Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας επισκέφτηκε η κοινωνιολόγος και συγγραφές Ιωάννα Χαρμπέα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου την Τρίτη 2 Απριλίου η Ιωάννα Χαρμπέα συγγραφέας/κοινωνιολόγος επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας κα. Παθέκα Σταυρούλα και αφηγήθηκε το παραμύθι της για το σχολικό μπούλιγκ με τίτλο «Ζαφειρένια η κόρη του πυροσβέστη» ( Εκδόσεις Μ. Σιδέρη). Η συγγραφέας σταμάτησε σε κρίσιμο σημείο της αφήγησης του παραμυθιού και ζήτησε από τους μαθητές  να βάλουν εκείνοι το δικό τους τέλος στην ιστορία ώστε να εξάψει τη φαντασία και να διακρίνει ποιοι έχουν το ταλέντο της συγγραφής μελλοντικά. Ύστερα από αυτό συνέχισε με το τέλος που έδωσε η ίδια στην ιστορία.

Αργότερα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές για το μπούλιγκ όσο και για το πώς γίνεται κάποιος συγγραφέας και πως γράφεται και εκδίδεται ένα βιβλίο. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρότρυνση της συγγραφέα για την κατασκευή ενός παγκάκι φιλίας στο σχολείο, μια ιδέα που εφαρμόζεται με επιτυχία στο εξωτερικό. Στο παγκάκι φιλίας κάθεται όποιο παιδί αισθάνεται μόνο του προκειμένου να γνωρίσει φίλους.

Η συγγραφέας επισήμανε την διδακτική αξία του παραμυθιού και τη συμβολή του τόσο στη διαμόρφωση ήθους όσο και στην όξυνση και διαπλάτυνση της σκέψης τους. Αν θέλετε να έχετε έξυπνα παιδιά διαβάστε τους πολλά παραμύθια.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή