Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων: Ετοιμάζουμε παγκόσμια συνάθροιση στα Τρίκαλα | trikalanews.gr

Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων: Ετοιμάζουμε παγκόσμια συνάθροιση στα Τρίκαλα

Σημαντικές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις έδωσε στο trikalanews.gr χθες βράδυ, μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου.

Υπενθυμίζουμε ότι από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα τριήμερες εκδηλώσεις οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή, τελούν υπό την αιγίδα της  Διεθνούς Συμμαχίας Μνήμης για το Ολοκαύτωμα (IHRA) και έχουν την παρουσία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας (ΚΙΣΕ) και των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης και Αθήνας.  

Απαντώντας στις ερωτήσεις του trikalanews.gr σχετικά με την έκβαση των εκδηλώσεων, στα Τρίκαλα, ο κ. Ι. Βενουζίου, υπογράμμισε: «Όλα έχουν πάει θαυμάσια. Περισσότερο από όσο περίμενα. Είναι μια βραδιά, που η Μνήμη του Ολοκαυτώματος, βρήκε φίλους στα Τρίκαλα, να το εννοήσουν και να του συμπαρασταθούν και να βροντοφωνάξουν: Ποτέ πια!»

Στην ερώτηση  σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης της Συναγωγής στα Τρίκαλα και τα μελλοντικά σχέδια της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων, ο πρόεδρός της, τόνισε με νόημα:

 «Σε πέντε μήνες θα έχουμε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Συναγωγής, οπότε τότε θα κάνουμε μια παγκόσμια συνάντηση των Τρικαλινών Εβραίων.

Από το Ισραήλ έχουμε τουλάχιστον 250 άτομα. Είναι οι 100 οικογένειες που μετανάστευσαν μετά τον πόλεμο. Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι, στις επάλξεις. Κάθε λίγο με ρωτάνε πότε τελειώνει η Συναγωγή για να έρθουν στα Τρίκαλα. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Η μετανάστευση των Τρικαλινών Εβραίων συνεχίστηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και όπως είδατε αυτές τις μέρες το νοιάξιμο για την πόλη των Τρικάλων, μεταφράστηκε με την αθρόα προσέλευση όλων αυτών των ανθρώπων. Από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο. Στην συνάθροιση της Συναγωγής, μόλις ανακαινιστεί, περιμένουμε άτομα που είναι ξεσηκωμένα και ξεσηκώνουν κι άλλους από την Αμερική, το Βέλγιο, τη Γαλλία, η Ιταλία. Όπου και να πας, θα συναντήσεις Εβραίο Τρικαλινό»

•    Δήμαρχος: «Οφειλόμενη υποχρέωση» - Β. Λουλές: «Έλειπαν ντόπιοι, παιδιά και νέοι»

Η μίνι συνέντευξη του κ. Ιακώβου Βενουζίου, πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του δευτέρου ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων, αμέσως μετά την εκδήλωση αλλά και την ξενάγηση στην έκθεση που έχει στηθεί στο χώρο, από το Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς, με την επιμέλεια της πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα και έχει τίτλο: «Το Γερμαντικό ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπίρκεναου».

Να διευκρινίσουμε ότι τελικά, η ξενάγηση από την μορφωτική ακόλουθο της πρεσβείας της Πολωνίας, έγινε μετά την εκδήλωση και όχι πριν, όπως αναγράφονταν στο πρόγραμμα.

Στον ίδιο χώρο, δηλώσεις έκαναν στο trikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων και ο σκηνοθέτης της ταινίας «Φιλιά εις τα Παιδιά» κ. Βασίλης Λουλές, αποσπάσματα της οποίας είχε παρακολουθήσει το κοινό στην αίθουσα λίγη ώρα πριν.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

«Το οφειλόμενο έστω και αργά, έγινε. Αύριο σε μια γωνιά της πόλης που το χρωστούσαμε, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια. Ήταν μια οφειλόμενη υποχρέωση της Τρικαλινής κοινωνίας».

Ο κ. Βασίλης Λουλές, από την μεριά του, έθεσε ένα καίριο προβληματισμό που καταδεικνύει τελικά και τον πυρήνα του θέματος σχετικά με την αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στον αντισημιτισμό, έναν δηλαδή από τους κύριους στόχους της IHRA, πραγματοποίησης εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος,  κάθε χρονιά, σε μια διαφορετική πόλη της Ελλάδας.

«Σημαντικές οι εκδηλώσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος που τις παρακολούθησα. Αν έλειπε κάτι, αυτό είναι ότι θα ήθελα να παρευρίσκονταν περισσότεροι ντόπιοι Τρικαλινοί. Επίσης μικρά παιδιά και νέοι άνθρωποι. Καλό είναι να το βάλουμε στο μυαλό μας και να προσπαθήσουμε αυτές οι εκδηλώσεις να οργανώνονται έτσι ώστε να αφορούν πολύ περισσότερο κόσμο κα πιο νέο κόσμο».Επιχειρείν

ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Βελονισμός
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.

Δημοφιλέστερα

Σήμερα το βράδυ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή μέσα στο κατάστημα που διατηρούσε επί της οδού Κονδύλη, γνωστός Τρικαλινός ιδιοκτήτης καφέ, ηλικίας 51 ετών.

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή γνωστός Τρικαλινός ιδιοκτήτης

Σήμερα το βράδυ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή μέσα στο κατάστημα που

Τα Τρίκαλα ψηφίζουν την συμμετοχή του Τρικαλινού Παναγιώτη Καρακίτσιου

Τα Τρίκαλα ψηφίζουν την συμμετοχή του Τρικαλινού Παναγιώτη

Είναι μόλις 31 ετών, είναι Τρικαλινός με καταγωγή από την Μεσοχώρα

Περιπολικά Αστυνομίας Τρικάλων Εθνική Οδός

Περιπολικά της Αστυνομίας Τρικάλων εκτελούν χρέη κινητών

Χρέη κινητών βιβλιοθηκών εκτελούν τα περιπολικά της Αστυνομίας

tnewsgroup

Ψεύδεστε ασυστόλως, κ. διοικητά μας, κρίνοντας εξ ιδίων τα

Διάχυτη ανασφάλεια διακατέχει, όπως ακούσαμε κι εμείς και όλα τα

Διοικητής και διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Διοικητής και διοικητικοί υπάλληλοι Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων σε

Όσο και αν το αρνείται, ο κ. Δημήτρης Παρθένης, διοικητής του

​Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για Τρικαλινό

​Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για Τρικαλινό

Πολύ καλά Χριστούγεννα θα κάνει συμπολίτης μας Τρικαλινός που

© 2009-2018 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης