Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα Erasmus+ στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων η πρώτη συνάντηση των εταιρικών σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «S-O-S Sustain our Souls», που διήρκησε από 5 έως 9 Νοεμβρίου 2018. 
 
Το πρόγραμμα αυτό φέρνει σε επαφή εκπαιδευτικά ιδρύματα, μαθητές και καθηγητές,  από έξι ευρωπαϊκές χώρες και οι κύριοι σκοποί του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, η ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης και της κληρονομιάς μας, μέσα από τη μελέτη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος και την ένταξη των επονομαζόμενων «δεξιοτήτων του 21ου αιώνα» προς αυτή την κατεύθυνση, η πάταξη του ρατσισμού, η καλλιέργεια κλίματος φιλίας ανάμεσα στους λαούς και η δημιουργία ευσυνείδητων και υπεύθυνων πολιτών. 
 
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 6 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία:
 
• Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, 
 
• IES Terra de Xallas από τη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας, 
 
• Istituto d’Istruzione Secondaria Superiore “Augusto Righi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, 
 
• XLII Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας, 
 
• Liceum de Arte “Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας και 
 
• το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων που φιλοξενεί την 1η συνάντηση. 
 
Οι εκπαιδευτικοί από τα παραπάνω ευρωπαϊκά σχολεία πήραν μέρος σε πάρα πολλές δραστηριότητες που ετοίμασε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και αφορούσαν καλές πρακτικές διδασκαλίας και ανάπτυξης πρότζεκτ για τους καθηγητές που υλοποιούν προγράμματα, δραστηριότητες εκτός σχολείου και εκμάθηση χρήσιμων ηλεκτρονικών εργαλείων στους υπολογιστές. Παράλληλα, οργανώθηκαν διάφορες άλλες δραστηριότητες, όπως εκμάθηση παραδοσιακών χορών από τον Λαογραφικό Σύλλογο «Θεριστάδες», με τη βοήθεια του παλιού καθηγητή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, κ. Αντώνη Παπαμιχαήλ και της χοροδιδασκάλου κ. Ευαγγελίας Γρηγορίου, επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Μακρυνίτσας, όπου ο υπεύθυνος του Κέντρου κ. Παναγιώτης Βίγκλας, παρουσίασε τρόπους υλοποίησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές. Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα Τρίκαλα, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης μας (Φρούριο, Μουσείο Τσιτσάνη, Κουρσούμ Τζαμί, Μύλο Ματσόπουλου, Βαρούσι), επισκέφτηκαν  τα Μετέωρα και δοκίμασαν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα της περιοχής μας, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλης μας και τη φιλοξενία του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων. 
 
Με τη βοήθεια του προγράμματος αυτού, δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ένα ταξίδι στο περιβάλλον, την παράδοση, τον πολιτισμό και τις βασικές αρχές-αξίες των χωρών, να αναπτυχθεί η αλληλεπίδραση ανάμεσα στους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές και, μέσω καινοτόμων στρατηγικών, να καλλιεργηθούν η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η μεταγνώση, οι επιστημονικές και γλωσσικές δεξιότητες.
 
Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στην πόλη Santa Compa της Ισπανίας, όπου 6 μαθητές και 2 καθηγητές από κάθε εταιρικό σχολείο θα φιλοξενηθούν σε ισπανικές οικογένειες και θα πάρουν μέρος στις δραστηριότητες που θα διοργανώσει το σχολείο «IES Terra de Xallas» της Ισπανίας.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή