Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση – ανεμοθύελλα στο Νομό Τρικάλων

Την Τρίτη 11-06-2019 περί ώρα 15:30, ακραία καιρικά φαινόμενα ( χαλάζι και ανεμοθύελλα) έπληξαν περιοχές των Δήμων Τρικκαίων και Μετεώρων, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες.

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Δ/ντη ΕΛΓΑ Λάρισας την αρμόδια επόπτη για τον νομό Τρικάλων του ΕΛΓΑ και τον Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας κ. Εμμανουήλ Γουγουλάκη, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και προέβη σε μία πρώτη εκτίμηση της έκτασης και του ύψους των ζημιών.

  Οι περιοχές, το σύνολο των στρεμμάτων που επλήγησαν κατ’ είδος καλλιέργειας και κατ’ εκτίμηση είναι:

 Δήμος Τρικκαίων: Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου σε σύνολο 10.000 καλλιεργούμενων στρεμμάτων ζημιώθηκαν περί τα 1.500 στρ. και αναλυτικά 1.000στρ. Αραβόσιτος, 250 στρ.σιτηρά, 100 στρ. κηπευτικά – μποστανικά, 100 στρ. βαμβάκι και 50στρ. αμπέλια.

Δήμος Μετεώρων: Τ.Κ. Βασιλικής σε σύνολο 14.000  καλλιεργούμενων στρεμμάτων ζημιώθηκαν περί τα 3.000 στρ. και αναλυτικά 1000στρ Αραβόσιτος, 500στρ. βαμβάκι, 600 στρ. σιτηρά, 400 στρ. καπνά, 400 στρ. βιομηχανική τομάτα και 100 στρ. μποστανικά.

Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης, βάσει κανονισμού του ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζεται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για τα αποτελέσματα του ελέγχου και από κοινού αποφάσισαν την επίσπευση των διαδικασιών εξατομίκευσης των ζημιών, μετά τη λήξη της αναγγελίας. Οι αγρότες πρέπει να στηριχθούν. Ειδικά όταν πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές, που οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, η αντίδραση της Πολιτείας οφείλει να είναι άμεση.
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή