Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στoν Τάραντα της Ιταλίας με το Erasmus

Στον Τάραντα της Ιταλίας ταξίδεψαν 6 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, από τις 8 έως τις 12 Απριλίου, προκειμένου να πάρουν μέρος στην 3η συνάντηση των εταιρικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «S-O-S Sustain our Souls». Στο πρόγραμμα αυτό, που αφορά τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και την ανάδειξη της αξίας του τόπου διαβίωσης, συμμετέχουν επίσης το Drei-Burgen-Schule από το Φέλσμπεργκ της Γερμανίας, το IES Terra dο Xallas από τη Σάντα Κόμπα της Ισπανίας, το Istituto d’Istruzione Secondaria Superiore “Augusto Righi” από τον Τάραντα της Ιταλίας, το XLII Liceum Ogolnoksztalcace από την Κρακοβία της Πολωνίας και το Liceum de Arte “Ionel Perlea” από τη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Οι εργασίες της 3ης συνάντησης είχαν ως θέμα την υγιεινή διατροφή και το μοντέλο της Μεσογειαγής Δίαιτας. Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια σειρά από εργαστήρια, κατά τη διάρκεια των οποίων διερεύνησαν τις διατροφικές συνήθειες στην Ευρώπη, δημιούργησαν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με περιεχόμενο την ιστορία και τα βασικά χαρακτηριστικά της εθνικής κουζίνας των χωρών-εταίρων, οργάνωσαν μία εκστρατεία για τη σωστή διατροφή των εφήβων και μαγείρεψαν παραδοσιακές συνταγές. Επισκέφτηκαν επίσης ένα αγρόκτημα, όπου δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και έφτιαξαν ιταλικά τυριά. Το πρόγραμμα της συνάντησης συμπλήρωσαν εκπαιδευτικές εκδρομές στο Οτράντο, το Λέτσε και το γραφικό Αλμπερομπέλο που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Ξεναγήθηκαν, τέλος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγάλης Ελλάδας.

Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα των ντόπιων κατοίκων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές Αναστασόπουλος Νίκος, Γκονιάρης Λάμπρος, Μπλέτσας Βαγγέλης, Πόλλα Μάριο, Σύτι Μάριο και Τσεκρέζι Βλέμπιαν, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Σακκά Μαρία και Φαλαγκάρα Θεοδώρα.

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Κρακοβία της Πολωνίας τον Οκτώβριο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή