Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Η Μεσοχωρίτισσα με το …Σπαρτιάτικο DNA

Παρουσίαση της Ακοντίστριας Αθανασίας (Νάνσυ) Κόκκαλη.

Μια 21χρονη (γεννημένη στις 26 Αυγούστου 1997) η Αθανασία (Νάνσυ) Κόκκαλη, μπορεί να ξεγελά το μάτι ενός θεατή αλλά δεν ξεγέλασε το μάτι του Γιάννη Κοντονάσιου όταν την πρωτοείδε το 2006 να συμμετάσχει σε σχολικό πρωτάθλημα στα 600 μέτρα.

Ο έμπειρος προπονητής και υπεύθυνος του ΖΕΥΣ Τρικάλων, ήξερε ότι έχει μπροστά του μια 9χρονη μαθήτρια που μπορεί να γράψει «ιστορία» στον κλασικό αθλητισμό.

Λίγους μήνες μετά αυτή η μικρή μαθήτρια συναντούσε τον κ. Κοντονάσιο στην αναζήτηση μαζί με την μητέρα της Αιμιλία του Τμήματος της Ενόργανης Γυμναστικής.

Η φράση του προπονητή «τι την θες την Ενόργανη, έλα μαζί μου να σε κάνω πρωταθλήτρια», μπορεί να ακούστηκε υπερβολική στην μικρή μαθήτρια και την μητέρα της αλλά σίγουρα κολακευτική…

Έτσι η ορμώμενη από την Μεσοχώρα Τρικάλων και με μητέρα …Σπαρτιάτισσα στην καταγωγή, ξεκινούσε έναν δρόμο με την στήριξη και του πατέρα της Σπύρου και την ηθική υποστήριξη από τις αδερφές της Στέλλα και Σταυρούλα.

Έναν δρόμο δύσκολο με τους γονείς της ανθρώπους του μεροκάματου αλλά αποφασισμένους για οικονομικές θυσίες, προκειμένου η Νάνσυ να αποδείξει ότι είναι γεννημένη Πρωταθλήτρια.

Έχοντας στο …DNA …Μεσοχώρα και …Σπάρτη, ξεκίνησε τους πειραματισμούς με δρόμους αντοχής, τέτραθλο, σφύρα και δισκοβολία πριν φτάσει στο ακόντιο και κατασταλάξει στο αγώνισμα που της ταιριάζει.

Σε ηλικία 15 ετών πλέον συμμετάσχει τον Ιούνιο του 2012 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων και το αργυρό μετάλλιο «τραβά» την προσοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την νεαρή ακοντίστρια από τα Τρίκαλα.

Η επόμενη χρονιά, φέρνει στην Νάνσυ Κόκκαλη χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου και μια 8η θέση με βολή 42,43 μέτρα στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα Λυκείων στην Βραζιλία.

Το 2014 έρχεται μαζί με το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου μια βολή 50,32 μέτρα που αποτελεί μέχρι σήμερα ακατάρριπτο Πανελλήνιο ρεκόρ. Είναι η χρονιά που παίρνει το χάλκινο μετάλλιο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κορασίδων με βολή 45,89 μέτρα, συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας στο Μπακού Αζερμπαϊτζάν, κατακτά την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων.

Ταυτόχρονα ξεκινούν και οι σπουδές της στα Τρίκαλα στο ΙΕΚ Φυσικοθεραπείας, ενώ το 2016 κατακτά την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και η συμμετοχή της για να «τσεκάρει» δυνατότητες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών την ίδια χρονιά της δίνει χάλκινο μετάλλιο.

Το ίδιο χρώμα έχει το μετάλλιο και την επόμενη χρονιά στο ίδιο Πρωτάθλημα.

Δεν καταφέρνει να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, αλλά μια εβδομάδα μετά δείχνει ότι «το είχε». Με βολή 53,17 μέτρα σε αγώνες στην Καβάλα, κάνει ατομικό ρεκόρ και φυσικά επίδοση που θα της έδινε την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αν την είχε κάνει μια βδομάδα νωρίτερα…

Αυτό δεν την απογοητεύει και συνεχίζει αφοσιωμένη στο άθλημα αδιαφορώντας για τις στερήσεις που προκαλεί ο πρωταθλητισμός.

«Δεν τις σκέφτομαι, γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω, ήταν απόφαση συνειδητοποιημένη ο αθλητισμός σε υψηλό επίπεδο και θέλω να δικαιώσω τις θυσίες μου, των γονιών μου και των προπονητών μου», δηλώνει η Νάνσυ Κόκκαλη που σήμερα προπονείται με τον Δημήτρη Κοντονάσιο.

Στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών πήρε το αργυρό μετάλλιο και πλέον ο στόχος της είναι η πρόκριση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 όπου θα χρειαστεί μια βολή στα 52,5 μέτρα που είναι το όριο πρόκρισης και από εκεί και πέρα το επόμενο βήμα της θα είναι μια συμμετοχή στον τελικό του αγωνίσματος σε αυτούς τους αγώνες.

«Το …έχω το όριο αρκεί με την βοήθεια του Θεού να είμαι υγιής στους αγώνες», σχολιάζει η Νάνσυ Κόκκαλη το κορίτσι που μεγάλωσε μέσα σε …γήπεδα και προπονήσεις υπό αντίξοες συνθήκες και όπως δηλώνει «δεν το έχω μετανιώσει».

Δυστυχώς και αυτό το ταλέντο του κλασικού Αθλητισμού, αναζητά ακόμη …χορηγούς που θα την βοηθήσουν να προσφέρει νίκες για την …γαλανόλευκη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή