Συνεργασία του Επιμελητηρίου Τρικάλων με εκπροσώπους του ΟΠΕ | trikalanews.gr

Συνεργασία του Επιμελητηρίου Τρικάλων με εκπροσώπους του ΟΠΕ

Στο πλαίσιο της δέσμης των μέτρων για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών την Παρασκευή 8 Μαΐου, κλιμάκιο στελεχών του ΟΠΕ με επικεφαλή τον Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλη Γιαγιάκο, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Βαγγέλη Βενέτη καθώς και με στελέχη του. 

Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν να παρουσιασθούν οι δράσεις που έχει δρομολογήσει ο Οργανισμός, αλλά και να ανταλλαγούν απόψεις για υλοποίηση και άλλων δράσεων που κρίνεται αναγκαίο να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της τοποθέτησης των προϊόντων του Νόμου Τρικάλων στη διεθνή αγορά και της στήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής που αποτελούν διαχρονικούς στόχους του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Εξαγωγών ο ΟΠΕ κατέθεσε μια σειρά προτάσεων προς τον Υπουργό προκειμένου να εξασφαλισθούν πόροι για τη διαμόρφωση ενός νέου πακέτου στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας με ισάξιο βάρος και στην τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης.

Ένα από τα νέα μέτρα στήριξης που ήδη εφαρμόζει ο ΟΠΕ είναι η αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησης από 30% σε 70% στο κόστος που έχουν οι επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους σε Διεθνείς Εκθέσεις του Εξωτερικού και επιχειρηματικές αποστολές στοχεύοντας στην μη υποχώρηση της παρουσίας της χώρας μας στις Διεθνείς αγορές.

Επίσης, τονίστηκε από τον κ. Κατσανιώτη ότι μέχρι να ανοίξουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και των Περιφερειών, θα δοθεί στον ΟΠΕ η δυνατότητα να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει ένα πακέτο 10 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους. Το μεταβατικό αυτό πρόγραμμα των 10 εκ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί ως «γέφυρα» μέχρι να προκηρυχθούν νέες χρηματοδοτικές δράσεις από Ευρωπαϊκούς πόρους θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να υποβάλλει το δικό της επενδυτικό σχέδιο με επιλέξιμες δαπάνες προσαρμοσμένο στις εξαγωγικές ανάγκες της καθεμιάς.

Επίσης, προσπάθειες γίνονται για την εμπλοκή και των Περιφερειών στις δράσεις του ΟΠΕ ώστε να χρηματοδοτούν με ποσοστό 15-20% το συνολικό κόστος της συμμετοχής της κάθε επιχείρησης. Μετά από αυτό το συνολικό κόστος για συμμετοχή των επιχειρήσεων στις δράσεις του ΟΠΕ θα είναι σχεδόν μηδαμινή (10-15%) αν αθροίσουμε την χρηματοδότηση του ΟΠΕ κατά 70% με την χρηματοδότηση των περιφερειών κατά 15-20%.

Ο κ. Γιαγιάκος επισήμανε τη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα που αποφέρει η συνεργασία του ΟΠΕ με το Επιμελητήριο για τη διοργάνωση από κοινού δράσεων εξωστρέφειας. Κύριος στόχος πρέπει να είναι η τόνωση του αισθήματος για εξαγωγικό προσανατολισμό.

Τέλος, ενΆ όψει ενός Πανελλαδικού Σχεδίου που άμεσα υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί είναι η διοργάνωση Partenariat στη Θεσσαλία με επιχειρηματίες του εξωτερικού για διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων Β2Β στους κλάδους τροφίμων – ποτών και δομικών υλικών. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πρόταση για διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και στον κλάδο των εκκλησιαστικών ειδών προσπαθώντας να συνδυαστεί η επιχειρηματικότητα με την ανάπτυξη του τουρισμού. Ο ΟΠΕ ζήτησε τη βοήθεια του Επιμελητηρίου ενώ ο Πρόεδρος του επιβεβαίωσε ότι θα λάβει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση ως προς τα δίκτυα διανομής των εικόνων στο εξωτερικό και ειδικότερα στην αγορά της Ρωσίας. Πρόταση επίσης του κ. Γιαγιάκου προς όφελος και της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας είναι η διοργάνωση αυτού του Partenariat να γίνει στην Καλαμπάκα μιας και τα Μετέωρα είναι το θρησκευτικό κέντρο της Ελλάδος (εξαιρουμένου του Αγίου Όρους).
Επιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

Σημαντική προσθήκη στον συνδυασμό Παπαστεργίου

​Σημαντική προσθήκη στον συνδυασμό Παπαστεργίου

Μία εξαιρετικά ποιοτική υποψηφιότητα συστρατεύεται με τον

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης