Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Σύμφωνο φιλίας Πύλης και Λορέτο

Συμφωνία φιλίας θα συνάψουν οι Δήμοι Πύλης και Λορέτο της Ιταλίας, κατόπιν της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύλης, μεταξύ εκπροσώπων των δύο αυτοδιοικητικών φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν από τον Δήμο Πύλης: Ο δήμαρχος Πύλης  Κωνσταντίνος Μαράβας , ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθανάσιος Κωστάκης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης Μαρίνα Πανάγου.

Ο  Δήμαρχος ζήτησε από τους Εκπροσώπους των Ιταλικών Δήμων να μεταφέρουν στους Δημάρχους  Λορέτο και Οφάνια τις θερμές του ευχαριστίες για την πρόσκληση και διαβεβαίωσε ότι στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πύλης θα συζητηθεί το θέμα.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων, που έχει πραγματοποιηθεί, είναι η συνέχεια και το επιστέγασμα της σύνδεσής των, η οποία επιτεύχθηκε χάρη σε έρευνα του Ακαδημαϊκού της Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων & Τεχνών “Angelica Constantiniana” της Ρώμης Χάρη Κουδούνα, ο οποίος , σύμφωνα με την οποία υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για το χτίσιμο της Ιεράς Μονής της Ακαταμάχητου Θεοτόκου των Μεγάλων Πυλών (Πόρτα Παναγιά) με την Αγία Οικεία της Ιταλικής πόλης, καθώς και στους δύο Ναούς χρησιμοποιήθηκαν δομικά κομμάτια φερμένα από την Ναζαρέτ του Ισραήλ από Σταυροφόρους.

Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις αντιπροσωπειών από την Πύλη στο Λορέτο και αντίστροφα και έχει αναπτυχθεί συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων.

Στόχος του Δήμου Πύλης είναι η δημιουργία και η πολιτιστική και οικονομική σύσφιξη σχέσεων με Ευρωπαϊκές πόλεις και ειδικά με το Λορέτο που υπάρχει το κοινό με τις δύο Εκκλησίες. Βασικός σκοπός είναι η ανάδειξη του Δήμου Πύλης ως τουριστικό προορισμό και στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της γενικής πολιτικής ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο κ. Μαράβας έχει δηλώσει σχετικά: «Δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στην Πύλη να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό, παγκόσμιο, θρησκευτικό προορισμό. Βρισκόμαστε στην έναρξη αυτής της προσπάθειας, ανάδειξης των μοναδικών Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής μας και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά. Δείχνουμε εξωστρέφεια και ανοίγουμε την Πύλη προς τους ευλαβείς Χριστιανούς, αλλά και στους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο.
Η προστιθέμενη αξία για την περιοχή μας θα είναι τεράστια και οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε προς αυτή τη κατεύθυνση».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή