Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4.000 αιτήσεις για πιστοποίηση ζημιών στην Πυροσβεστική Τρικάλων

Με στόχο την απόκτηση βεβαίωσης «για κάθε νόμιμη χρήση» σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr

Από την πρώτη στιγμή των καταστροφών η Πυροσβεστική βρέθηκε στο επίκεντρο των προβλημάτων. Όχι μόνο για την αντιμετώπιση των ακρίτων προβλημάτων αλλά και μέσα στον γραφειοκρατικό κυκλώνα που ξεκίνησε μετά από αυτά…

Αρχικά, όσον αφορά τα αυτοκίνητα, επικράτησε η τακτική να λαμβάνονται βεβαιώσεις καταγραφής ζημιών από την Πυροσβεστική ώστε να διεκδικηθούν έπειτα αποζημιώσεις από ασφαλιστικές και ενδεχομένως και φορείς του δημοσίου.

Η τακτική, σταδιακά επεκτάθηκε και για σπίτια, επιχειρήσεις κοκ με την Πυροσβεστική Τρικάλων αυτή τη στιγμή να έχει συγκεντρώσει 4.000 αιτήματα για την έκδοση αντίστοιχων βεβαιώσεων, των λεγόμενων «για κάθε νόμιμη χρήση».

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanwews.gr, μέχρι στιγμής έχουμε 2,5 χιλιάδες αιτήσεις από την περιοχή των Τρικάλων και 1,5 χιλιάδες από την περιοχή της Φαρκαδόνας.

Τα δε κλιμάκια, μέχρι και την περασμένη εβδομάδα αποτελούνταν από το δυναμικό της υπηρεσίας Τρικάλων ενισχυμένα και με προσωπικό από υπηρεσίες άλλων νομών. Πλέον, οι ενισχύσεις επέστρεψαν στις βάσεις τους, με τους Τρικαλινούς να είναι οι μοναδικοί που έχουν αναλάβει αυτή τη γραφειοκρατική διαδικασία που μοιραία κινείται πιο αργά.

Και το αργά βέβαια είναι σχετικό σε αυτή την περίπτωση, αν αναλογιστούμε ότι εκδίδονται περίπου 50 βεβαιώσεις ανά ημέρα.

Το ζήτημα είναι πού και πώς χρησιμεύουν οι βεβαιώσεις αυτές…

Στην ουσία, αφορούν μόνο τις ασφαλιστικές είτε για ακίνητο είτε για αυτοκίνητο. Κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί με κάποια από τις πάμπολες ελεγκτικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Από εκεί και πέρα κάποιοι λαμβάνουν τις βεβαιώσεις με στόχο να διεκδικήσουν νομικά το δίκιο τους ανά περίπτωση…

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή