Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

1ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Τουρνουά Blitz από την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ το 1ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz, το οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, με τη συμμετοχή 9 ομάδων και συνολικά 110 σκακιστών από διάφορες χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Σε αυτή τη δύσκολη και για τα σκακιστικά δρώμενα περίοδο, λόγω Κορονοϊού, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια σειρά από Online Βαλκανικά Διασυλλογικά Τουρνουά με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των σκακιστικών συλλόγων των χωρών της Βαλκανικής Χερσονήσου και τη δυνατότητα σκακιστών να γνωριστούν με σκακιστές από συλλόγους άλλων Βαλκανικών χωρών και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντί τους.

Το τουρνουά ήταν blitz 3’+2” και διήρκησε 2:30′ ώρες.

Οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν οι:

  • Ακαδημία Σκακιστών Βόλου (Ελλάδα)
  • Šahovski savez grada Kragujevca (Σερβία)
  • Banovci Dunav (Σερβία)
  • Chess Club SRIMIUM Sremska Mitrovica (Σερβία)
  • Juzna Pruga (Σερβία)
  • Struga Chess Team (Βόρεια Μακεδονία)
  • Southroad (Σερβία)
  • Chess Club Novi Zagreb (Κροατία)
  • Podunavac – Belegiš (Σερβία)

Στις 3 πρώτες θέσεις τερμάτισαν ομάδες από τη Σερβία, οι Southroad με 202 βαθμούς, Chess Club SRIMIUM Sremska Mitrovica με 188 βαθμούς και Juzna Pruga με 182 βαθμούς.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσαν οι ομάδες ήταν το άθροισμα των βαθμών των 5 πρώτων, στην τελική κατάταξη. σκακιστών της κάθε ομάδας.

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου συμμετείχε με 21 παίκτες και πραγματοποιώντας αξιοπρεπέστατη εμφάνιση τερμάτισε στην 7η θέση με 161 βαθμούς.

Τους βαθμούς στην διαδικτυακή ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου έδωσαν οι Λαγάρας Στυλιανός/VolosChessAcademy (42), Ζγουλέτας Ιωάννης/GIANKOVIC5 (39), Ζαφειράκης Ανδρέας/andreasgreco (29), Τσιτσιρίκης Γρηγόρης/vraxmoulis (26) και Ραφτόπουλος Εμμανουήλ/MANRAF (25), με τους υπόλοιπους σκακιστές της να κάνουν πολύ καλούς αγώνες έναντι ισχυρών αντιπάλων.

Ζωντανή μετάδοση του τουρνουά, στην αγγλική γλώσσα, έκανε ο Στέλιος Λαγάρας στο κανάλι του στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=f91SE4TANcc&feature=youtu.be).

Σύνδεσμος του τουρνουά: https://lichess.org/tournament/DKEKlz8P

Το 2ο Online Βαλκανικό Διασυλλογικό Σκακιστικό Τουρνουά Blitz θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3-5-2020 (Σύνδεσμος του τουρνουά: https://lichess.org/tournament/k4BU1EQ8).

Νέα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στην ιστοσελίδα https://vchessacademy.gr

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα και τον κόσμο, καθώς και για τα διαδικτυακά τουρνουά που διοργανώνονται αυτή την περίοδο, ελέω Κορονοϊού, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή