Κους Κους

25η Μαρτίου στα Τρίκαλα…..και μετά μάθημα στο Πανεπιστήμιο

28 Mar 2018
25η Μαρτίου στα Τρίκαλα.....και μετά μάθημα στο Πανεπιστήμιο

Αφού έδωσε το παρόν στα Τρίκαλα, την Κυριακή, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Λιάπης

Αφού έδωσε το παρόν στα Τρίκαλα, την Κυριακή, για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος Λιάπης, το πρωί της Δευτέρας, ήταν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για το μάθημά του στους φοιτητές, με θέμα: «Βιοψυχοκοινωνικοί παράγοντες επαγωγής της χρήσης ναρκωτικών».

Και όπως είδαμε σε σχετική ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο τίτλος και το περιεχόμενο του μαθήματος που παρέδωσε στάθηκε αφορμή να θυμηθεί το βιβλίο του Καθηγητή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tufts της Βοστώνης, S Nassir Ghaemi, «Η άνοδος και η πτώση του Βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου» και τα σχόλιά του για την ανάγκη υιοθέτησης άλλων προσεγγίσεων της ιατρικής και της ψυχιατρικής, όπως ο ιατρικός ουμανισμός  και η βασισμένη στη μεθοδολογία Ψυχιατρική. Με συν-συγγραφέα τον Καθηγητή Γκέμι και τον πρώην Υπουργό των Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Λόρδο Όουεν,  ο Δρ. Λιάπης έχει γράψει το κεφάλαιο «Η Ψυχοπαθολογία της Εξουσίας» στο βιβλίο των Αγγλικών Εκδόσεων Palgrave-Macmillan, «Η Τοξίκωση της Εξουσίας».

trikalanews
Author: trikalanews



Τελευταίες Ειδήσεις
Μπισκότα Βιολάντα
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.