Τρίκαλα ζητούν στήριξη από Αθήνα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας | trikalanews.gr

Τρίκαλα ζητούν στήριξη από Αθήνα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Με αποχή των δημοτικών παρατάξεων «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» και «Λαϊκή Συσπείρωση», επί των διαδικασιών, πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η απόφαση να ταξιδέψει επιτροπή από τα Τρίκαλα στην Αθήνα για να επιδώσει προσωπικά και ιδιοχείρως στον Υπουργό Παιδείας, Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων για το νομοσχέδιο με την κατανομή Σχολών και Τμημάτων στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σήμερα, 3/10/2018, με θέμα: «Συζήτηση επί των εξελίξεων του τελικού νομοσχεδίου για το θέμα των Πανεπιστημιακών Σχολών Θεσσαλίας», η οποία στην σύγκλησή της χαρακτηρίστηκε ως «σημαντική για την πόλη των Τρικάλων», πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγιναν από τις δημοτικές παρατάξεις.

Το ερώτημα, πάντως που τίθεται, είναι ένα: Για ποια Παντρικαλινή κάθοδο στην Αθήνα για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μπορούμε να μιλάμε, όπως την παρουσιάζει το δελτίο Τύπου του Δήμου, όταν δυο από τις παρατάξεις, απέχουν από τις διαδικασίες και όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν έχουν τοποθετηθεί;

Γεγονός πάντως είναι, ότι η τοποθέτηση του δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, κινήθηκε στην σύνδεση της κατανομής των σχολών στο ν. Τρικάλων, με την ανάπτυξη που οφείλει να δώσει η κεντρική εξουσία στην υποβαθμισμένη Δυτική Θεσσαλία. Υπογραμμίζοντας, την αναπτυξιακή πολιτική που στοχεύει ο Δήμος στους τομείς αθλητισμού, τουρισμού, αγροτοδιατροφής και τεχνολογίας, η οποία θα επιτευχθεί και μέσω των πανεπιστημιακών τμημάτων που μπορούν να βρίσκονται στα Τρίκαλα.

Ο κ. Τάσος Κατσιάνης, από την δημοτική παράταξη «Τρίκαλα Συμπολιτεία» - ο επικεφαλής κ. Χρήστος Λάππας απουσίαζε καθώς βρίσκεται εκτός Τρικάλων -  μίλησε για την απουσία και σιωπή των κομματικών φορέων και κυρίως των κυβερνητικών βουλευτών. Χαρακτηριστικά χρησιμοποίησε την φράση «Δυστυχώς, χάσαμε και χάσαμε οικτρά». Κατόπιν έκανε λόγο για «πολιτική τσίπα»  σχετικά με την θέση των κυβερνητικών βουλευτών επί του θέματος της κατανομής των σχολών στο ν. Τρικάλων, τονίζοντας ότι «ακόμη δεν έχουν κάνει σαφή την στάση τους για από εδώ και πέρα».

Ο κ. Γιώργος Καϊκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού επιχειρηματολόγησε για την άρνησή του να συνδέσει την κατανομή των σχολών με το κέρδος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έθεσε μεταξύ άλλων, το ερώτημα: «Ποιος θα ενδιαφερθεί για τον φοιτητή και για το επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης στα Πανεπιστήμια;».

Ακολούθως, απαντώντας στην τοποθέτηση του δημάρχου σχετικά με την ανάπτυξη που πήραν τα Τρίκαλα από την Σχολή ΣΕΦΑΑ, είπε ότι «φυσικά και έγινε ανάπτυξη με τα 8 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν, αλλά το ερώτημα είναι: τι αναβαθμίστηκε στα Τρίκαλα;».

Ο κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή», τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι «οι στρατηγικοί σχεδιασμοί οφείλουν να εξυπηρετούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και ότι δεν μπορούμε να λειτουργούμε με την λογική “δώσε και μένα μπάρμπα”», αλλά με την λογική της σύνδεσης των Πανεπιστημιακών Σχολών με τις ακαδημαϊκές ανάγκες, γιατί αλλιώς ο σχεδιασμός θα λειτουργήσει τελικά σε βάρος της νέας γενιάς.  

Τέλος, ο κ. Γιώργος Μητσιούλης από τον συνδυασμό «Τρίκκης Πολιτεία», έκανε λόγο για: «Υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει. Κάναμε λάθη. Καταλάβαμε ότι δεν μας λογαριάζουν. Δεν είμαστε στο παρά πέντε, αλλά στο, και πέντε». Έθιξε, επίσης, το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών.Επιχειρείν

 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Οι θεραπευτικές δυνατότητες του βελονισμού αφορούν όλη την Παθολογία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βελονισμός και οι εφαρμογές του
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.

Δημοφιλέστερα

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο βίντεο

Σε έντονους ρυθμούς ο Μικέλης. Στον αέρα το πρώτο

Το επιτελείο του Μικέλη Χατζηγάκη ετοιμάζεται πυρετωδώς και

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σοκ στα Τρίκαλα από βουτιά θανάτου έφηβου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι για έναν έφηβο, Αλβανικής

----καρέκλα---

Κατά των κατευθυνόμενων ΜΜΕ και των πουλημένων

Δραπέτες του μέσου όρου, ενάντια στους νομιμοποιημένους

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Ο Σπύρος Λούης και η ωραία Ελένη

Στις 10 Απριλίου 1896, ο νερουλάς Σπύρος Λούης από το Μαρούσι,

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής Τρικάλων

Ανακαλύφθηκαν μαρμάρινες επιγραφές στο εργοτάξιο της Συναγωγής

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές δηλώσεις που παραχώρησαν στο

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Λιώνουν τα σίδερα από τον καύσωνα στα Τρίκαλα

Καύσωνας ικανός να λιώσει και τα σίδερα, επικρατεί αυτή την

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης