Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτική διάλεξη στα Κ.Α.Π.Η. Μουριάς και Πηγής από το Αστυνομικό Τμήμα Πύλης

Ενημερωτική διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, από τον Υπαστυνόμο Α’ κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ Μιλτιάδη και από τον Υπαστυνόμο Α’ κ .ΠΕΛΤΕΚΗ Αλέξανδρο του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης Τρικάλων, στα Κ.Α.Π.Η. Μουριάς και Πηγής Δήμου Πύλης Τρικάλων. Το θέμα της διάλεξης αυτής ήταν η αποφυγή θυματοποίηση ευπαθών ομάδων πολιτών από απάτες και κλοπές.

Παρουσιάστηκε,με αναλυτικό τρόπο, η μεθοδολογία δράσης των επιτήδειων που αφορά τόσο τις τηλεφωνικές απάτες όσο και τις επισκέψεις σε σπίτια, ζητώντας χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων ή ακόμα για υποτιθέμενη άμεση ανάγκη που προέκυψε από δήθεν τροχαίο ατύχημα.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις τηλεφωνικές απάτες με την μέθοδο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος, καθώς η συγκεκριμένη μεθοδολογία απάτη έχει εντοπιστεί  σε διάφορες περιοχές της Χώρας και για αυτόν τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να μην δίδουν προτροπές για συνάντηση ή κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ατόμων που δεν γνωρίζουν.

Στους παρευρισκόμενους πολίτες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό που περιέχει αναλυτικά τον τρόπο δράσης των δραστών καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή