Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία ο διαγωνισμός ψαρέματος στη λίμνη Σμοκόβου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο διαγωνισμός ψαρέματος στη λίμνη Σμοκόβου.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Καρδίτσας, με τη συνδρομή του Δήμου Σοφάδων και ανταποκρίθηκαν συνολικά 21 ομάδες με τον αριθμό των ψαράδων να φτάνει στους 45.

Τα καλάμια έπεσαν στα νερά της λίμνης στις 3 το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, ενώ η θέση της κάθε ομάδας επιλέχτηκε με κλήρωση. Η λήξη του διαγωνισμού σήμανε τρεις ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής με τους συμμετέχοντες ψαράδες να πιάνουν πάνω από 200 κιλά ψάρια.

Στην κατηγορία των συνολικών κιλών οι τρεις πρώτες ομάδες ήταν:

1) Φιλίππου Κ. Υπερήφανος Απ., Κουτρούλιας Παν. με 47,5 κιλά

2) Καρατζούλας Αθ, Πανούσης με 44,5 κιλά

3) Κυριτσόπουλος Στ., Αντάρας Αθ. με 34,5 κιλά

Στην κατηγορία του μεγαλύτερου ψαριού πρώτευσε η ομάδα των Αγορογιάννη, Χρήστου με ψάρι 5,5 κιλών

Όλα τα ψάρια που αλιεύτηκαν απελευθερώθηκαν στη λίμνη Σμοκόβου

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες από πολλές γωνιές της χώρας, ακόμη και το εξωτερικό κάτι που δείχνει την δυναμική που μπορεί να αναπτύξει.

Μεταξύ άλλων ψάρεψαν ομάδες από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Γρεβενά, τα Γιαννιτσά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία.

Εν τω μεταξύ συζήτηση τόσο με τους αλιείς όσο και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καρδίτσας Κώστα Αρχοντή είχε ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος και οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Εκίζογλου και Παναγιώτης Τουλιάς.

Ο κ. Αρχοντής αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο για το αμέριστο ενδιαφέρον του σημείωσε ότι «Είμαστε ερασιτέχνες αλιείς.

Αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Η διοίκηση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Καρδίτσας προσπαθεί να προωθήσει μια σειρά ζητημάτων,
έχοντας συναντήσεις και με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Κύριο μέλημά μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη περιφρούρηση της λίμνης από το παράνομο ψάρεμα για να προστατέψουμε αυτό το στολίδι της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος δεσμεύθηκε να συνδράμει σε κάθε προσπάθεια που αφενός αναδεικνύει τη λίμνη Σμοκόβου ως προορισμό και αφετέρου προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «Οι τρόποι ανάδειξης και προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της λίμνης, η αναπτυξιακή προοπτική και η δυναμική της αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημ. Αρχή. Η ανάπτυξη της λίμνης θα φέρει προστιθέμενη αξία ενώ είναι συγχρόνως το περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό απόθεμα όλης της περιοχής. Με συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων η αξιοποίηση της λίμνης θα φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή