Το 5ο Γυμνάσιο δυναμικά στο 9ο Ψηφιακό Φεστιβάλ

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακών Δημιουργιών που πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές/τριεςτης Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου παρουσίασαν πρωτοποριακές  δημιουργίες  με τίτλο«Το Arduinoπαίζει με τα χρώματα και μας κατευθύνει τη νύχτα». Οι μαθητές/τριες με την καθοδήγηση της  κ. Βακουφτσή πειραματίστηκαν στον προγραμματισμό και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνολογία αξιοποιώντας το Arduino. Οι μαθητές που παρουσίασαν τις εργασίες ήταν οι: Αβράμη Βασιλική, Ακρίβου Μαριάννα, Βασιλικός Βασίλης, Γκιτέρσου Αντριάνα, Κόκκαλη Στέλα και Λόζιου Δάφνη.

Η Β΄τάξη αξιοποιώντας  δωρεάν εκδόσεις σύγχρονων διαδικτυακών εργαλείων αξιοποίησε το speech notes, μια δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει τους χρήστες να μετατρέπουν το λόγο σε κείμενο. Ο τίτλος της εργασίας ήταν «Από το στόμα στον υπολογιστή» και την  παρουσίασαν οι: Γιάννης Αποστολίδης και Γιάννης Φουντούνας ενώ υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κ. Βακουφτσή και  κ. η Παπαποστόλου.

 Οι  εφαρμογές αναπτύχθηκαν  στο πλαίσιο του μαθήματος Πληροφορικής σε συνεργασία με καθηγητές και άλλων ειδικοτήτων. Το σχολείοσυγχαίρει μαθητές – μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που με την καθοδήγησή τους εμπνέουν τους μαθητές/τριες και δημιουργούν καινοτόμα έργα.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην σελίδα του σχολείου.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή