Υπολοιποι Δημοι

Φαρκαδόνα: Έλεγχοι και υποβολή αίτησης για στεγαστική συνδρομή για επισκευή κτηρίων

19 Mar 2021
Φαρκαδόνα: Έλεγχοι και υποβολή αίτησης για στεγαστική συνδρομή για επισκευή κτηρίων

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ενημερώνει τους πολίτες για την διαδικασία ελέγχου και υποβολή

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ενημερώνει τους πολίτες για την διαδικασία ελέγχου και υποβολή αίτησης για στεγαστική συνδρομή για επισκευή κτηρίων , μέσα από τις οδηγίες της ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα παρακάτω:

Μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.), της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, διενεργούν δευτεροβάθμιους ελέγχους (επανελέγχους) σε κτήρια που από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο χαρακτηρίστηκαν “Μη κατοικήσιμα” ή που δεν είχαν ελεγχθεί.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται κυρίως για να:

-Εντοπισθούν τα επικίνδυνα κτήρια
-Εκτιμηθεί αν τα κτήρια παρουσιάζουν βλάβες, οι οποίες τα καθιστούν ακατάλληλα για χρήση
-Διαπιστωθεί η έκταση των βλαβών από τον σεισμό, ώστε να οριοθετηθεί η σεισμόπληκτη περιοχή
Κατά τον επανέλεγχο αυτόν τα κτήρια χαρακτηρίζονται ως:
-Κατάλληλα για χρήση (πράσινα) ή
-Κτήρια προσωρινά ακατάλληλα για χρήση (κίτρινα) ή
-Κτήρια επικίνδυνα για χρήση (κόκκινα), ανάλογα με τις βλάβες που παρουσιάζουν.

Κτήρια που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα για χρήση (ΚΟΚΚΙΝΑ) ελέγχονται στη συνέχεια από τριμελή επιτροπή προκειμένου να αποφανθεί αν οι βλάβες που παρουσιάζουν τα καθιστούν επικινδύνως ετοιμόρροπα.

Επισημαίνεται ότι για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χορηγεί στεγαστική συνδρομή μετά την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (Κ.Υ.Α.) με την οποία οριοθετείται η σεισμόπληκτη περιοχή και καθορίζονται τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων.

Μετά την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής εφόσον οι πολίτες επιθυμούν να ελεγχθούν τα κτήρια ιδιοκτησίας τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση , σύμφωνα με τα οριζόμενα στην προαναφερόμενη Κ.Υ.Α.

Σε κάθε περίπτωση , οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν φάκελο επισκευής μετά την έκδοση της Κ.Υ.Α. και να τους χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή των κτηρίων τους, εφόσον τα κτήριά τους έχουν υποστεί βλάβες από τον σεισμό οι οποίες μπορούν να επισκευαστούν, ανεξάρτητα αν έχει γίνει έλεγχος των κτηρίων τους από τη Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.

Επίσης για τα κτήρια που χαρακτηρίζονται Επικινδύνως Ετοιμόρροπα, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν μετά την έκδοση του σχετικού Πρωτοκόλλου Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμορρόπου Κτηρίου (Π.Α.Ε.Ε.Κ.) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να τους χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για ανακατασκευή (ανέγερση νέου κτηρίου) σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εν λόγω Κ.Υ.Α.

Επιπλέον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών χορηγεί επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των οποίων η κύρια κατοικία χαρακτηρίστηκε κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο ακατάλληλη ή επικίνδυνη για χρήση.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ο τρόπος χορήγησης της Σ.Σ. καθορίζονται με σχετική απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Πληροφορίες Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών-Τηλ. Κέντρο 210-8704700.

trikalanews
Author: trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Πετυχημένο ταξίδι εργασίας με εταιρείες κρουαζιέρας σε Σποράδες και Βόλο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε με επιτυχία ταξίδι εργασίας σε Σποράδες και Βόλο με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας για νέες προσεγγίσεις και…

Read More


Περιφέρεια Θεσσαλίας: Χρηματοδότηση 120.000€ στο εργαστήριο ελέγχου υλικών στον Βόλο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε 120.000€ για νέο εξοπλισμό και πλήρη ανακαίνιση του εργαστηρίου ελέγχου υλικών και ποιότητας δημοσίων έργων στον…

Read More


Λαμία: Αυτοκίνητο κρεμάστηκε στο κενό στον Άγιο Λουκά – Απίστευτο τροχαίο

Απίστευτο περιστατικό στη Λαμία: Αυτοκίνητο κρεμάστηκε στο κενό στον Άγιο Λουκά, χωρίς τραυματισμούς. Ο οδηγός ήταν αφηρημένος

Read More


Ο Θέμης Αλεξίου εντυπωσιάζει στη Νέα Αρτάκη

Ο Θέμης Αλεξίου ξεκίνησε ιδανικά στη Νέα Αρτάκη με τρία γκολ στα παιχνίδια Κυπέλλου, κερδίζοντας την εκτίμηση συμπαικτών και προπονητή.

Read More


Ράμματα στο νοσοκομείο για Πάτα και Μπαούτη μετά από σύγκρουση στο φιλικό Δήμητρα–Μετέωρα

Ο Χρήστος Πάτας και ο Λευτέρης Μπαούτης τραυματίστηκαν σε φιλικό Δήμητρας Απόλλων–Μετέωρα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για ράμματα στα φρύδια.

Read More


Τρεις σταθμοί απολύμανσης στα Τρίκαλα κατά της ευλογιάς

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαθιστά τρεις σταθμούς απολύμανσης στην Π.Ε. Τρικάλων για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.