Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όταν η κ. Αλεστά λειτούργησε με «αποκρύψεις», κατά συνήθεια της δημοτικής αρχής

Η δημοτική αρχή το κάνει συχνά, μέσα από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων, να λειτουργεί με «αποκρύψεις». Τελευταία ήταν εκείνη με την μη αναφορά της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, στο 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο κατά του Καπνίσματος.

Η  αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων κ. Σοφία Αλεστά, το κάνει πρώτη φορά – τουλάχιστον απ΄όσο γνωρίζουμε.

Συνέβη το Σάββατο το βράδυ, 10 Νοεμβρίου.

Μετά την κύρια εκδήλωση των τριήμερων εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα από 9 έως 11 Νοεμβρίου,  παρουσία  14 πρέσβεων και επιτετραμμένους πρεσβειών, από την Ευρώπη, την Νότια (Λατινική) Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Του επικεφαλής της  Ελληνικής αντιπροσωπείας της Διεθνούς Συμμαχίας για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) – καθώς όλες οι εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα του  IHRA –   του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και αντιπροσώπων του Εβραϊκού  Μουσείου  Ελλάδος.

Παρόντες επίσης στην κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου, μέσα στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων,  ήταν 60 και πλέον άτομα Τρικαλινών Εβραίων που ζουν εκτός Τρικάλων και είχαν έρθει στην  πόλη ειδικά για τις εκδηλώσεις, πολλές οικογένειες, μέλη και πρόεδροι Ισραηλιτικών Κοινοτήτων  απ΄όλη την Ελλάδα, δημοσιογράφοι εκτός Τρικάλων, συγγραφείς, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες και Ιστορικοί, οι οποίοι ήρθαν στα Τρίκαλα, να καταγράψουν και κάποιοι να αναμοχλεύσουν το παρελθόν για την άντληση ιστορικών στοιχείων που ακόμη δεν έχουν καταγραφεί.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων καθώς και Τρικαλινούς και Τρικαλινές, ήταν το κοινό της αίθουσας μέσα στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, το Σάββατο το βράδυ.

Το trikalanews.gr ήταν εκεί, μέσα στην αίθουσα, κατά την διάρκεια των ομιλιών της κεντρικής εκδήλωσης και κατέγραφε στο μαγνητόφωνο τις ομιλίες και σημείωνε σε χαρτί, τα κεντρικά σημεία των ομιλιών.

Η εκδήλωση  ήταν από τις σημαντικότερες  που έχουν διεξαχθεί στα Τρίκαλα την τελευταία δεκαετία. Ακριβώς, λόγω της  βαρύνουσας σημασίας της, το trikalanews.gr –  ενώ είχε τα στοιχεία του ρεπορτάζ μέσα από την αίθουσα,  για να δώσει όσο γίνεται πιο έγκαιρα, εκείνη κιόλας τη νύχτα και πιο ολοκληρωμένο  το ρεπορτάζ στους αναγνώστες του,  πολίτες των Τρικάλων και όχι μόνο  –  ζήτησε από την καθ΄ύλην υπεύθυνη αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων , κ. Σοφία Αλεστά (τηλεφωνικά την ώρα που βρίσκονταν στο Φρούριο στο δείπνο με τους συντελεστές της εκδήλωσης) , τις τοποθετήσεις-χαιρετισμούς  των ομιλητών  και φυσικά την ομιλία του πρέσβη της Ιταλίας (για καλύτερη επεξεργασία των στοιχείων)  μιας και η ομιλία  είχε εκφωνηθεί στα Αγγλικά και προβάλλονταν η μετάφρασή της, όχι με μεγάλα γράμματα, μέσα από γιγαντοοθόνη. Θέμα της:  «Θυμόμαστε το Ολοκαύτωμα για να υπερασπιστούμε τη Μνήμη» [υπενθυμίζουμε ότι η Ιταλία την περίοδο  1922 -1943 επί  διακυβέρνησης του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι («Ντούτσε»), ήταν φασιστική].

Η κ. Σοφία Αλεστά,  που είχε και την παρουσίαση των ομιλητών στο Πνευματικό Κέντρο και είχε στα χέρια της τους χαιρετισμούς και την ομιλία του πρέσβη της Ιταλίας, αρνήθηκε να δώσει στο trikalanews.gr αυτά τα στοιχεία.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, βρεθήκαμε έκπληκτοι,  μπροστά στο γεγονός, ότι  η Δημοτική Αρχή, λειτουργεί, γενικότερα,  με «αποκρύψεις».

Η κ. Σοφία Αλεστά,  είπε, ότι μπορούσε  να μας δώσει τους χαιρετισμούς και την ομιλία, μόνο μετά τις 3 το μεσημέρι, την επόμενη μέρα, Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Δικαιολογία στην άρνησή της να διευκολύνει το ρεπορτάζ του trikalanews.gr ήταν, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Είμαι η υπεύθυνη αντιδήμαρχος και έχω την ευθύνη τόσων ανθρώπων. Για να σας δώσω τους χαιρετισμούς και την ομιλία, πρέπει να πάω στο γραφείο μου στο Δήμο και δεν μπορεί να γίνει αυτό, πριν από τις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής».

Ύστερα από αυτό, φυσικά, για να βγάλουμε έγκαιρα  τα ρεπορτάζ που είχαμε διενεργήσει, με θέμα τις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος,  δεν περιμέναμε, την κ. αντιδήμαρχο.

Ερωτούμε, λοιπόν, δημόσια την κ. Σοφία Αλεστά:

Α) Στη «ΣΥΓΧΡΟΝΗ» και «ΕΞΥΠΝΗ» πόλη που αρέσκεται να φαίνεται ότι  τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες στα μάτια των ΜΜΕ των Αθηνών και της Ευρώπης, δεν υπήρχε κανένας τρόπος, να βρεθεί μια λύση – προτείναμε αρκετές στην κ. Αλεστά – έτσι ώστε  με ένα απλούστατο e-mail μέσω κινητού τηλεφώνου, να σταλούν εκείνη τη νύχτα, τα στοιχεία που ζήτησε το trikalanews.gr δηλαδή,  μια ηλεκτρονική εφημερίδα του Νομού Τρικάλων, για να μπορέσει έγκαιρα  να πληροφορήσει τους πολίτες των Τρικάλων και όχι μόνο; Χωρίς να περιμένει, κανένα δελτίο Τύπου από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων για να το πράξει;

Β) ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ  πιστέψατε ή θεωρείτε ότι  «ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ»  τις ομιλίες, κυρία αντιδήμαρχε Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων;

Από την δημοσιογραφική ομάδα του trikalanews.gr ;  Ή μήπως, αγνοείτε, ότι «αποκρύψατε» τις ομιλίες, από τους ίδιους τους ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, που αύριο, μεθαύριο,  θα κληθούν να ψηφίσουν εσάς και μια δημοτική αρχή να κυβερνήσει με διαφάνεια την πόλη;

Γ) Τους ΠΟΛΙΤΕΣ και τους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, μπήκατε, άραγε,  στην διαδικασία να τους σκεφτείτε – έστω μια στιγμούλα –  όταν βρισκόσασταν στην δεξίωση στο Φρούριο,  εκείνο το βράδυ και ΕΠΕΜΙΝΑΤΕ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΟΠΟΣ  να στείλετε – στην έξυπνη και σύγχρονη πόλη – με e-mail  τις ομιλίες, παρά μόνο μετά τις 3 το μεσημέρι της επόμενης μέρας;  Ποιον ΚΟΡΟΪΔΕΥΑΤΕ  κ. Σοφία Αλεστά; Το trikalanews.gr που ζητούσε τα στοιχεία ή τους δημότες που ψήφισαν εσάς και την δημοτική αρχή;

Υστερόγραφα:

*** ΥΣ 1: Το γενικό δελτίο Τύπου, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων,  που στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης και σύμφωνα με αυτό, η Δημοτική Αρχή, ενημέρωσε για τις εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος (9 – 11 Νοεμβρίου), έχει πάνω του, ως ώρα αποστολής, τις 3.05΄ μ.μ και ημέρα, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

ΥΣ: Στο site του Δήμου Τρικκαίων, οι αρμοδιότητες της κ. Σοφίας Αλεστά, ως αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων και Υπηρεσιών, είναι οι παρακάτω:

α) Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των λειτουργιών των παρακάτω υπηρεσιακών μονάδων:

αα) Της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών

ββ) Της Διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

γγ) Του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

δδ) Του γραφείου Διοικητικής βοήθειας και Υποστήριξης του Δημότη

εε) Του γραφείου Νεολαίας και Εθελοντισμού

β) Την τέλεση πολιτικών γάμων.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή