Το λυρικό τραγούδι αποκάλυψε την γύμνια… του πολιτιστικού οράματος στα Τρίκαλα | trikalanews.gr

Το λυρικό τραγούδι αποκάλυψε την γύμνια… του πολιτιστικού οράματος στα ΤρίκαλαΚαι εγένετο, επιτέλους, μετά από αρκετά χρόνια, συναυλία από το  Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Κι ας μην διαφημίστηκε όπως έπρεπε κι ας μην προωθήθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων, όπως της άξιζε.

 Όπως αξίζει στη παραγωγή πρωτογενούς πολιτισμού όταν αυτή γίνεται  σε μια  πόλη  με μεγάλη μουσική παράδοση όπως τα Τρίκαλα,  με το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων (Δ.Ω.Τ) να έχει 370 μαθητές  και να είναι ένας σημαντικός Δημόσιος  Φορέας  Παραγωγής Πολιτισμού.

Τίτλος της συναυλίας : «Το λυρικό τραγούδι… εφ΄όλης της ύλης». Πρωταγωνιστής, ένα μουσικό σχήμα αποτελούμενο από οχτώ  μουσικούς,  δυο γυναικείες και τρεις ανδρικές φωνές.

Και είναι πράγματι θαυμαστό, πώς ένα μικρό μουσικό σύνολο και όχι ορχήστρα, μπόρεσε και κατάφερε να χαρίσει ένα μουσικό άκουσμα υψηλής αισθητικής και Σεβασμού καταρχήν προς την ίδια την έννοια της Μουσικής… στην μουσική πόλη των Τρικάλων.
 
  • Λυρισμός με σύμμαχο τον στίχο και την ενορχήστρωση
     
Αν και ο τίτλος που επιλέχθηκε να δοθεί στην συναυλία, μπορεί να χαρακτηριστεί ατυχής, από το γεγονός ότι στο ρεπερτόριο βρίσκονταν – στο δεύτερο μέρος – τραγούδια του λαϊκού Βασίλη Τσιτσάνη, προκαλώντας  εύλογα ερωτήματα,  πώς ο λαϊκός  Τσιτσάνης  μπορεί να έχει θέση σε μια συναυλία λυρικού τραγουδιού, παρόλα αυτά, ο  λυρισμός, πλημμύρισε, την αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων.

Η εξαιρετική και εμπνευσμένη ενορχήστρωση, η οποία έγινε από τον μαέστρο του μικρού αυτού μουσικού σχήματος, Ανδρέα Τσέγα και η άψογη εκτέλεσή της από τους οχτώ μουσικούς  του σχήματος, κατάφεραν – με σύμμαχο τους  στίχους  των τραγουδιών (τραγούδια γραμμένα για την αγάπη) , να ανατρέψουν  τον χωρισμό του τραγουδιού  σε ομάδες  βάση  της αρχικής  μουσικής τους προσέγγισης – κι έτσι χάρισαν  μια σπουδαία, λυρική συναυλία.

Το μουσικό σχήμα αποτελούνταν από τους μουσικούς, οι έξι από τους οποίους είναι καθηγητές του Δ.ΩΤ: Δημήτρη Μπέλλο  (βιολί) , την χαρισματική Χριστίνα Αλεξανδρή  (φλάουτο), Γιώργο Αγγελάκη (ακορντεόν),  Γιώργο Παππά (πλήκτρα),  Χρυσοβαλάντια  (κλασική κιθάρα), Γιώργο Αλεξανδή (ακουστική κιθάρα), Στέργιο Χάτο (κρουστά) και Ανδρέα Τσέγα  (πιάνο).

Η γεμάτη λυρισμό φωνή της Ιφιγένειας Καραγκούνη, η αισθαντικότητα των  φωνών του Θωμά Σιώμου και του Άρη Φαλιάγκα και η  επιτυχής ακροβασία μεταξύ στιβαρότητας και ευαισθησίας  των φωνών του Νίκου Κεραμιώτη και της Ρίτσας Πέτσα, ολοκλήρωσαν την επιτυχή πραγματοποίηση της συναυλίας, η οποία έγινε το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων, κ. Δάφνη Μπίζιου, με την αθόρυβη αλλά ουσιαστική παρουσία της και κυρίως με την θέλησή της να στηρίξει την  πραγματοποίηση της συναυλίας, δηλώνει,  ότι το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων και Μπορεί και Θέλει να βάλει το λιθαράκι του στο πολιτισμικό γίγνεσθαι του 21ου αιώνα στην μουσική πόλη των Τρικάλων.

 Αρκεί, αυτό να αποτελεί και θέληση των Δημοτικών Αρχόντων οι οποίοι, δυστυχώς, Αγνόησαν Επιδεικτικά την συναυλία και δεν παρευρέθηκαν, ούτε για τους τύπους, όπως συνηθίζουν να κάνουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις  που πάνε και αποχωρούν λίγο μετά την έναρξή τους.

Δυστυχώς η αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» δεν γέμισε, παρόλο που η είσοδος ήταν ελεύθερη,  προφανώς γιατί  η συναυλία δεν διαφημίστηκε.  

Μεγάλοι  απόντες  από την συναυλία του Δ.Ω.Τ, ο ίδιος ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άκης Αναστασίου,  όλοι οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι (που συνήθως κάθονται πρώτοι στην πρώτη σειρά  όταν έρχεται στην πόλη κάποιος  «επώνυμος» μουσικός  και σπεύδουν να φωτογραφηθούν μαζί του), όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και γενικότερα, όλο το πρωτόκολλο (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης,  εκπρόσωπος της Μητρόπολης).  

Μοναδικός  που δήλωσε παρόν, ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, ο οποίος μετά το τέλος της συναυλίας, ανέβηκε στη σκηνή και αφού έδωσε τα συγχαρητήρια στους συντελεστές, εξήρε το έργο που συντελείται στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να στηριχθεί.

Το κοινό πάντως που παρακολούθησε την συναυλία και την χάρηκε και σιγοτραγούδησε μαζί με τους τραγουδιστές και καταχειροκρότησε όλους τους συντελεστές της.
 Επιχειρείν

ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων κατηγορεί τον Δήμαρχο Τρικκαίων για παρανομία

​Ο Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων κατηγορεί τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Βολές παρανομίας κατά του Δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης