Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

23 χρόνια από τότε που έφυγε ο Τρικαλινός Νικόλαος Βασδέκης

Συμπληρώνονται σήμερα 23 χρόνια από τότε που έφυγε από την ζωή ο Ιατρός και φιλοτελιστής Νικόλαος Βασδέκης. 
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, γιος του επιφανούς τρικαλινού ιατρού Σπυρίδωνος Βασδέκη (ο οποίος είχε ανοίξει μία από τις πρώτες κλινικές, αν όχι την πρώτη, της πόλης των Τρικάλων) και της Βικτωρίας Βασδέκη. 
Κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, οι Γερμανοί είχαν επιτάξει το υπέροχο αρχοντικό της οικογενείας Βασδέκη στην οδό Ομήρου 5 (το οποίο δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον). 
Ο Νικόλαος Βασδέκης έφυγε στα νιάτα του από τα Τρίκαλα για να αφιερωθεί στο ιατρικό επάγγελμα στην Αθήνα. Πέραν όμως του ιατρικού του επαγγέλματος, υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους, σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλοτελιστές με δεκάδες διεθνείς διακρίσεις. 
Έζησε όλη του την ζωή στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό. Πριν λίγες εβδομάδες, η χήρα Εύα και οι κόρες Ιωάννα και Εύα του Νικολάου Βασδέκη, μετέφεραν τα οστά του επιφανούς φιλοτελιστή και ιατρού στο Α΄ Νεκροταφείο Τρικάλων από την Αθήνα. Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν στον οικογενειακό τάφο της οικογενείας όπου βρίσκεται και ο διακεκριμένος ιατρός Σπυρίδων Βασδέκης.
Έφυγε από την ζωή στις 19 Νοεμβρίου 1994, για πολλά χρόνια είχε τον τάφο του στην Αθήνα μέχρι πρόσφατα που η οικογένειά του επέλεξε να μεταφέρει τα οστά του στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ας αναπαυθεί τώρα εν ειρήνει μαζί με την αγαπημένη του μητέρα Βικτωρία, τον πατέρα του Σπυρίδωνα και τον μικρότερο αδελφό του Κωνσταντίνο, κτηνίατρο,  (η πολυαγαπημένη του αδελφή Μάγδα Παπαϊωάννου έχει ταφεί στο νεκροταφείο Βούλας στην Αττική). 
O Nικόλαος Βασδέκης υπήρξε επί σειρά ετών, επίτιμος προσκεκλημένος και ειδικό μέλος των κριτικών επιτροπών των μεγαλύτερων διεθνών φεστιβάλ φιλοτελισμού. Ο ίδιος είχε κερδίσει τα μεγάλα χρυσά βραβεία που απονέμονται στους κορυφαίους φιλοτελιστές ενώ σε πολλές διοργανώσεις, ανά τον κόσμο, ήταν μεταξύ αυτών που αποφάσιζαν ποιοί θα λάβουν τα πρώτα βραβεία. Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ειδήμονες στα πρώτα ελληνικά γραμματόσημα, στις λεγόμενες Κεφαλές Ερμού, αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο.
 μ.μ.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή