Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Συνεδρίαση 3ου Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Δήμου Φαρκαδώνας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 30 Νοεμβρίου 2018 το 3ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Φαρκαδόνας.

27 μαθητές έφηβοι δημοτικοί σύμβουλοι από τα σχολεία της Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Φαρκαδόνας πήραν τη θέση τους στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόκειται για μαθητές από το ΓΕΛ Οιχαλίας, το ΓΕΛ Φαρκαδόνας, το Γυμνάσιο Οιχαλίας, το Γυμνάσιο Φαρκαδόνας και το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας.

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποίησαν τη ετήσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δράσεων  της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας, που ξεκίνησε το 2007 και γιορτάζει φέτος τα δέκα χρόνια, ενώ είναι αφιερωμένη στη Συμμετοχική Δημοκρατία, έχοντας ως κεντρικό της μήνυμα το: «Μοιράζομαι, προτείνω, αποφασίζω».

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν επίκαιρα, ποικίλα και σημαντικά, οι δε εισηγήσεις των εφήβων συμβούλων ήταν τόσο ολοκληρωμένες που θύμισαν εισηγήσεις έμπειρων αυτοδιοικητικών.

Οι έφηβοι σύμβουλοι τόλμησαν να αγγίξουν ευαίσθητα θέματα όπως της καθημερινότητας του Δήμου, της ανακύκλωσης, της ενεργειακής αναβάθμισης, του περιβάλλοντος, του ρατσισμού, των προσφύγων-μεταναστών, των ατόμων με αναπηρία, του σχολικού εκφοβισμού, του εκπαιδευτικού συστήματος και των εξετάσεων, του αθλητισμού, του τουρισμού με αξιόλογες προσεγγίσεις.

Καταλήγοντας συμφώνησαν, μετά από ένα εποικοδομητικό διάλογο, πως το σχολείο δεν πρέπει να περιορίζεται στα δεσμευτικά όρια της μετάδοσης στείρων γνώσεων, αλλά να καλλιεργεί κλίμα διαλόγου και ελεύθερης διατύπωσης απόψεων, ενώ πρέπει να εδράζεται πάνω στις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Και με το πέρας της συνεδρίασης ομόφωνα αποφάσισαν την έκδοση ενός ψηφίσματος το οποίο και δημοσιεύεται πιο κάτω.

Ως Δήμος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους καθηγητές  για την συνεργασία, τους γονείς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση, αλλά ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες τόσο για τη συμμετοχή τους όσο και για τις ολοκληρωμένες εισηγήσεις και προτάσεις που κατέθεσαν.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή