Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Συνάντηση του Δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα με κλιμάκιο της ΔΕΗ για το Υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

Με τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα με την συμμετοχή του Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Ούτρα, του Διευθυντή Πολεοδομίας κ. Στέφανου Παιδή  και του Διευθυντή Οικονομικών κ. Παναγιώτη Τσαχρήστου  συναντήθηκε κλιμάκιο της ΔΕΗ , αποτελούμενο από τον κ. Αργυράκη Ιωάννη Διευθυντή Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, την κ. Γκάτση Αικατερίνη Τομεάρχη Τοπογραφήσεων και Απαλλοτριώσεων, τον κ. Χάρη  Σινοδινού της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ, ΤΟΝ Κουβόπουλο Ιωάννη Βοηθό Διευθυντή  Μελετών  της Διεύθυνσης Υδροηλεκτρικής Παραγωγής, τον κ. Δημητρίου Άγγελο Δ/ντή ΚΕΨΕ Μουζακίου κ. Ναούμη  Γιάννη δικηγόρο της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών.

Συζητήθηκε και αναλύθηκαν τα γεγονότα και που βρίσκεται η κατάσταση  για το παραπάνω έργο, εξηγώντας  οι υπεύθυνοι του κλιμακίου , ότι η πρώτη φάση έχει ξεκινήσει από εμάς στέλλοντας  επιστολή προς αρμόδιο Υπουργείο για να προχωρήσει.

Σήμερα συζητάμε την δεύτερη φάση των απαλλοτριώσεων που είναι η φάση μετεγκατάστασης των απαλλοτριώσεων των υπολειπομένων  εκτάσεων και τον τρόπο με το οποίο αυτές θα γίνουν  βάσει του Ν. 2882 του 2006 όπως έχει τροποποιηθεί. 

Από την πλευρά του Δήμου τονίστηκε πως το ΣΧΟΑΠ(Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης  Ανοικτών Πόλεων) της ΔΕ Πινδέων που έχει ζητηθεί  έχει περαιωθεί και βρίσκεται στην Περιφέρεια  απ’ όπου αναμένεται η έγκριση του.

Τονίστηκε επίσης ότι ο Δήμος Πύλης έχει έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης , για την μελέτη ανάπτυξης της περιοχής.

Το κλιμάκιο της ΔΕΗ ζήτησε την βοήθεια του Δήμου Πύλης στην διαδικασία επικαιροποίησης  των κτηματολογικών πινάκων της περιοχής  Μεσοχώρας με το αιτιολογικό ότι αυτοί έχουν καταρτιστεί πριν 10 χρόνια περίπου οπότε στο μεσοδιάστημα, μέχρι μπορεί να έχουν αλλάξει τα κτηματολογικά δεδομένα αφενός και αφετέρου τονίστηκε από το κλιμάκιο της ΔΕΗ , ότι στην διαδικασία των αποζημιώσεων θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν και η ποιότητα των ακινήτων ώστε αυτές να είναι δίκαιες.

Εκείνο που επισήμανε ο κ. Μαράβας πως  ασφαλώς ο Δήμος επιθυμεί και αγωνίζεται, για την αποπεράτωση και λειτουργία του υδροηλεκτρικού  έργου ωστόσο πρώτα πρέπει να τακτοποιηθούν δίκαια οι πληττόμενοι  κάτοικοι της περιοχής, δηλώνοντας πως θα αναληφθούν νέες πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.

Παρών ήταν και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσοχώρας κ. Αθανάσιος Σακκάς δεσμευόμενοι να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή