Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το ΑΚΕΘ Robotics AIR Lab φέρνει τη ρομποτική στα Τρίκαλα

Συνεχίζοντας την παράδοση των διακρίσεων του ΑΚΕΘ – Robotics AIR Lab από τo 2016, όταν και αποτέλεσε τη θερμοκοιτίδα της εκπαιδευτικής ρομποτικής στα Τρίκαλα, η ομάδα ΑΚΕΘ ROBOT FC, κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, που διοργανώθηκε από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE το Σάββατο 16 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 
 
Η ομάδα του ΑΚΕΘ με προπονητή-συνοδό τον κ. Νώντα Αγγέλη  και έχοντας προκριθεί αήττητη από τον περιφερειακό  διαγωνισμό  εκπαιδευτικής  ρομποτικής  που είχε γίνει στα Τρίκαλα πριν από ένα μήνα, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, αναδείχθηκε μέσα στις 105 καλύτερες ομάδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού.
 
Στους τελικούς του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, έχοντας τερματίσει αήττητη μετά από 5 αγώνες στους προκριματικούς και έχοντας αντιμετωπίσει νικηφόρα σε έναν από αυτούς, μόνη της ταυτόχρονα 2 ομάδες προκρίθηκε στους ημιτελικούς όπου μετά από ένα συναρπαστικά αμφίρροπο αλλά και αμφιλεγόμενο αγώνα προχώρησε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης όπου με χαρακτηριστική άνεση κατέκτησε την 3η θέση πανελληνίως.    
 
Η ROBOT FC, έρχεται να προστεθεί στη λίστα των πανελλήνιων & παγκόσμιων επιτυχιών του ΑΚΕΘ – Robotics AIR Lab, βρίσκοντας εκεί ομάδες όπως οι:
 
AIR Gears (2η Θέση στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και 1η θέση στον Περιφερειακό Διαγωνισμό WRO 2017).
 
Tri Robo Nauts Ανεξάρτητη ομάδα (Διεθνή Διάκριση στο Διαγωνισμό StarT,  2η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό WRO 2016, προτεινόμενη για Ειδικό βραβείο Προγραμματισμού και φιναλίστ της κατηγορίας "Εκπαίδευση κάτω των 15 ετών"  στον διεθνή διαγωνισμό Global Junior Challenge).
 
Space Awareness ( 2η θέση στα πλαίσια του εθνικού διαγωνισμού για την Επιστήμη της Διαστημικής).
 
FLL- ORBITS (3η θέση στην κατηγορία Robot Game στον Διαγωνισμό FLL Θεσσαλίας 2019).
 
Aketh Aqua και Aketh Robotics (Βραβεία Καλύτερης Κατασκευής – Παρουσίασης – μοναδικές από τη Θεσσαλία διακριθέντες ομάδες στον πανελλήνιο διαγωνισμό FIRST LEGO League Jr 2018). 
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή