Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ομιλία Κώστα Σκρέκα σε Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο

Στο διεθνές συνέδριο Athens Energy Forum, που διοργανώθηκε από την πλέον έγκριτη αμερικανική εφημερίδα The New York Times στο Hilton Αθηνών, ήταν προσκεκλημένος ως βασικός ομιλητής ο Βουλευτής της Ν.Δ. και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας χαρακτήρισε, την εποχή που διανύουμε, «περίοδο δραματικών αλλαγών στον ενεργειακό τομέα για την Ελλάδα».
Ειδικότερα υποστήριξε ότι «Ο ρόλος μιας κυβέρνησης είναι να δημιουργεί το κατάλληλο πλαίσιο στο οποίο θα ενσωματώνει στρατηγικές για το κλίμα, την ενέργεια, την επιχειρηματικότητα και τη βιομηχανία», τονίζοντας ότι «το ζητούμενο είναι μια ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, με λιγότερη κρατική παρέμβαση, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι κοινή λογική, πολιτική βούληση, αφοσίωση και συνεχής παρακολούθηση, και διερωτήθηκε αν η παρούσα Κυβέρνηση διέπεται από αυτές τις αρχές».

Στην συνέχεια ανέλυσε ότι «για να επιτύχουμε ένα ασφαλές, προσιτό και καθαρό ενεργειακό σύστημα απαιτείται η ορθολογική χρήση φυσικών πόρων, η προώθηση της κατασκευής των διασυνδέσεων φυσικού αερίου, η επίσπευση της διασύνδεσης της Κρήτης και των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, εφαρμογή ενός σύγχρονου και ενεργειακού πλαισίου, η αναβάθμιση του ενεργειακού συστήματος, προώθηση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης».

Ο κ. Σκρέκας απαντώντας στις αναφορές του κ. Σταθάκη, για την κατάθεση στη Βουλή των συμβάσεων για τις έρευνες υδρογονανθράκων, σχολίασε ότι «η καθυστέρηση επικύρωσης των συμφωνιών μετρά ήδη 9 μήνες με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δίνουμε λάθος μήνυμα ως χώρα, ενώ οι επενδυτές περιμένουν» και τόνισε ότι «είναι καθήκον του ελληνικού κράτους να εξασφαλίσει αφενός ενεργειακή ασφάλεια για βιώσιμη, μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας, αφετέρου φθηνή ενέργεια για τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας, αλλά και καθαρή ενέργεια που διαφυλάσσει το μέλλον των παιδιών μας».
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή