Τρίκαλα Ευρωεκλογές 2009: Οι κάλπες, οι ελπίδες και το…εκλογικό επίδομα | trikalanews.gr

Τρίκαλα Ευρωεκλογές 2009: Οι κάλπες, οι ελπίδες και το…εκλογικό επίδομα

Ελάχιστες ώρες απέμειναν μέχρι να ανοίξουν αύριο στις 7 το πρωί και για 12 ώρες, οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές στον Νομό Τρικάλων H σημερινή ημέρα κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς με τα κομματικά επιτελεία να κάνουν έναν απολογισμό της προεκλογικής περιόδου, ευελπιστώντας ότι πείσανε τους ψηφοφόρους για τις θέσεις τους και ότι θα πάρουν την ψήφο και κυρίως να τους πείσουμε για την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα να προσέλθουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Πέρα της δεδομένης απογοήτευσης των ψηφοφόρων, πολύ μεγάλος αντίπαλος των κομμάτων, αναδεικνύεται και ο…υδράργυρος. Το σημερινό του άλμα που θα συνεχιστεί και αύριο, οδηγεί τους ψηφοφόρους στις παραλίες και όχι στα εκλογικά τμήματα…

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις για τις φετινές Ευρωεκλογές, αποτελούν παρελθόν από το βράδυ της Παρασκευής και ο κρατικός μηχανισμός του Νομού βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αυριανή εκλογική διαδικασία.

Τα εκλογικά τμήματα στον Νομό 309 και μπορούν οι ψηφοφόροι να μαθαίνουν που ψηφίζουν ή τηλεφωνώντας στο  1500 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ypes.gr/services/eea.htm βάζοντας όπου τους ζητείται τα στοιχεία τους. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 1991. Οι υπηρεσίες της Αστυνομίας λειτουργούν σήμερα, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα και αύριο, Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, όπως λειτουργούν και το Τμήμα διαβατηρίων της Νομαρχίας αλλά και τα Δημοτολόγια των Δήμων για την εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων.

Η «μάχη» των κομματικών επιτελείων
Ο «εφιάλτης» για τα κόμματα όπως προαναφέρθηκε αποτελεί η αποχή η οποία δημιουργεί και τεράστια ερωτηματικά σχετικά με το πόσο αξιόπιστες θα αποδειχθούν οι δημοσκοπήσεις. Σε επίπεδο Νομού, η Ν.Δ. θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα ποσοστά της ή στην χειρότερη περίπτωση να μην καταγράψει μεγάλες απώλειες που θα την αναδείξουν δεύτερο κόμμα, με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Τρικάλων Νίκο Μουζακιάρη να δηλώνει ευχαριστημένος από την προεκλογική περίοδο, αφού πέρα των αλλεπάλληλων Υπουργικών επισκέψεων, υπήρξε και επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στην αντίπερα όχθη στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Τρικάλων, εκτιμάται από τον Γραμματέα της Ν.Ε. Αχιλλέα Μανούρα πως υπήρξε μια γόνιμη προεκλογική περίοδος που πέρα των θέσεων του ΠΑΣΟΚ που αναδείχθηκαν, αναδείχθηκε και η «καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης για τον τόπο» και εκτιμά πως «αύριο θα δοθεί το πρώτο μήνυμα σε αυτή την Κυβέρνηση»…

Στη Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ, είναι βέβαιοι ότι οι ψηφοφόροι «θα στηρίξουν την υπευθυνότητα του ΚΚΕ και θα περάσουν με την ψήφο τους στην …αντεπίθεση και στην αντίσταση απέναντι στα κόμματα του Ευρωμονόδρομου», ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την επιβράβευση των ψηφοφόρων για την στάση του κόμματος απέναντι σε οικονομικοκοινωνικά ζητήματα και κυρίως σε αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο ΛΑΟΣ περιμένουν αυτή την φορά υψηλά ποσοστά λόγω της ανάδειξης της σημασίας των Ευρωεκλογών για εκκρεμή Εθνικά ζητήματα, ενώ το κόμμα των «Οικολόγοι – Πράσινοι», περιμένει επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων για να κάνει την έκπληξη και σε επίπεδο Νομού Τρικάλων.

Ερωτηματικό είναι τι θα πράξουν στην κάλπη οι χιλιάδες …κυνηγοί του Νομού που αν τελικά επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, τότε δεν αποκλείεται το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών τουλάχιστον σε επίπεδο Νομού Τρικάλων, να αποτελέσει την πιο μεγάλη έκπληξη των Ευρωεκλογών…

Ο …υδράργυρος αυξάνει την …αποχή
Σε …επιφυλακή όχι για τις Ευρωεκλογές αλλά εξαιτίας του …υδράργυρου, έχουν τεθεί δημόσιοι κλιματιζόμενοι χώρου του Νομού (νοσοκομείο, ΚΕΠ, Πνευματικό Κέντρο) για τις ανάγκες …δροσιάς ψηφοφόρων που θα κινηθούν στον Νομό για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι …γνωστές οδηγίες για αντιμετώπιση καύσωνα ήδη εκδόθηκαν από την Νομαρχία.

Σε …κινητοποίηση Τροχαία και ΚΤΕΛ
Επί ποδός βρίσκεται και η Τροχαία λόγω και του…τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και των ετεροδημοτών, άσχετα αν έρχονται να ψηφίσουν ή να πάρουν τα…όρη και τα βουνά. Συνεργεία της Τροχαίας από σήμερα, ελέγχουν την κίνηση στις μεγάλες εθνικές οδού του νομού μας, προς Λάρισα, Καλαμπάκα και Πύλη, αλλά και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Νομού. Όπως σε κάθε έξοδο, από την Παρασκευή, απαγορεύτηκε,  η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου του εθνικού δικτύου, ενώ την Δευτέρα από τις 4 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, θα υπάρχει η απαγόρευση για το ρεύμα εισόδου. Αύριο δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις. Για την διευκόλυνση των πολιτών, η Τροχαία επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 2 Ιουνίου. Δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις παραβάσεις, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη και κυκλοφορία ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Αυξημένη είναι η κίνηση των ΚΤΕΛ προς τα Τρίκαλα από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Λόγω ότι από τις προηγούμενες ημέρες τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς τα Τρίκαλα παρουσίαζαν πληρότητα 100%, ήδη η διοίκηση του ΚΤΕΛ αποφάσισε την αύξηση των δρομολογίων προσθέτοντας 9 δρομολόγια για Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των δρομολογίων από Τρίκαλα προς τις υπόλοιπες πόλεις.

Και τα …πανηγύρια
Πάντως υπάρχουν και …ψηφοφόροι που πανηγυρίζουν που υπάρχουν οι Ευρωεκλογές. Είναι αυτοί που λαμβάνουν μέσα σε μια οικονομική κρίση, εκλογικό επίδομα που θα καλύψει οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η «γκρίνια» από μέρες έχει ξεσπάσει στο Δημόσιο Τομέα όπου όλοι οι υπάλληλοι ζητούν αυτό το ποσό που χαρακτηρίζεται ίσως όχι άδικα «καραμπινάτη περίπτωση οικονομικού ρουσφετιού». Ήδη σχετικές ανακοινώσεις υπάρχουν και στη Νομαρχία Τρικάλων με καταγγελίες ότι επικεφαλής Νομαρχιών εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να ορίζουν ένα ποσοστό των μελών του ειδικού εκλογικού συνεργείου, τοποθετώντας στις θέσεις αυτές τα ίδια άτομα πλην ελαχίστων αλλαγών με τις προηγούμενες Εθνικές εκλογές. Κάτι που σημαίνει ότι οι ίδιοι υπάλληλοι παίρνουν την εκλογική αποζημίωση για τον ενάμιση μήνα που απασχολούνται με υπερωρίες και εργασία στις αργίες λόγω των εκλογών. Η εκλογική αποζημίωση για συμμετοχή στα ειδικά αυτά συνεργεία είναι ιδιαίτερα υψηλή. Στις προηγούμενες εκλογές, το ποσό ανερχόταν σε 1.700 ευρώ ανά υπάλληλο και φέτος αναμένεται να είναι το ίδιο….

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός που φημολογείται ότι σε πολλές περιπτώσεις, επιλέχθηκαν και ζευγάρια δημοσίων υπαλλήλων που σημαίνει ότι σε κάποια …σπίτια πήγε διπλό εκλογικό επίδομα σε μια περίοδο που δεινοπαθεί οικονομικά ο ιδιωτικός τομέας…
Επιχειρείν

ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ

Δημοφιλέστερα

Φυλακισμένος

Δυο χρόνια φυλακή σε γνωστό γυναικολόγο-μαιευτήρα των

Σε φυλάκιση δυο ετών, καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το

Καλπάζοντας προς την νίκη

Καλπάζοντας προς την νίκη

Την καλύτερη περίοδο διανύει ο Χριστόφορος Ρόμπος σε ότι αφορά

Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

​Υποδοχή του κ. Μητσοτάκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.

Τρίκαλα - περιπατος - 01

Περιπατητική διαδρομή Κάστρου Τρικάλων: Ο δρόμος με τα

Η καθημερινότητα χωλαίνει στην πόλη των Τρικάλων. Γεγονός που

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

«Οι νέοι μπροστά», το νέο βίντεο του Μικέλη

Στον δημοσιότητα έδωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης και το δεύτερο

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος Τρικκαίων

Λουκέτο στον Πολιτισμό χωρίς προειδοποίηση έβαλε ο Δήμος

Οι «μπίζνες» του δημάρχου «έφαγαν» ευθαρσώς την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης