμιά  από την δική της  ματιά.  
 

  • Η διεθνούς φήμης Τρικαλινή πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου κλήθηκε για την βράβευσή της, τελευταία!

Οι βραβεύσεις άρχισαν με τον Τομέα της Πνευματικής και Πολιτιστικής Δράσης,

Αξιοπερίεργο στάθηκε  το γεγονός, ότι ενώ μεταξύ αυτών, βρίσκονταν η διεθνούς φήμης πιανίστα  και  σολίστ,  Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου  –  που έχει αποσπάσει  σπουδαίες διεθνείς  διακρίσεις, με  τελευταία την  βράβευση της ως πρέσβειρα της Ελλάδας στο χώρο της κλασικής μουσικής – κλήθηκε 3η και τελευταία να παραλάβει το βραβείο της.

Άξιο να σημειωθεί, είναι, ότι η προαναφερθείσα  βράβευση,  έγινε πριν  15 μέρες στην Αθήνα, λόγω  της ηχογράφησης  που πραγματοποίησε σε ένα  τετραπλό CD με όλα τα πρελούδια και φούγκες  του  Μπαχ  «The Well Tempered Clavier του JS Bach» (First Hand Records), ένα μνημειώδες  μουσικό έργο που σπάνια  αποτολμάται  καθώς είναι  προνόμιο  καλλιτεχνών από χώρες  με πολύ βαθιά  μουσική παράδοση και  Παιδεία και το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το BBC, λαμβάνοντας επιπλέον, 5 αστέρια από το Βρετανικό Gramophone. Έτσι, στα φετινά Βραβεία Κουν, έλαβε το βραβείο Μουσικής από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών κριτικών, ως η καλύτερη δισκογραφική παραγωγή ελληνικού ενδιαφέροντος του 2018.

Η πρώτη κυρία που εκλήθη να παραλάβει «το πρώτο βραβείο από τον χώρο της Πνευματικής και  Πολιτιστικής δράσης», όπως ελέχθη από τον παρουσιαστή, ήταν κ. Τασία Κασιώλα, σοπράνο και μαέστρος.

Η δεύτερη  ήταν η λογοτέχνης, κ. Τούλα Τίγκα, η οποία δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση, καθώς την ίδια ώρα, παρουσίαζε το τελευταίο της βιβλίο στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Κι ενώ, δεν είχε αναγγελθεί από τα  δελτία  Τύπου, ειδική βράβευση στο χώρο του Πολιτισμού, αυτή δόθηκε στην κ. Μαρία Γαδετσάκη, χορογράφο, ιδιοκτήτρια Σχολής Χορού.

Γεγονός που προκάλεσε έκπληξη,  καθώς η διάκριση ιδιοκτήτριας ιδιωτικής σχολής, δεν έγινε στο χώρο της Επιχειρηματικότητας, αλλά στο χώρο της Πνευματικής και Πολιτιστικής Δράσης. 
 

  • Βραβεία Κοινωνικής Δράσης και Προσφοράς – Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας

Στον χώρο της Κοινωνικής Δράσης και Προσφοράς, τα βραβεία δόθηκαν στις κ.κ, Ελένη Καϊμά, πρόεδρο  του Συλλόγου ΑμεΑ «Αρωγή»,  Πέννυ Καρανάσιου,  επιχειρηματία και διευθύνουσας συμβούλου του  δικτύου Μεταφραστικών Κέντρων «Ερμηνεία» και Ντίτα Μπονώτη,  προέδρου  του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλες της Αγάπης».

Στο χώρο της Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας, τα βραβεία δόθηκαν στις  κ.κ Δήμητρα Τσάμη,  εμπόριο ενδυμάτων, Αμαλία Μακρή,  υπεύθυνη πωλήσεων και μετόχου της «Spacesonik» και στις αδελφές Ιωάννα, Ζωή και Αθανασία Καρρά, κτηνοτρόφους.

Από τον χώρο των οικογενειακών  επιχειρήσεων που συνεχίζουν επιτυχώς μετά τον θάνατο του ιδρυτή τους, τα βραβεία δόθηκαν στις  κ.κ, Ζωή Ζαραμπούκα,  ιδιοκτήτρια ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ  και στις αδελφές Αθηνά, Δήμητρα και Γεωργία Διβάνη,  τυροκομικά προϊόντα.
 

  • Γυναίκα της Χρονιάς

Η ξεχωριστή διάκριση  της  Γυναίκας της Χρονιάς, δόθηκε στην κ. Μαρία Καναρά, χειρουργό μαστού, υπεύθυνης  Ιατρείου Μαστού του  Γενικού  Νοσοκομείου  Τρικάλων  και  προέδρου  της Αντικαρκινικής Εταιρίας παραρτήματος Τρικάλων.
 

  • Ο λόγος των αδελφών Καρρά

Ξεχωριστή ήταν η ομιλία των νεαρών αδελφών  Καρρά  από το Ελληνόκαστρο Τρικάλων.

Η Ιωάννα, απόφοιτος  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά   και της Γαλακτοκομικής  Σχολής Ιωαννίνων, η Ζωή, Χημικός-Μηχανικός του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Αθανασία, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, αμέσως μετά τις σπουδές τους, επέστρεψαν στο χωριό τους  για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Ανέλαβαν το κοπάδι  με τα γίδια των γονιών τους  – αποτελώντας  την τέταρτη γενιά  στην οικογένεια που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα – και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μπόρεσαν να στήσουν μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα.  

Μετά την βράβευσή τους, η Ιωάννα έκανε αναφορά  σε όλα όσα διδάχθηκαν από τους γονείς και τον θείο τους. Κατόπιν, τον λόγο πήρε η Αθανασία, λέγοντας: «Επειδή πρόσφατα ανέλαβα τον ρόλο της νέας  μητέρας  θέλω να πω ότι τα αγαλματίδια  που πήραμε είναι πολύ λίγα. Όλες οι γυναίκες αξίζουν το βραβείο γιατί καθημερινά  έχουν τους ρόλους της μητέρας, της συντρόφου και της εργαζόμενης».

Τέλος, η Ζωή, τόνισε: «Όταν κάποιες  γυναίκες  δείχνουν  μεγάλη δυναμικότητα, οι σύντροφοι τους πρέπει να νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους για να μπορούν να  βαδίζουν αρμονικά. Πέρα από τις γυναίκες που βραβεύτηκαν σήμερα, σεβασμό χαίρουν οι σύντροφοι αυτών των γυναικών που στέκουν δίπλα τους και  τις στηρίζουν ηθικά και έμπρακτα. Για μας αυτοί είναι, ο Βασίλης Βράντζας, ο Δημήτρης Δήμος και ο Αντώνης Τιτώνης».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή