Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Τρικάλων σε συνεργασία με το Μουσείο Καραθεοδωρή Δήμου Κομοτηνής και τον Σύνδεσμο Φίλων Καραθεοδωρή διοργανώνουν την έκθεση: «Τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο «Τσιτσάνη» και θα είναι ανοικτή για το κοινό από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 9.30 το πρωί έως την 1.30 το μεσημέρι για τον πρωινό κύκλο και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ για τον απογευματινό.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου  και ώρα 11:.30 το πρωί.
Στην συνέχεια θα γίνει η βράβευση των 3 πρώτων έργων του τοπικού διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το παράρτημα και η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων συμμετοχής.

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως Έλληνες Μαθηματικούς του 20ού αιώνα. Στην έκθεση θα περιλαμβάνονται γνήσια αντίγραφα φωτογραφιών και επιστολών του Έλληνα Μαθηματικού με διακεκριμένους επιστήμονες της εποχής του, μεταξύ αυτών και του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Την έκθεση θα υποστηρίζει η Μουσειολόγος/Μουσειοπαιδαγωγός Χαρά Μαρκουλάκη (υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Καραθεοδωρή) που θα αναλαμβάνει την περιήγηση των επισκεπτών.

Επιπλέον, για τις ομάδες μαθητών που το επιθυμούν, δύναται να διεξαχθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνοντας για τον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή», που σχεδιάστηκε επί ευκαιρίας της έκθεσης.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή