Παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τον Τουρισμό ενόψει των Ευρωεκλογών | trikalanews.gr

Παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για τον Τουρισμό ενόψει των Ευρωεκλογών

Ακόμη μια συνέντευξη ενταγμένη στην επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ ενόψει των Ευρωεκλογών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Αυτή την φορά, αντικείμενο ήταν οι θέσεις του κόμματος για τον τουρισμό, τις οποίες παρουσίασε το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Τάσος Τσαπλές που τόνισε πως «για το ΚΚΕ, αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των εργαζομένων η συμμετοχή στον τουρισμό, στις διακοπές, στην ανάπαυση, στην αναψυχή, γιατί είναι ανθρώπινη ανάγκη, έχει άμεση σχέση με την αναπλήρωση της εργατικής δύναμης», για να προσθέσει πως «Στις καπιταλιστικές χώρες άρχισε να αναγνωρίζεται ως αποτέλεσμα της ταξικής πάλης, χωρίς όμως να κατοχυρωθεί ως υποχρεωτικό δικαίωμα και δωρεάν που απορρέει από το ότι ο λαός είναι δημιουργός του πλούτου.

Σήμερα το κεφάλαιο αμφισβητεί αυτή την ανάγκη και την υποσκάπτει με τις αναδιαρθρώσεις και την απελευθέρωση των αγορών. Στις κατακτήσεις των εργαζομένων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού, συνέβαλαν σημαντικά οι κατακτήσεις των εργαζομένων στις σοσιαλιστικές χώρες, όπου η μείωση του χρόνου εργασίας, η εξασφάλιση των διακοπών για όλους, η μείωση του συντάξιμου χρόνου, προηγήθηκαν και εξασφαλίστηκαν από το σοσιαλιστικό σύστημα. Μόνο στις σοσιαλιστικές χώρες ο εσωτερικός τουρισμός είχε μαζικό λαϊκό χαρακτήρα με τις οργανωμένες διακοπές και κατασκηνώσεις, με την εξειδίκευση στις ανάγκες της υγείας, με ειδικά δίκτυα για τα παιδιά και τους νέους. Και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, το δικαίωμα του τουρισμού και της αναψυχής είναι άπιαστο όνειρο για πολλούς.

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην γνωριμία με άλλους λαούς και πολιτισμούς, να συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας ανάμεσα σε λαούς, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, στη μόρφωση, στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της ιστορίας, στο σεβασμό και στην αρμονική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον».

Ο κ. Τσαπλές, ανέφερε πως η τουριστική οικονομική δραστηριότητα πρέπει να διασφαλίζει την κάλυψη αυτών των αναγκών και να συνδυάζεται με την ισόρροπη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων, την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα σε αναλογία με τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, τις ενεργειακές, υδροδοτικές, αποχετευτικές, μεταφορικές υποδομές πόλεων και χωριών, με την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και με την πλήρη και σταθερή εργασία των εργαζομένων του κλάδου, στην προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους.

Όσο για άμεσα μέτρα πάλης των εργαζομένων, ανέφερε πως αυτά είναι η προστασία του δικαιώματος για αναψυχή και διακοπές για όλους τους εργαζόμενους. Εξασφάλιση της μηνιάτικης ετήσιας άδειας και του 14ου μισθού για τις διακοπές, η γενναία επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού σε αριθμό δικαιούχων, διάρκεια και επιδότηση διαμονής, μετακίνησης, οι δωρεάν διακοπές για όλα τα παιδιά των εργαζόμενων, οι δωρεάν διακοπές για τους συνταξιούχους και τους φτωχούς αγρότες, η ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές, η προστασία ακτών και δασών, αποκλειστικά δημόσιοι φορείς ακτοπλοΐας, αερομεταφορών και επίγειων συγκοινωνιών, ώστε να εξασφαλίζεται ταχτική, φθηνή και ασφαλής μεταφορά όλου του πληθυσμού, αλλά και δωρεάν για νέους, παιδιά, άνεργους, κ.λ.π). και φυσικά κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ, «για να γίνει ένα μεγάλο βήμα αλλαγής του συσχετισμού δύναμης και να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις ανασύνταξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ώστε να παρεμποδίσει τα χειρότερα και να περάσει στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών, μέσα από τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».
Επιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ

Δημοφιλέστερα

εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και υπόλοιπη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2019. Οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διεργασίες και

-----Μετέωρα----

Μετέωρα για Όλους: «Τα Μετέωρα εγκυμονούν σκάνδαλο μεγαλύτερο

Η Κίνηση Πολιτών «Μετέωρα για Όλους», τοποθετείται με δελτίο

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας

question mark man

4 μνηστήρες για 1 θέση στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στα

Εκτός από τα γνωστά ονόματα που έχουν κλειδώσει στο ψηφοδέλτιο

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης