Καρδίτσα

37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

7 Nov 2019

Με μεγάλη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Αλγερία – Σερβία) Αρχίζει την Τρίτη26η  Νοεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του KierionHotel ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’, το 37οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως. Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα […]

Με μεγάλη συμμετοχή χορωδιών από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό (Αλγερία – Σερβία)

Αρχίζει την Τρίτη26η  Νοεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του KierionHotel ‘’ΑΦΡΟΔΙΤΗ’’, το 37οΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών με διακεκριμένα χορωδιακά σύνολα, acapella και με οργανική συνοδία, επιφυλάσσει το 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας στους φίλους του στην Καρδίτσα και το Μουζάκι από 26 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού, και τώρα στο Μουζάκι.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ’ έτος τους εφτά χιλιάδες μουσικούς – χορωδούς – εκτελεστές (7000).

Σημαντικές προσωπικότητες συμμετέχουν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής, όπως ο διάσημος  Ιταλός Μαέστρος LeonardoQuadrini, η Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου  των Τεχνών του Nis (Σερβία) SuzanaKostic, ο Βούλγαρος καθηγητής και μαέστρος AlexanderKuyumzdhiev, η Ιταλίδα μαέστρος και καθηγήτρια AntonellaBarbarossa, η Καθηγήτρια και Μαέστρος του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Νις ΙβάναΜίροβιτς, ο συνθέτης Γιώργος Κουρουπός, τέως  Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ορχήστρας των Χρωμάτων του Μεγάρου Μουσικής, τέως Πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Ομότιμος Καθηγητής  του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης, ο Συνθέτης  Γιάννης Δροσίτης, ο συνθέτης Χρήστος Αναστασίου, ο συνθέτης και μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος,  η καθηγήτρια  της  Μουσικής  Ακαδημίας των Τιράνων Σύλβια  Σκέντερη, κ.α.

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των χορωδιών στο 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας. Στον κορυφαίο θεσμό του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος χορωδίες από Αλγερία, Σερβία, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Θάσο, Ορεστιάδα, Θρακομακεδόνες, Νάουσα Ημαθίας, Γλυφάδα Αττικής, Άφυτος, Κέρκυρα, Νίκαια Αττικής, Σουφλί, Σύρος, Άρτα, Κηφισιά Αττικής, Κομπότι Άρτας, Τρίκαλα, Κεφαλονιά, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Αμφίπολη, Χανιά, Πάτρα, Δράμα, Καβάλα, Νέα Προποντίδα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Αθήνα, Λάρισα,, , Κερατσίνι, , Πέλλα, Παλαμάς Καρδίτσας,Νέα Πλάγια Χαλκιδικής, κ. α.

Για έξι(6)ημέρες η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας θα χτυπά στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Μια χορωδιακή πανδαισία θα προσφέρουν οι τριάντα(30) χορωδίες, δηλαδή περίπου 1500 χορωδοί, που θα λάβουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας. Για 37 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Το 37ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Θεόδωρο Αντωνίου (1935-2018)LucaMarenzio (1553\1554-1599) για τα 420 χρόνια από το θάνατό του, AntonioBertali(1605-1669) για τα 350 χρόνια από το θάνατό του, JohannRosenmuller(1619- 1684) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του,GiuseppeTorelli(1658-1709) για τα 310 χρόνια από το θάνατό του,HenryPurcell(1659-1695)για τα 360 χρόνια από τη γέννησή του,GeorgFridrichHandel(1685-1759) για τα 260 χρόνια από το θάνατό του, HectorBerlioz (1803- 1869) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του καιJohannStrauss (1825-1899) για τα 120 χρόνια από το θάνατό του.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 37 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Για έξι(6) ημέρες οι φίλοι της χορωδιακής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες χορωδίες που θα ερμηνεύσουν έργα διαφόρων εποχών, ύφους και ήθους με συνοδεία οργάνων και μη.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

 

 

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Καλαμπάκα: Κηδεία του Αναστασίου Παπαγιαννούλα την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου

Ο 84χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής Αναστάσιος Παπαγιαννούλας κηδεύεται στις 17 Σεπτεμβρίου 2025 στην Οξύνεια Καλαμπάκας.

Read More


AEK και δεν το… κρύβει

Ο Θύμιος Μανώλης δεν κρύβει την τεράστια αγάπη του για την ΑΕΚ, όπως επιβεβαιώνει ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Στέφανος Πιάζας.

Read More


Τρίκαλα: Χρωματισμός 19 σχολικών διαβάσεων με Safe Roads project

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Safe Roads της Hellas Direct βάφουν διαβάσεις σε 19 σχολεία, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια των…

Read More


Α.Ο. Πηγής: Έτοιμη για όλα στη Β’ Ερασιτεχνική 2025-26

Ο Α.Ο. Πηγής ανακοίνωσε το πλήρες ρόστερ του, έτοιμος και αισιόδοξος για μια δυναμική παρουσία στην Β’ Ερασιτεχνική.

Read More


Τρίκαλα: Από τους αυστηρούς ελέγχους στην εκπαίδευση μαθητών

Ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, εκπαιδεύοντας παιδιά σε ασφαλή μετακίνηση και αναβαθμίζοντας σχολικές διαβάσεις.

Read More


Από τον Μαγειρία σε όλους μας: Πώς οι διαρροές, η προληπτική ποινή και ο διασυρμός πλήττουν κάθε πολίτη

Η υπόθεση Μαγειρία είναι μόνο η αφορμή, πώς οι διαρροές, η προληπτική ποινή και ο κοινωνικός διασυρμός μπορούν να πλήξουν…

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.