Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Ειδήσεις

Στοχεύσαμε και διεκδικούμε λάθος Σχολές στην κατανομή του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας;

Ανέφικτες, χαρακτηρίζει τις περισσότερες προτάσεις των τοπικών αρχόντων περί νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, ο Γιάννης Κουτεντάκης, επί 8 χρόνια κοσμήτορας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), το οποίο επί των ημερών του αναβαθμίστηκε σε Σχολή (ΣΕΦΑΑ).

Ο Δρ Γ. Κουτεντάκης, ακαδημαϊκός δάσκαλος, το ερευνητικό έργο του οποίου έχει τύχει ευρείας διεθνούς αναγνώρισης,  μιλά αποκλειστικά στο trikalanews.gr για τις εξελίξεις του νομοσχεδίου στην κατανομή των Πανεπιστημιακών Σχολών Θεσσαλίας: «Πολλοί που μιλάνε για νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα τα οποία θα έπρεπε να είχαμε πάρει με την κατανομή των Σχολών-Τμημάτων του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν ξέρουν – για παράδειγμα – που βρίσκεται η ΣΕΦΑΑ, ούτε τι κάνουμε στη ΣΕΦΑΑ. Ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όμως, ήρθε στα Τρίκαλα για να μιλήσει μαζί μας».

Εξηγώντας  γιατί η ΣΕΦΑΑ δεν υποστήριξε τις εν λόγω προτάσεις, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Γιατί στο Πανεπιστήμιο θέλουμε το καλύτερο. Ή θα είμαστε κορυφή ή ας μην είμαστε τίποτα.  Πολλές προτάσεις είναι ανεδαφικές, καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο επιστημονικό-ερευνητικό προσωπικό να τις υποστηρίξει. Και δεν εννοώ πτυχιούχους. Πτυχιούχοι υπάρχουν να φάνε και οι κότες. Εννοώ ανθρώπους που έχουν την διεθνή εμπειρία και αναγνώριση στον τομέα τους. Τι να κάνουμε ένα τμήμα αν δεν έχουμε ακαδημαϊκούς υψηλού επιπέδου να το υποστηρίξουν; Απλά θα αναπαράγουμε τις γνωστές παθογένειες που ταλανίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σχετικά με την έλευση της έδρας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα, ο Δρ Κουτεντάκης, υπογραμμίζει ότι η ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, στήριξε την μετακίνησή της από την Καρδίτσα: «Φροντίσαμε να φέρουμε την έδρα του Τμήματος Διατροφής από την Καρδίτσα,  που σημαίνει – για όποιον θέλει να δει το θέμα αριθμητικά – ότι τα Τρίκαλα θα έχουν ακόμα 800 φοιτητές με ό, τι αυτό σημαίνει για τα σουβλατζίδικα και τις καφετέριες της πόλης. Όμως, οι φοιτητές αυτοί έχουν δυνατά ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά καθώς η βάση εισαγωγής είναι υψηλή. Επίσης, και με δεδομένου ότι υπάρχουν νέοι και καλοί επιστήμονες που δυνητικά θα μπορούσαν να συνεισφέρουν, μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα Τμήμα σε σωστές ακαδημαϊκές βάσεις, αντάξιες της φήμης και ιστορίας του ΤΕΦΑΑ».

Ρωτώντας τον  για το Διεθνές Μεταπτυχιακό της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων το οποίο  λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία, σημειώνει με νόημα: «Έχουμε την εμπειρία και την γνώση για να στηρίξουμε ένα Διεθνές Τμήμα ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα το οποίο θα μας απογείωνε διεθνώς. Αυτό επιδιώκουμε, καθώς στο Διεθνές Μεταπτυχιακό, έρχονται κάθε χρόνο 15-20 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Μένουν, τρώνε και ψωνίζουν στα Τρίκαλα».

Τέλος, επισημαίνει: «Καθώς η σύνδεση άσκησης, διατροφής και φυσικοθεραπείας είναι κοινή πρακτική διεθνώς, η συνεργασία μας με την φυσικοθεραπεία του ΤΕΙ Λαμίας θα καταστήσει τη  Σχολή μας μοναδική στον ελληνικό χώρο, εφάμιλλη και αντάξια οποιασδήποτε ανάλογης του εξωτερικού».
 
Δρ. Γιάννης Κουτεντάκης: "Dr.Τα 8 τελευταία χρόνια ο Δρ Γιάννης Κουτεντάκης ήταν επικεφαλής της διοίκησης του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Υπήρξε αθλητής και εθνικός προπονητής κωπηλασίας σε Ελλάδα και Μ.  Βρετανία, και για χρόνια ηγήθηκε του Βρετανικού Ολυμπιακού Ιατρικού Κέντρου.

Σήμερα είναι Καθηγητής Εργοφυσιολογίας της ΣΕΦΑΑ, και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton Αγγλίας.

Το δημοσιευμένο ερευνητικό έργο του έχει τύχει ευρείας διεθνούς αναγνώρισης με πάνω από 10.000 αναφορές, και μέρος αυτού έχει υιοθετηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα Υπουργεία Υγείας Αμερικής, Αυστραλίας και Σκωτίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή